論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

姐姐黎咗其實大約3個月,
家頭細務都做得幾好,好多野都唔使教,自己會做好
呢樣我應該贊下佢..
因為我係一個在職媽媽,晚上就只有工人同女女係家
女女多次投訴我9唔係家,工人係唔理我女女的,但我係屋企佢先識笑
但最大的問題今天終於都黎啦..
前幾日我女女同我講,呢幾日姐姐成日係佢面前喊
我開頭都冇為意.以為佢可能掛住屋企,
但佢今日終於同我講,佢女女有病,問我借5000蚊佢,佢之後慢慢還俾我
各位媽媽~~如果係你地,會唔會借啊?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你可能上得黎呢道少喇, D工人好多時都用不同理由同僱主借錢架, 信佢一成都死,比我實唔借比佢.

禁止訪問

複式洋房

但係如果我唔借俾佢,怕唔怕佢會對我女點啊~~點算好啊~~~~~

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

原帖由 YuYuYuYu 於 09-12-10 23:42 發表
姐姐黎咗其實大約3個月,
家頭細務都做得幾好,好多野都唔使教,自己會做好
呢樣我應該贊下佢..
因為我係一個在職媽媽,晚上就只有工人同女女係家
女女多次投訴我9唔係家,工人係唔理我女女的,但我係屋企佢先識笑
但最大 ...
呢個工人好精, 喺你面前就做十足, 你一唔喺屋企又係另一個樣, 佢一早部處定等你太依賴佢, 而家冇佢唔掂咪露出真面目囉, 借得一次就錄續有來, 而且佢唔還比你都吹佢唔賬, 一開口借五千, 再借落去就算再簽多個約都還唔完,

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 YuYuYuYu 於 09-12-11 00:38 發表
但係如果我唔借俾佢,怕唔怕佢會對我女點啊~~點算好啊~~~~~

如果你咁諗就錯喇.....借得佢1次就有第2次, 永遠都唔會停, 永遠都係因為怕佢對你個女唔好, 以後都唔可以再拒絶佢既要求......

d工人最叻就係借錢同喊功, 我而家呢個工人岩岩嚟個時係又喊唔係又喊, 要喊比我知我鬧錯佢, 我唔理佢佢先知喊功無用就無再喊啦, 對住佢地唔可以軟弱嫁.....

大宅

畀面勳章

有借有還上等人
有借無還你等人
借得一次再要借

複式洋房

我岩岩打咗電話同AGENT講,
我問佢意見,佢的講法都同你地一樣,
有第一次,就會有第2次,
我第一次請工人,冇咩經驗,我又真係好怕佢對我女女唔好,事實上,姐姐做野真係好好,
好多野我都唔使煩,講過一次嫁野,佢一定會記得,佢又會幫我慳,
有時我想買野俾佢,佢永遠SAY NO,同佢一齊出去食飯,佢一定會叫個最平的野食,只會飲水,有時我都會覺得佢其實都係做俾我睇,但起碼佢都會俾足晒面我,
所以我好矛盾啊~~~

複式洋房

我好想同佢傾下,但我唔知從邊度開始講,我其實同佢雞同鴨講,但仍都可以做到我想要佢做的事,我老公都話,佢好醒,醒到我都怕第時俾佢食番轉頭~~~

首頁

尾頁

跳至