跳至

首頁
12345...18

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

新屋入伙,恭喜恭喜

子爵府

想問吓呢,禮禮學校要我地帶d 豆番去種呀,話想比小朋友睇到發芽ge過程喎,除咗綠豆係易發d 之外,仲有無咩豆發得又快又靚架?

子爵府

原帖由 禮媽 於 09-11-27 09:16 發表
新屋入伙,恭喜恭喜

報到先,恭喜!恭喜!

子爵府

原帖由 禮媽 於 09-11-27 09:22 發表
想問吓呢,禮禮學校要我地帶d 豆番去種呀,話想比小朋友睇到發芽ge過程喎,除咗綠豆係易發d 之外,仲有無咩豆發得又快又靚架?

我5g喎,我都係用綠豆&紅豆發咋

珍珠宮

醒目開學勳章

我又報到!

禮媽:

好似白豆都得架! 綠豆發芽菜,白豆發大豆芽菜!

原帖由 禮媽 於 09-11-27 09:22 發表

珍珠宮

醒目開學勳章

mouth:mouth:" /> 各位,

我隻百厭仔又獻新尤啦,尋日晏晚約左佢地響尖咀醫生度等覆診,點g去到見到隻臭豬對眼腫晒....心g不妙....原來....佢又有意外啦...

事由佢地臨出門口,k9拎個子彈水壺裝左d98度既滾水準備帶去(其實我覺得去一陣5須要既),咁因佢無擰實個蓋,隻百厭仔又走去攪,仲要拎起黎搖))))就係咁出事喇,隻左手前臂淥到熟左......不突止,k9仲一如以往無知咁無用凍水幫隻百厭仔沖手,且仲拎n張面紙黎包住隻手,就咁...佢地就出門口喇.....

醫生幾經辛苦先撕走晒d tissue,發覺隻豬手已皮開肉爛兼紅腫,更對k9的處理手法稍有微言,之後就忙幫隻豬手消毒,再查藥膏,唔駛審,痛到隻百厭仔叫晒救命,在我+k9+姑娘合力按實佢,醫生先可以勉強完成整個過程,其間百厭仔差點一腳申落醫生度,幸得佢媽媽我醒目及時按住佢隻腳! 現場報告完畢!

隻百厭仔一年一劑,上年穿頭,今年淥熟手,醫生叫佢出年唔好再黎!

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-11-27 10:37 發表
我又報到!

禮媽:

好似白豆都得架! 綠豆發芽菜,白豆發大豆芽菜!

咩係白豆呀?死啦,我細個就玩過呢d啫,而家咁鬼老,唔記得晒喎,禮禮琴晚仲問我係點發咕喎,種咗出嚟又係d 乜喎,會唔會有粒豆咁喎,我一頭霧水喎

子爵府

quote]原帖由 ho_mama 於 09-11-27 10:51 發表
mouth:mouth:" />mouth:" /> 各位,

我隻百厭仔又獻新尤啦,尋日晏晚約左佢地響尖咀醫生度等覆診,點g去到見到隻臭豬對眼腫晒....心g不妙....原來....佢又有意外啦...

事由佢地臨出門口,k9拎個子彈水壺裝左d98度既滾水準備帶去(其實我覺得去一陣5須要既),咁 ... [/quote]

.....................我淨係覺得你需要自己揍番個仔,你k9~ 1衰無知,2衰無腦,3衰無嗰樣整嗰樣,邊有人比樽咁熱ge水比小朋友玩架?仲有,無啦啦整咁熱ge水帶出街托咩?又唔係要開奶,比我實剷佢上天花,攪錯呀,淥到個仔隻手咁,好彩係手仔啫,淥到個頭同塊面咪大鑊?!!

有無同佢開年呀你?

陰公,聽到都肉痛,比我實鬧死佢,我實搵熱水淥番佢架,等佢知有幾痛嘛,等佢下次小心d呀,痴痴地:;pppp:

珍珠宮

醒目開學勳章

無呀...我無罵k9! 只係話隻臭豬衰百厭 law,好玩唔玩....

尋晚隻6ot完翻到企....都係咁話k9,但果陣k9都唔響樹! 隻6又係叫我自己揍翻隻臭豬就至好...但....點得喎.....

原帖由 禮媽 於 09-11-27 10:59 發表
quote]原帖由 ho_mama 於 09-11-27 10:51 發表
mouth:mouth:" />mouth:" />mouth:" /> 各位,

我隻百厭仔又獻新尤啦,尋日晏晚約左佢地響尖咀醫生度等覆診,點g去到見到隻臭 ...

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-11-27 11:03 發表
無呀...我無罵k9! 只係話隻臭豬衰百厭 law,好玩唔玩....

尋晚隻6ot完翻到企....都係咁話k9,但果陣k9都唔響樹! 隻6又係叫我自己揍翻隻臭豬就至好...但....點得喎.....

...

提早搵份半日工啦,雖然知你想儲多小小錢,但,為咗小小錢搵個仔比個咁ge k9較飛,我寧願搵小d,大佬,一年一劑,多多錢都補唔番,個仔緊要d

珍珠宮

醒目開學勳章

原帖由 禮媽 於 09-11-27 11:35 發表

提早搵份半日工啦,雖然知你想儲多小小錢,但,為咗小小錢搵個仔比個咁ge k9較飛,我寧願搵小d,大佬,一年一劑,多多錢都補唔番,個仔緊要d

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-11-27 10:51 發表
mouth:mouth:" />mouth:" /> 各位,

事由佢地臨出門口,k9拎個子彈水壺裝左d98度既滾水準備帶去(其實我覺得去一陣5須要既),咁 ...
K9做咩會用tissue包ga,你買定d急求手冊比k9先得lamouth: mouth:

子爵府

講到底,你k9無乜心機同你揍,佢都唔會好小心咁睇住你個仔啦,你知hoho又開始大個,佢花樣仲多啦,到時一吓睇唔實,又嚇餐飽啦,我諗起我隻禮禮又係咁百厭,一日唔停咁攪,好彩我6299睇緊佢咋

子爵府

原帖由 濼濼媽 於 09-11-27 11:41 發表
K9做咩會用tissue包ga,你買定d急求手冊比k9先得lamouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

我都想知點樣處理係最好?醫生有無教呀?叫個醫生丙佢啦

子爵府

原帖由 禮媽 於 09-11-27 11:48 發表

我都想知點樣處理係最好?醫生有無教呀?叫個醫生丙佢啦

我覺得應該用cold水沖,之後用紗布包住,要比傷口通氣

子爵府

原帖由 濼濼媽 於 09-11-27 11:52 發表

我覺得應該用cold水沖,之後用紗布包住,要比傷口通氣

hoho淥得應該幾傷喎,淥到損喎,好痛架陰公,仲使唔使搵嘢包住?

子爵府

召集:

25-27/12 你地邊個得閒,除咗我同2個yvonne之外,你地快d 答我呀,埋嚟喇喂))))))))duuuuuuuuu

珍珠宮

醒目開學勳章

有呀,醫生用紗布包,今日晏晚帶 hoho 返醫生度換藥!mouth:

原帖由 禮媽 於 09-11-27 11:57 發表

hoho淥得應該幾傷喎,淥到損喎,好痛架陰公,仲使唔使搵嘢包住?

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-11-27 12:19 發表
有呀,醫生用紗布包,今日晏晚帶 hoho 返醫生度換藥!mouth:mouth:" />

年中d 醫生費夠去玩,陰公

再講多句,你k9真係無腦架,佢都無安全意識ge

子爵府

原帖由 禮媽 於 09-11-27 12:07 發表
召集:

25-27/12 你地邊個得閒,除咗我同2個yvonne之外,你地快d 答我呀,埋嚟喇喂))))))))duuuuuuuuu

我暫時都ok,shu.......

首頁
12345...18

尾頁

跳至