自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地會唔會開門比人上黎睇樓呢?

男爵府

原帖由 可愛的天使 於 09-11-22 20:30 發表

有冇人答我呀?? 而家個業主成日打黎話要而家上黎. 點算好呀??

大宅

你係有權唔俾既~

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你可以唔比架...唔駛理佢.
因為你仲租緊,有比錢佢..你有權唔比人上黎睇樓

男爵府

原帖由 lokyaobb 於 09-11-22 20:40 發表
你係有權唔俾既~

但係佢打黎十幾二十次請求我,我話第二日先因屋企得我同仔仔, 但佢係都要今日, 都唔知點好唉! 仔仔而家重訓緊覺tim. 我唔開門比佢我會唔會好衰呢??

男爵府

原帖由 wingcrown 於 09-11-22 20:42 發表
你可以唔比架...唔駛理佢.
因為你仲租緊,有比錢佢..你有權唔比人上黎睇樓

我知可以唔比, 但佢一直打黎請求我.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你簽租約嘅時候,
份約有無列明第日當你通知佢唔租之後,
佢有權帶個租客嚟睇樓呀?

男爵府

原帖由 Elefant老婆 於 09-11-22 20:47 發表
你簽租約嘅時候,
份約有無列明第日當你通知佢唔租之後,
佢有權帶個租客嚟睇樓呀?

但係而家未到期架! 佢想連租一齊賣左去.

洋房

話佢知唔方便咪得lo

男爵府

原帖由 christinayl 於 09-11-22 20:50 發表
話佢知唔方便咪得lo

講左好多次架啦. 唉! 但係佢係咁打黎請求我.

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔聽佢電話
原帖由 可愛的天使 於 09-11-22 20:47 發表

我知可以唔比, 但佢一直打黎請求我.

男爵府

唔知如果第日佢賣唔出會唔會留難我地呢??如上期按金之類....

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你同佢講會出街無人開門俾佢!叫佢再約過另一日先囉~我之前個業主都要求我哋開門俾人睇樓,我同老公都係推咗佢十幾次,諗唔到藉口先應承!但係你要有心理準備,你應承第一次,之後實會陸續有嚟!嗰時唔同嘅agent帶唔同嘅人上咗嚟起碼8次,係有人睇啱買咗先停...

洋房

租客有權唔俾入屋.

男爵府

原帖由 KoyeBaby 於 09-11-22 20:54 發表
你同佢講會出街無人開門俾佢!叫佢再約過另一日先囉~我之前個業主都要求我哋開門俾人睇樓,我同老公都係推咗佢十幾次,諗唔到藉口先應承!但係你要有心理準備,你應承第一次,之後實會陸續有嚟!嗰時唔同嘅agent帶唔同嘅人 ...

已經講左唔係屋企, 但係佢又知屋企有人喎...唔知佢係咪上過黎. 我就係驚佢成日上黎, 而我有潔辟, 每次有人黎我都要大清一次架. 我唔想做餐死.

男爵府

原帖由 christinayl 於 09-11-22 20:57 發表
租客有權唔俾入屋.

我驚如果第日佢賣唔出會唔會留難我地呢??如上期按金之類....

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 可愛的天使 於 09-11-22 20:54 發表
唔知如果第日佢賣唔出會唔會留難我地呢??如上期按金之類....

佢賣得樓, 你都唔好預新業主會續租俾你...
佢一收樓, 一個月通知期就可以嘭你扯㗎啦!

我就係實際例子, 嗰年年廿八收到新業主電話, 叫我過完年搵地方搬 (過咗1年死約)
過咗年我仲未搵, 佢call我話佢响佢個agent hold咗個單位叫我去睇 :;pppp::;pppp::;pppp:

別墅

如果唔過份, 我會比

因為, 好嚟好去嘛....

同埋, 怕佢會喺d按金上留難我...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 可愛的天使 於 09-11-22 21:00 發表

我驚如果第日佢賣唔出會唔會留難我地呢??如上期按金之類....

就算佢第日加租, 好少何會追收按金㗎喎~
不過佢話得賣盤, 就算連約賣唔出, 你都唔好expect佢會繼續租俾你...
我個agent話連約賣無得睇樓, 通常個價會賤啲...
如果你差2-3個月就滿約, 佢隨時等你完咗約收樓先再賣, 價錢可幾有十幾個上落

男爵府

原帖由 小倩 於 09-11-22 21:01 發表

佢賣得樓, 你都唔好預新業主會續租俾你...
佢一收樓, 一個月通知期就可以嘭你扯㗎啦!

我就係實際例子, 嗰年年廿八收到新業主電話, 叫我過完年搵地方搬 (過咗1年死約)
過咗年我仲未搵, 佢call我話佢响佢個agent ho ...

咁你果時要唔要再簽多次份租約架. (舊業主轉新業主時份約又未到期)

首頁

尾頁

跳至