懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

剛剛20weeks, 今日睇c+醫生話我胎盤低左D, 日後再照升返的話就話我知............... 其實胎盤低會有什麼影響? 好担心, 之前政府就叫我留意D血壓, 而家c+又話胎盤低, 真係好唔開心......

大宅

Hello,take more bed rest and control the salt intake(less is more). r u 0704 mama? It seem like I saw ur name in there.I'm suppost 0704 mama too but my girl born when she is 7 months.
Take care and Good luck^^

複式洋房

會引起早產, 多訓床, 多休息。 唔好行甘多,要訓。 要好注意咖。

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

中期~ 大約有50%嘅媽媽會胎盤低, 一般都會响後期升番高~
我都低.. 上胎都係
不過e+無擋住子宮口, 所以我唔太擔心

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

Yes, I'm 0704 mama

原帖由 leungwaimin 於 09-12-11 01:28 發表
Hello,take more bed rest and control the salt intake(less is more). r u 0704 mama? It seem like I saw ur name in there.I'm suppost 0704 mama too but my girl born when she is 7 months.
Take care and Go ...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

C+醫生淨係話'低左D', 遲D高返再話我知............咁樣都令我有排担心, 或者'做冬'個日去照結構時再問過政府D姑娘. mouth:

原帖由 小曳人 於 09-12-11 08:52 發表
中期~ 大約有50%嘅媽媽會胎盤低, 一般都會响後期升番高~
我都低.. 上胎都係
不過e+無擋住子宮口, 所以我唔太擔心

複式洋房

我都係胎盤低, 不用太担心. 會陀得辛苦少少, 因為個胎壓住下面, 我4個半月開始行得耐時, 下面會好墜同有d痛, 後來用了托腹帶就好好多了.

我c+話, 後期個胎盤會升返的, 我26wks檢查時胎盤巳經升返, 唔算低了. 同你要留意有無見紅, 有些胎盤低的mama會易作小產. 不過這都是睇人的, 我現在36wks, 暫未有這現像. good luck!
[url=http://www.TickerFactory.com/]

首頁

尾頁

跳至