跳至
[北區] 上水童裝

首頁

尾頁

民房

我剛在年中才搬來上水, 聽同學仔個媽咪話上水街市有賣日本童裝幾靚同平, 去睇下, 有兩間都幾似, 有間亂到好似打仗咁, d野都唔平喎.

因我仔,女係元朗學英文, 女係tuen mun學芭蕾舞, 呢兩區都有好多日韓童裝, 上星期先去元朗買左兩條牛仔褲同一件夾棉背心, 牛仔褲賣138同98, 背心159, 仲收平我380. 早兩日去上水睇,原來都有,d貨有一半都好似, 牛仔佢賣159同138, 背心買189呀.一樣呀
之前我係tuen mun賣左條骷髏頭抓毛褲 89, 佢都賣98. 不過佢d款又係幾多, 不過都有溝大陸野

當然我係去開學野先順便買, 如果特登搭車去, 就計下車費同時間啦. 我都係share 俾d 有機會去呢兩區行既mama知. 想知邊間可以pm我.

話時話, 上水日韓童裝都算少選擇, 元朗同tuenmun, 勁多呀, 剩係我仔女學野附近都起碼有五六間, 有時剩係上堂個零鐘都唔夠我行.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

同意! 上水街市果兩間一D都唔平,仲有, 龍豐果間, 韓國貨果D超貴.

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 小豬嘜 於 09-12-11 12:18 發表
同意! 上水街市果兩間一D都唔平,仲有, 龍豐果間, 韓國貨果D超貴.

AGREED

民房

如果大商場都無可厚非貴d, 但街市d租超平呀, 今日同同學仔媽咪傾開話咁好搵, 佢都想做, 不過問過無晒位, 原來d租三千左右咋.

伯爵府

原帖由 vv_mama 於 09-12-10 22:59 發表
我剛在年中才搬來上水, 聽同學仔個媽咪話上水街市有賣日本童裝幾靚同平, 去睇下, 有兩間都幾似, 有間亂到好似打仗咁, d野都唔平喎.

因我仔,女係元朗學英文, 女係tuen mun學芭蕾舞, 呢兩區都有好多日韓童裝, 上星期 ...

元朗邊度呀,我個個星期都要入元朗做事物理治療,我都想買返一些比個女,大得快,上年果d已唔岩穿了。

大宅

原帖由 歌莉亞 於 09-12-12 13:10 發表

元朗邊度呀,我個個星期都要入元朗做事物理治療,我都想買返一些比個女,大得快,上年果d已唔岩穿了。

好耐以前我都有去下街市買衫比個仔, 但近年發覺 "uniq1o" 既衫真係平、靚、正!
而且係日本款式 (雖然係 made in China), 質料一流呀~
所以全家都幾乎做了 "代言人"...

洋房

舊墟(觀奇洋服附近)有間"青x童裝"都幾好

伯爵府

民房

原帖由 歌莉亞 於 09-12-12 13:10 發表

如果元朗我話同上水街市差唔多間係--大橋街市裡面近珈琳幼稚園個入口; 係街市另一邊出口對面馬路都有一間幾平, 不過多數賣欧單同大陸野, 唔係一定要日韓野著都ok

民房

原帖由 yanchi2 於 09-12-14 13:15 發表
想問下買左邊款褲呀 好唔好著

http://search1.taobao.com/browse/50008165-50010546/n-1----------------------0--------------------g,ojsxgzlsozsv64dsnfrwkwzqfq3taxi---g,666pg5a----------------40-grid-comm ...

你條link 無指定邊款喎! 我買左千趣會橡筋腰牛仔同黑色窄腳裡面有絨的兩款, 前款直腳casual d, 黑色就型仔同凍d都唔使打底

別墅

你地講上水街市,系米賣菜賣生果果層啊?我有時出LIP經過望下,好似都系大陸野來咋喎!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

上水名都冒險樂園側新開左一間喎都, 都幾多款, 我買過一次, 都唔算係好平, 不過係就腳d, 買得舒服d

大宅

上水有一間喺閣樓嘅(浴室公司樓上)佢d衫多數大陸,但係有時有d出口貨都幾靚,我上次買咗件disney公主睡衣比個女,不知幾開心!都唔洗100!

禁止訪問

伯爵府

原帖由 buymom 於 09-12-12 17:55 發表

好耐以前我都有去下街市買衫比個仔, 但近年發覺 "uniq1o" 既衫真係平、靚、正!
而且係日本款式 (雖然係 made in China), 質料一流呀~
所以全家都幾乎做了 "代言人"... ...

邊度有uniq1o分店呀代言人?等我去睇吓有無合適的?

民房

原帖由 歌莉亞 於 09-12-15 08:40 發表

沙田新城市同美麗華商場都有, 我覺得美麗華個間闊落d, 行得舒服d, 佢款厚既似抓毛既家居set 好正, 又暖又柔

大宅

原帖由 歌莉亞 於 09-12-15 08:40 發表

沙田 "絲絲縮爬" 個層有, 美麗華又有, 但我最鍾意係又一城個間, 又方便, d貨又齊全!
http://www.uniqlo.com.hk/shop.html

別墅

仲有呀...九龍塘又一城頂層開埋 H&M bb & 童裝 & 孕婦裝...都值得一行架~

首頁

尾頁

跳至