自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

我係基新中學中五既學生,
就住大家對學校既回應..我覺得我應該講返d野..

呢兩日既報導,身為學生既我睇到其實係好無奈,
原本都真係聽新聞咁聽,但見到你地既回應..自己都實在係有唔開心...
校長出黎講既千真萬確係事實!!!係有學生協助調查,但絕對無人被拘捕..
而被請去協助調查既學生當中都唔係全部關販毒呢個問題事,
只係有一次有一大班同學比個卧底挑釁,之後就有廿幾個一齊集中o係同一個地方,
當時咁岩又會有反黑出黎,拎哂同學既資料之後放人走(當時人人都好奇怪點解會咁岩有警察)
之後o係7月尾d警察就上門搵返當日既學生要佢地協助調查,
同埋睇下起唔起訴佢地非法集會,當中根本就唔關吸毒事,係d傳媒不斷亂講,
我明白有好多人覺得..如果唔係間學校本身衰有問題...都唔會要卧底入黎,
但校長既原意就係想保護學生,同警方合作..打擊d不法份子..
而今次既問題係在於警方唔守當天既協議..披露左學校既資料...呢個係重點
就係因為咁...d傳媒先有機會亂作野..所以學校係有必要去澄清..
我希望你地明白每間學校都唔係每一個學生都會係乖..
總會有唔好既人存在,但麻煩大家真係唔好再去猜測同埋立去批評學校點喇,
對我地學校,學生,老師黎講係真係好唔公平..好有影響...
一間原本係清白既學校,清白既學生..一夜之間就比人抹黑哂..
就連著住校服出去食飯都比人眼望望,感覺真係會難受...
希望大家明白我要講呢返說話既苦心...

大宅

係出面我都唔夠膽同人講基新係我母校....
原帖由 學生 於 09-11-27 20:43 發表
我係基新中學中五既學生,
就住大家對學校既回應..我覺得我應該講返d野..

呢兩日既報導,身為學生既我睇到其實係好無奈,
原本都真係聽新聞咁聽,但見到你地既回應..自己都實在係有唔開心...
校長出黎講既千真萬確係事 ...

伯爵府

明白你作為學生被人標籤左既感受...
唔使咁難受既, 好多人係明白事理架, 我支持你!!!

洋房

原帖由 OJ=A 於 09-11-27 20:49 發表
係出面我都唔夠膽同人講基新係我母校....

係既,但我好唔忿氣D人唔知情係咁亂講野

洋房

原帖由 RT 於 09-11-27 20:50 發表

多謝你=]

公爵府

畀面勳章

我都支持你呀

原帖由 RT 於 09-11-27 20:50 發表
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

洋房

原帖由 winwin815 於 09-11-27 21:04 發表
我都支持你呀

好彩我講完唔係仲有人繼續啪踩學校姐HAHA

子爵府

醒目開學勳章

清者自清...記得做好本份

大宅

世界上咩人都有, 清者自清.
明白事理的人多的事, 不明白的你怎說他也是不會明.
作為師姐的我一定會支持你.

原帖由 學生 於 09-11-27 21:00 發表

係既,但我好唔忿氣D人唔知情係咁亂講野

子爵府

其實你地放心喇...hk人係好善忘既..過一排只會記得係附近而唔知邊間架喇.!!
明事理既人都會知道band1都會有壞學生..band3既都有好學生..!!只要你地行為良好..咪俾人望兩下囉~~!咁樣人地就會覺得你呢間學校原來d學生係咁好架嘛!!
唔使唔開心既~

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

原帖由 學生 於 09-11-27 20:43 發表
....係d傳媒不斷亂講.....,

我相信呢句話 !!

子爵府

好媽媽勳章

警方會唔會派臥底上各大討論區扮學生幫學校講好說話補飛?

anyway,我對郭校長呢次義助萬二分敬佩,學生應該好好學習校長精神.有無學生拘補已經唔係重要,重要係大家要潔身自愛,清者自清.做一個有自信,另眼相看既基新學生
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我都支持你+校長

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

支持學校打擊販毒,
正視濫毒問題

珍珠宮

熱血金章

我唔覺貴校有咩不對喎, 我仲覺得你地應該自豪添. 仲要去貴校拍番輯"警訊"嚟表揚呀.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同意清者自清,而且咩學校都有壞學生,只要樓主(同你既同學們)做好自己,一定仲有明事理既人~

都唔只一次聽到一d當事人講番傳媒既報導不盡不實,有時真係唔可以盡信~

禁止發言

好媽媽勳章

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至