自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

當你跟小朋友&c6出街時, 在外面同囡囡(3-4歲)去toilet後, 你會帶番囡囡出去交給c6睇住, 自己再去掛隊去toilet嗎 ?
因有時囡囡吾想在厠格等,何況不太方便, 厠格又細&dirty

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

你個係女仲好, 我2個係仔呀...
好多時我忍到返屋企先可以安安樂樂去廁所

子爵府

我會叫個仔係廁格入面等埋我...不過佢仲細...而家3歲...同埋佢好定...唔會周圍摸.....

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 小倩 於 09-12-1 15:25 發表
你個係女仲好, 我2個係仔呀...
好多時我忍到返屋企先可以安安樂樂去廁所

我好好彩.. 唔多機會單拖隻仔出街, 而且咁啱無"唔方便"過, 所以都會帶埋一齊去同一格
不過我都覺得.. 自己急, 忍得就忍, 阿仔急就話唔忍得啫~

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果要排長龍自己又急, 都矛辦法會要囡囡晌廁格等埋一齊, 如果廁所入面人唔多, 而家有時會試下要囡囡企晌廁格門外等, 不過我會要佢唱下歌仔, 其實係想聽到佢把聲, 知道佢冇走開.
原帖由 jadepearl 於 09-12-1 15:07 發表
當你跟小朋友&c6出街時, 在外面同囡囡(3-4歲)去toilet後, 你會帶番囡囡出去交給c6睇住, 自己再去掛隊去toilet嗎 ?
因有時囡囡吾想在厠格等,何況不太方便, 厠格又細&dirty ...

侯爵府

2024年龍年勳章

但廁格細, 我踎上去&落番地怕整到囡囡 , 所以好多時自己無得去, or queue up again
有試過, 99 & 姑仔一起去, 她們去完就出去...

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有次試過同呀囡去厠所好多人排隊,同呀囡入咗個小朋友厠格,咁啱我又急,同呀囡去完我都就地去埋,費時再排過隊要等好耐,當我去緊時聽到出面有個小朋友話急,我哪哪淋攪掂比佢去,費時佢賴尿咁醜.

大宅

我仔仔3歲 我一定隨身拎定一個樽仔(寬口的) 有時行唔切去wc or wc太 dirty都可以係樽仔解決

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 jadepearl 於 09-12-1 15:43 發表
但廁格細, 我踎上去&落番地怕整到囡囡 , 所以好多時自己無得去, or queue up again
有試過, 99 & 姑仔一起去, 她們去完就出去... ...

你踎完上去, 會唔會抹返個鞋印㗎
好唔衛生喎

別墅

好媽媽勳章

原帖由 lestat 於 09-12-1 15:39 發表
如果要排長龍自己又急, 都矛辦法會要囡囡晌廁格等埋一齊, 如果廁所入面人唔多, 而家有時會試下要囡囡企晌廁格門外等, 不過我會要佢唱下歌仔, 其實係想聽到佢把聲, 知道佢冇走開.
...

我以前都係叫個囡唱歌仔响出面等我

伯爵府

我相信踎得上去,即係嫌個廁所污糟,又點會自己抹番乾淨呀﹗
坐廁係坐,踎廁先係踎o架﹗

原帖由 小倩 於 09-12-1 16:03 發表

你踎完上去, 會唔會抹返個鞋印㗎
好唔衛生喎

伯爵府

除非兩個人都好肥啫, 否則廁格細極都應該入到兩個人架喎. 我就同埋亞囡一齊入廁格, 佢去完到我去囉.

侯爵府

好媽媽勳章

如果去小朋友potty 就佢去完 我先再出去排隊 唔係 就大定用埋一格 so if 我同阿女都急 多數都排大人個格
原帖由 jadepearl 於 09-12-1 15:07 發表
因有時囡囡吾想在厠格等,何況不太方便, 厠格又細&dirty ...

水晶宮

嘩踎上座厠好高難度喎, 會唔會負苛過重爆厠架, 我只會gut高個pat pat 唔好掂塊厠板咋

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 琛媽 於 09-12-2 11:29 發表
嘩踎上座厠好高難度喎, 會唔會負苛過重爆厠架, 我只會gut高個pat pat 唔好掂塊厠板咋

我都好似你咁架~
因我驚我踎倒上去,唔落倒嚟~

咁就一定夠位同囡囡一齊, 我驚囡囡係外面周圍摸, 或者比人捉走咗, 因為一定出唔切去救佢~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lestat 於 09-12-1 15:39 發表
...

我同你做法exactly 一樣呀! 我會keep住同佢講野 or 要佢唱住歌仔, 要企o向我廁格出面, 見到對腳仔先得.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 chanwendy 於 09-12-2 09:59 發表
除非兩個人都好肥啫, 否則廁格細極都應該入到兩個人架喎. 我就同埋亞囡一齊入廁格, 佢去完到我去囉.

都唔係架, 有d廁所真係好細, 入到個大人架咋.

子爵府

Me too!!

原帖由 idac_c 於 09-12-2 11:42 發表

我都好似你咁架~
因我驚我踎倒上去,唔落倒嚟~

咁就一定夠位同囡囡一齊, 我驚囡囡係外面周圍摸, 或者比人捉走咗, 因為一定出唔切去救佢~

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我曾經見過一個媽咪帶埋個仔入女廁,叫個仔喺廁格出外等...點知佢竟然喺D空隙門 la 位"裝"其他人...

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 BABYPURPLE 於 09-12-1 15:31 發表
我會叫個仔係廁格入面等埋我...不過佢仲細...而家3歲...同埋佢好定...唔會周圍摸.....

你個仔幾好喎唔會周圍摸,
我阿仔次次入到裹面之後
佢開左鎖之後用佢對方按住,
有時開少少"娜" 望出面

首頁

尾頁

跳至