跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

有冇人收到信呀, 我收到, 不過只係下午收咋!

複式洋房

咩你咁怏收到... 我囡囡考上午班應該唔收啦...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 bbme 於 09-11-19 09:57 發表
咩你咁怏收到... 我囡囡考上午班應該唔收啦...

你唔考慮下午班呀?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

我都收到信, 都係下午. 好似好多人都係收到下午通知既 ?

原帖由 Candykok 於 09-11-18 23:34 發表
有冇人收到信呀, 我收到, 不過只係下午收咋!

複式洋房

回覆 2# Candykok 的文章

hi, 下午班我連帶返學機會都無埋...所以唔會考慮... 我自己都預左讀聖母因為K1-K3都係上午班...迦南K3要下午班所以我交左留位費都唔讀啦...

大宅

咁做咩要交 $$ 呀 ??好浪費呀
原帖由 bbme 於 09-11-19 11:26 發表
hi, 下午班我連帶返學機會都無埋...所以唔會考慮... 我自己都預左讀聖母因為K1-K3都係上午班...迦南K3要下午班所以我交左留位費都唔讀啦...

複式洋房

回覆 1# bonnie1103c 的文章

我朋友上年同個囡考學校全部都收下午班... 所以我第一間收到迦南cfm左上午班都定D咪交左留位費起碼都有一間上午班cfmed. 佢個囡現在仍然找緊上午班做插班生呀...

別墅

我都係下午班~都唔會讀la~

珍珠宮

衰咗喇, 我地連備取生都無份.

Love and Kindness are never wasted.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

下午班可以去排讀上午班架......不過我上年都無排,囡囡讀緊k1下午。

子爵府

好媽媽勳章

我都收到下午班,不過考慮緊讀唔讀好. 另想問下,是不是如果讀就27號去交錢?

複式洋房

原帖由 小天使 於 09-11-19 20:34 發表
我都收到下午班,不過考慮緊讀唔讀好. 另想問下,是不是如果讀就27號去交錢?

係, 時間 : 9-12 / 2-5pm

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

當年吳國偉收左囡囡讀下午班,到交留位費當日我係一早七點幾去排隊,因為要轉上午班名額有限 (有人放棄先會有位),所以要晨咁早去交留位費同講做上午班 waiting list,點知當我去到時已經有六個人排緊.......

所以各位有心轉讀上午班既媽咪真係要早 d 起身去排隊,唔係都好難有機會囉!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 miriam 於 09-11-19 23:22 發表
當年吳國偉收左囡囡讀下午班,到交留位費當日我係一早七點幾去排隊,因為要轉上午班名額有限 (有人放棄先會有位),所以要晨咁早去交留位費同講做上午班 waiting list,點知當我去到時已經有六個人排緊.......

所以各位有心 ...

咁你囡囡轉唔轉到上午班呀?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原帖由 Candykok 於 09-11-19 23:29 發表

咁你囡囡轉唔轉到上午班呀?

轉唔到.......
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 miriam 於 09-11-19 23:31 發表

轉唔到.......

咁我想問下, 你覺得返下午班有無問題呀?
小朋友平時都早睡早起, 中午又要訓晏覺, 開頭返會唔會唔慣呀?

王國長老

原帖由 rubyplk 於 09-11-20 11:51 發表

咁我想問下, 你覺得返下午班有無問題呀?
小朋友平時都早睡早起, 中午又要訓晏覺, 開頭返會唔會唔慣呀?

最終放棄左吳國偉, 搵左一間返上午班既幼稚園比囡囡讀.

識既媽咪當中有部份小朋友係讀下午班, 到佢轉讀上午班時無一日唔遲到, 原因就係小朋友慣晒夜訓晏起, 要 tune 返正佢個生理時鐘搞左好耐.

同埋讀上午班既好處係小朋友習慣早起身, 到小學時會無咁懶床, 加上最好 k.3 下學校 train 佢地唔好訓晏覺, 方便小朋友去到小學時返全日制無咁辛苦.

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 miriam 於 09-11-20 14:57 發表

識既媽咪當中有部份小朋友係讀下午班, 到佢轉讀上午班時無一日唔遲到, 原因就係小朋友慣晒夜訓晏起, 要 tune 返正佢個生理時鐘搞左好耐.

同埋讀上午班既好 ...

如果返左學, 我就唔轉番上午啦! 佢返開都係果d同學同班主任, 唔想無啦啦改變佢, 除非佢返得唔開心啫, 不過幼稚園生應該好少唔開心

大宅

請問你最後轉了邊間呀? 我都係好矛盾, 現在佢比了我下午班, 我都唔知讀唔讀好. 我仔仔現在係圓玄幼稚園讀緊n班, 他們k1可以比到我上午班, 所以我都唔知點簡好, 但又唔知圓玄是否ok呢! 不過勝在近我屋企囉!

原帖由 miriam 於 09-11-20 14:57 發表

同埋讀上午班既好 ...

王國長老

原帖由 cherrychunhim 於 09-11-20 18:57 發表
請問你最後轉了邊間呀? 我都係好矛盾, 現在佢比了我下午班, 我都唔知讀唔讀好. 我仔仔現在係圓玄幼稚園讀緊n班, 他們k1可以比到我上午班, 所以我都唔知點簡好, 但又唔知圓玄是否ok呢! 不過勝在近我屋企囉!

...

我囡囡讀邊間幼稚園真係不屑一提, 我唔係因為身體有事即時離職, 點都唔會揀個間咁近屋企既幼稚園比囡囡讀.

首頁

尾頁

跳至