跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

今年個聖誕party傻媽已有大概構思,打算喺室內搞, 自助餐形式, 請個party姐, 今次個party姐姐唔會再係扭波波, 我想好似play group形式咁, 有親子遊戲, 有小手工, 有唱歌仔, 唔知大家認為如何? 不過傻媽現時遇到一些問題, 就係場地問題, 如果book 酒店連buffet大概須要成250蚊一個大人, 3歲以上仲要收180, 都仲未計party姐姐啲錢, 啲嘢食都只不過係tea buffet嘅餐單, 本人覺得唔划算, 如果book樓上cafe又唔知邊間好, 但樓上cafe又未必有足夠空間玩遊戲, 我有諗過book 屋苑會所嘅function room再叫到會, but我唔知邊個會所可以, 請各位比少少意見啦! thanks!

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

如果你地唔嫌遠嘅.. 豬仔一歲party個場夠大啦! (不過我唔清楚場租! 可以問吓嘅)
我覺得小朋友開party, 有空間玩緊要過食物質素, 是但有d嘢落肚仔就得, 因為有得玩可以唔駛食架喇!

KAKA

大宅

首先多謝你!諗得咁周到,其實我都唔介意有無party姐姐,如果有,佢會唔會限定人數至可以進行佢安排嘅活動?

我志在地點唔好咁吊腳,唔好太貴(每位below$300最好啦 !)空間夠大比我哋班傻B聚聚便OK!正如樓下話齋食物質素係其次。

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 小曳人 於 09-11-25 14:39 發表
如果你地唔嫌遠嘅.. 豬仔一歲party個場夠大啦! (不過我唔清楚場租! 可以問吓嘅)
我覺得小朋友開party, 有空間玩緊要過食物質素, 是但有d嘢落肚仔就得, 因為有得玩可以唔駛食架喇!

KAKA ...

由於唔係個個有車, 去到mos好似遠咗少少

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 bbqiu 於 09-11-25 14:57 發表
首先多謝你!諗得咁周到,其實我都唔介意有無party姐姐,如果有,佢會唔會限定人數至可以進行佢安排嘅活動?

我志在地點唔好咁吊腳,唔好太貴(每位below$300最好啦 !)空間夠大比我哋班傻B聚聚便OK!正如樓下話齋食物質素 ...

請party姐姐我原意係諗住啲小朋友冇咁悶同埋啲大人可以舒服啲有時間食下嘢, party姐姐某程度上係有限人數, 而今次party大概預20個家庭參加, 因太多人book地方就有限制同埋會貴啲

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 babycanny 於 09-11-25 15:04 發表

由於唔係個個有車, 去到mos好似遠咗少少

我都明.. 不過有MTR嘛!

市區唔多就腳嘅會所, 就算tko都一樣吊腳
(賣完廣告喇!)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

哥哥當年啲朋友仔聚會會去油麻地逸東酒店, 好似價錢OK... 不妨一問~

另一度係尖咀YMCA, 不過呢度係露天 + 帳蓬頂, 中間有座SIR滑梯

今年哥哥0410 5歲BK聚會响滘西洲哥爾夫球會, 係就係隔涉少少, 但出面又係有個草地俾佢哋跑跑跳跳~ 我咁樣2大2細都係三百六~

男爵府

滘西洲哥爾夫球會...good!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 babushka 於 09-11-25 18:08 發表
滘西洲哥爾夫球會...good!

有冇資料呀?我上網搵唔到嘅?

男爵府

playtown又點睇? 可以唔洗姐姐都好開心. 如果要到會, 我地試過一間質數同價位都ok.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 elmolly 於 09-11-25 22:55 發表
playtown又點睇? 可以唔洗姐姐都好開心. 如果要到會, 我地試過一間質數同價位都ok.

Playtown價錢好貴架, 另唔係包場, 同一時間有其他人入場, 再加上嗰度適合大仔多啲, 我哋嗰啲得兩歲半人仔唔夠人爭, 啲位又細大人爬上爬落會好辛苦, 其他同場啲小朋友玩起上嚟會好癲, 我怕會整親我哋啲細仔呀!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 babycanny 於 09-11-25 22:47 發表

有冇資料呀?我上網搵唔到嘅?

http://www.kscgolf.org.hk/index-c.asp

王國長老

原帖由 babycanny 於 09-11-25 23:11 發表

Playtown價錢好貴架, 另唔係包場, 同一時間有其他人入場, 再加上嗰度適合大仔多啲, 我哋嗰啲得兩歲半人仔唔夠人爭, 啲位又細大人爬上爬落會好辛苦, 其他同場啲小朋友玩起上嚟會好癲, 我怕會整親我哋啲細仔呀!:bash ...

嗰日哥哥朋友仔生日會响Playtown搞, 豬弟都不知幾開心咁擒高擒低... 佢仲勇敢過哥哥 (哥哥玩到被困, 喊住要在場工作人員救佢 )

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 小倩 於 09-11-26 02:22 發表

http://www.kscgolf.org.hk/index-c.asp

如果天氣好就好... 又平又好玩!
(近我呀!)

大宅

前幾日我都去左playtown呀,係好多人,但又唔覺多到好迫咁喎,雖然我女就比較慢熱,但都玩得ok既,係要人陪佢囉,不過如果要同佢一齊玩就真係返到屋企一定周身痛(大人),我果日去先知大肚婆唔駛錢,入去老公+個女$100
如果去開party係只包2hr房,但出面既設施就你鐘意幾時走都得,無限時間
其實唔請party姐姐計落價錢可能一樣添,不過就睇下大家想點?!
原帖由 babycanny 於 09-11-25 23:11 發表

Playtown價錢好貴架, 另唔係包場, 同一時間有其他人入場, 再加上嗰度適合大仔多啲, 我哋嗰啲得兩歲半人仔唔夠人爭, 啲位又細大人爬上爬落會好辛苦, 其他同場啲小朋友玩起上嚟會好癲, 我怕會整親我哋啲細仔呀!:bash ...

大宅

agree~~~
我琴日無啦啦無聊睇天文台網,見到而個地方比其他地方還要凍,如果12月比較多冷天氣,咁有機會市區15度,佢得10度左右,真係要諗諗
原帖由 kerkermui 於 09-11-26 08:06 發表

如果天氣好就好... 又平又好玩!
(近我呀!)

大宅

真係幾正喎!!!
原帖由 小倩 於 09-11-26 02:22 發表

大宅

playtown真係幾正!我諗住村s 3y生日响果到搞!
原帖由 cocoworld82 於 09-11-26 10:33 發表
前幾日我都去左playtown呀,係好多人,但又唔覺多到好迫咁喎,雖然我女就比較慢熱,但都玩得ok既,係要人陪佢囉,不過如果要同佢一齊玩就真係返到屋企一定周身痛(大人),我果日去先知大肚婆唔駛錢,入去老公+個女$100
如果去開party ...

子爵府

好媽媽勳章

playtown 收費如下:

基本套餐 for 10個小朋友 = $2200
豪華套餐 for 20個小朋友 = $3600
高級套餐 for 30個小朋友 = $4800

以上價錢唔包嘢食, 我估計我哋個party有15-20個家庭, 以15個家庭為例, 即我哋起碼要揀豪華套餐($3,600) 再加到會($2,000), 每個家庭大概要比$374

大宅

我老公諗住10歲
原帖由 3.2. 於 09-11-27 12:14 發表
playtown真係幾正!我諗住村s 3y生日响果到搞!

首頁
12345...14

尾頁

跳至