自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如題. 想問下用邊種電髮藥水無咁傷頭髮, 同埋過程會否很麻煩.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我細個係我丫ma同我電嫁...
佢買果隻好似係粟米電髮水
需要電髮芯同電髮紙(個樣好似面油紙嫁)
藥水入面有2支..1號同2號
先將頭用清水過一過..唔好抓..如果唔係頭皮損左會"拿"
抹到無水再滴..就可以慢慢咁上電髮芯

而上電髮芯..d頭髮要少少咁包..
用電髮紙放係一朿頭髮下面(要貼近髮根)..之後左右向頭髮包..包好後向髮尾方向拉(要拉恆)到尾...就可以上芯..
用髮紙卷住髮芯向頭皮卷..整實
上1號藥水平均咁上..之後可以用毛巾或者保鮮紙包住
過一段時間就可以沖水(唔好拆開d卷)
沖完就印乾..落2號藥水..
再過一段時間就可以鬆一個卷睇下夠唔夠"戀"
夠就可以拆哂洗頭吹乾..
吹果陣唔好用梳拉..用手指整鬆就ok嫁啦..

最緊要落藥水果陣搵毛巾涉係額頭..唔好比d藥水整到眼

希望幫到你啦

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔該晒, 真係好詳細呀! 明天便去買枝粟米電髮水 同亞女試電先.

Thank you once again !

原帖由 sophialing 於 09-12-11 01:32 發表
我細個係我丫ma同我電嫁...
佢買果隻好似係粟米電髮水
需要電髮芯同電髮紙(個樣好似面油紙嫁)
藥水入面有2支..1號同2號
先將頭用清水過一過..唔好抓..如果唔係頭皮損左會"拿"
抹到無水再滴..就可以慢慢咁上電髮芯

...

首頁

尾頁

跳至