想生BB

跳至

首頁
12345...39

尾頁

男爵府

自從開始做IUI後, 收到好多GPS新舊會員 & 未係BK傾過, 但有睇我POST既姊妹的PM/在POST留言的祝福和鼓勵, 令我感到人間有情, 令我知道在IUI的路上並非孤獨的, 我真係很愛你們, 謝謝你們的祝福!

好! 請下今次IUI先:
DAY 3 - DAY 7(75LU/針)
DAY 8 (50ML) ~ 好痛

DAY 9 (75LU/針)
DAY 10 (50ML, 因為DR.TAY話要最後一撃, 將佢再谷大D) ~ 好痛個衰佬仲要係我打時同我講:好痛架喎, 要唔要捉住你呀?

DAY 11 (打破卵針)

DAY 12 (IUI)

DAY 10照陰超:
子宮內膜~11.2MM (DR.TAY話夠曬厚度有餘)
左邊1粒細蛋(DR.TAY話太細,用唔到)
左邊1粒大蛋(18MM)

右邊大蛋1號(17MM)
右邊大蛋2號(16MM)

DR.TAY話D蛋都大得差唔多啦, 今日打多一針勁既, 再谷大D, 明天早上要我自己打破卵針, 星期六做IUI

佢話支破卵針都幾痛同埋會"那", 叫我一定要忍住, 唔好鬆手, 攪到我而家好緊張呀, 好驚痛, 不過為左BB, 我一定會忍住架!

係呢度, 再一次多謝大家既祝福, 希望大家既BB快快入宮啦!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

預祝你聖誕節快樂, 到時收到大禮

男爵府

MIFFYMIFFY,

謝謝你, 我都希望今年收到一份大禮作為結婚周年+X'MAS禮物啦

原帖由 miffymiffy 於 10/12/2009 22:50 發表
預祝你聖誕節快樂, 到時收到大禮

禁止訪問

男爵府

謝謝你

好耐冇見你啦, 你近來點呀?

原帖由 卡文 於 10/12/2009 23:10 發表
Good Luck~~~

別墅

祝你一take過ok, 收到一份special聖誕禮物, 加油呀, 等你好消息

男爵府

謝謝

明天要打破卵針, 有D驚呀!

因為今晚打左支50ml既針, 落藥時都幾痛, 可能d藥多左。

明天支針仲要"拿"的, 又要自己打, 好驚, 仲要我慢慢數20下先好放手

原帖由 小糖糖 於 10/12/2009 23:21 發表
祝你一take過ok, 收到一份special聖誕禮物, 加油呀, 等你好消息

大宅

我c6睇醫生. 精子少 , 請問你係邊到做. 要幾錢做一次呢 ?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

加油呀!!團長~~

你好幸福呀,咁多人支持你~~你今次一定得架~~
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

團長,

加油呀, lailaib一定會入宮呀!!!

男爵府

我係DR.TAY度做IUI架, 因為我手術係佢做既, 所以搵返佢做IUI, 佢控制得好好。

未做前佢話我應該唔洗用太多藥, 所以大約8-9K便可, 由於我未完成IUI, 所以未答到你真正用左幾多錢

你可以同你C6睇2個月中醫, 再去驗多一次, 我C6第一次驗, 佢既活潑度都唔PASS, 後來食左2個月中藥再CHECK就正常返了

祝早孕

原帖由 BananaBB625 於 10/12/2009 23:27 發表
我c6睇醫生. 精子少 , 請問你係邊到做. 要幾錢做一次呢 ?

大宅

我都想講下, 我除夕日12月31日要入院見麻醉師了, 1月4日先做手術, 唔知政府會唔會放我返屋企倒數tim。唉..真係每個人有一個故事,有苦自己知

你地1月GATHERING玩得開心d啦..

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-10 22:29 發表
自從開始做IUI後, 收到好多GPS新舊會員 & 未係BK傾過, 但有睇我POST既姊妹的PM/在POST留言的祝福和鼓勵, 令我感到人間有情, 令我知道在IUI的路上並 ...

男爵府

BEBU媽,

謝謝你

我對今次IUI冇乜期望, 因為我怕失望

順應天意好了, 呢排當我緊張/唔開心時, 我就會同自己講"唔好唸咁多, 交比個天處理啦" 咁個人就會放鬆左啦!

你都唔好唸太多, DR.CHAN係好醫生, 佢一定幫到你!
等你明天好消息

原帖由 bebu123 於 10/12/2009 23:30 發表
加油呀!!團長~~

你好幸福呀,咁多人支持你~~你今次一定得架~~

侯爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-10 23:42 發表
BEBU媽,

謝謝你

我對今次IUI冇乜期望, 因為我怕失望

順應天意好了, 呢排當我緊張/唔開心時, 我就會同自己講"唔好唸咁多, 交比個天處理啦" 咁個人就會放鬆左啦!

你都唔好唸太多, DR.CHAN係好醫生, 佢 ...

lailai媽~~

我對你有信心架~~
不過放鬆真係可能有用,我個best fd佢琴一放棄咋,佢今日同我講有左了~~

所以我都要學下放鬆~
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

BABIES媽,

THANKS

承你貴言啦, 我都唔唸咁多啦, 唔知點解今次做IUI, 竟然冇左平時TRY 自然既緊張感, 可能因為唔洗CHECK紅D, 又唔洗成日叫C6開工啦, 只係好緊張明天自己打破蛋針會好痛, 因為星期一&今晚果針都係加藥, 好痛呀, 但DR.TAY話明天果針仲痛, 其實係咪真係咁痛架?

你下星期五同MUSICTV一起CHECK BINGO, 預祝你地雙媽報喜!

再下一個星期, 就到我同BEBU媽, 雙媽報喜!

原帖由 babies123 於 10/12/2009 23:33 發表
團長,

加油呀, lailaib一定會入宮呀!!!

大宅

祝你一take過ok!事事順利,老公丁丁乖乖,力爭上游!X'mas 過三人世界.
請代問侯加祝福PPYeung,佢嘅經歷+努力不懈令我好好好感動!

大宅

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-10 23:39 發表
我係DR.TAY度做IUI架, 因為我手術係佢做既, 所以搵返佢做IUI, 佢控制得好好。

未做前佢話我應該唔洗用太多藥, 所以大約8-9K便可, 由於我未完成IUI, 所以未答到你真正用左幾多錢

你可以同你C6睇2個月中醫, 再去驗多 ...

請問你係邊到睇中醫呢 ?
另外sr.tay係邊到架, 即係成功iui先要比錢 ?
iui係咪試管 ?
政府要我做試管呀!

男爵府

點解要做手術既?

點解要預早見麻醉師? 不是手術前先見的嗎?

原帖由 siu_lo 於 10/12/2009 23:39 發表
我都想講下, 我除夕日12月31日要入院見麻醉師了, 1月4日先做手術, 唔知政府會唔會放我返屋企倒數tim。唉..真係每個人有一個故事,有苦自己知

你地1月GATHERING玩得開心d啦..

...

侯爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 09-12-10 23:45 發表
BABIES媽,

THANKS

承你貴言啦, 我都唔唸咁多啦, 唔知點解今次做IUI, 竟然冇左平時TRY 自然既緊張感, 可能因為唔洗CHECK紅D, 又唔洗成日叫C6開工啦, 只係好緊張明天自己打破蛋針會好痛, 因為星期一&今晚 ...

好呀~~~我孖你一齊報喜呀

男爵府

BEBU媽,

其實我每次打完針都好眼訓, 你有冇呢個感覺呢?

我好想訓, 但係又唔敢訓, 因為我逃避緊明天早上支破蛋針, 真係好驚呀, 我見到支藥都驚啦, 加上今晚打完支針都幾痛, 雖然今次冇流血。

呢2次返去覆診, 都見到D大肚婆, 真係好想成為其中一份子, 今日去到, 有一PAIR係去放精, 唔知點解, 次次去到D人都望住我, 可能我個樣生得細, 所以對我好奇啦

原帖由 bebu123 於 10/12/2009 23:44 發表

lailai媽~~

我對你有信心架~~
不過放鬆真係可能有用,我個best fd佢琴一放棄咋,佢今日同我講有左了~~

所以我都要學下放鬆~

首頁
12345...39

尾頁

跳至