自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

請問點用架? 叮3分鐘就有香脆薯片食, 不過係之前定之後加鹽架, 除了加鹽仲可以加D乜改改個味?THANKS

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

大宅

before. U can add whatever seasoning you like.

原帖由 Jamesmama 於 09-11-24 11:35 發表
請問點用架? 叮3分鐘就有香脆薯片食, 不過係之前定之後加鹽架, 除了加鹽仲可以加D乜改改個味?THANKS

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

用過,覺得唔好用... ...
一d都唔脆
(我買$3x o個隻)
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

大宅

唔係油炸, 又點會脆

大宅

好脆架,我果個係吉之島買,$200上下,但整左2次,落街買包薯片都係幾蚊之嘛,搞咁多野搵自己笨

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

$200 , 都唔平

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 eeb 於 09-11-24 11:52 發表
用過,覺得唔好用... ...
一d都唔脆
(我買$3x o個隻)

有無樣睇 ?
邊度買 ?

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我喺 IFC 間 citysuper 見過有得賣... 2百幾呀... 我平來枇買唻整芋片俾老公食架 , 不過老公話... 去馬莎買一包芋片都係幾廿蚊 , 買嚿嘢返去自己整得唔好食就.....

水晶宮

吉之島
上yahoo auction睇下,我見過有人賣,有相,都係$3x (不過我係好耐之前見過,無link)

原帖由 Darth 於 09-11-24 12:03 發表

有無樣睇 ?
邊度買 ?

公爵府

好媽媽勳章

脆架, 原理係抽乾D水分, 同焗爐叉唔多, 我隻 $25. 其實薯片真係買現成方便, 不過有時想食番薯片, 萍果片就好方便, 外面買一包都幾貴, 幾蚊就有得食又方便又冇味精, 所以我先買.

比個樣妳地睇啦.

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

水晶宮

我都係買呢個

原帖由 Jamesmama 於 09-11-24 12:20 發表
脆架, 原理係抽乾D水分, 同焗爐叉唔多, 我隻 $25. 其實薯片真係買現成方便, 不過有時想食番薯片, 萍果片就好方便, 外面買一包都幾貴, 幾蚊就有得食又方便又冇味咪, 所以我先買.

比個樣妳地睇啦.

http://www48.babi ...

民房

好想試試,請問幾多錢? 邊度買? PM我, thks

原帖由 Jamesmama 於 09-11-24 11:35 發表

伯爵府

好媽媽勳章

除左薯片同蘋果片,
仲有咩可以整做片?

蕃薯得唔得?

我好鐘意食日本蕃薯~~

男爵府

香蕉得唔得?

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

男爵府

仲有青豆條?

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

伯爵府

好媽媽勳章

可以整定d放密實袋得閒食嗎?
會唔會好易淋?

謝謝

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 clementying 於 09-11-24 15:12 發表
仲有青豆條?

clementying,

係喎, 妳比左好多idea 我, 仲有南瓜片, 定我都試下先.thanks

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 jennynini 於 09-11-24 15:13 發表
可以整定d放密實袋得閒食嗎?
會唔會好易淋?

謝謝

反而叮完等一會兒至脆架.凍左都好可keep, 不過唔keep得耐架,幾粒鐘啦, 其實除時都可以整

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 jennynini 於 09-11-24 15:09 發表
除左薯片同蘋果片,
仲有咩可以整做片?

蕃薯得唔得?

我好鐘意食日本蕃薯~~

蕃薯OK架, 我整過, 好好味.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 大腳板 於 09-11-24 14:44 發表
好想試試,請問幾多錢? 邊度買? PM我, thks

大腳板,
PM左比妳啦, 我都係在網上買的, 因佢平D同我幫襯開有信心. $25/個

首頁

尾頁

跳至