自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

現今樂壇青黃不接,新晉歌手懶音、走音乜都齊,所以實力派歌手開騷特別具吸引力。曾航生( Sam)和李國祥( KC)兩位低調歌手在演唱會監製梁安琪鼓勵下出山,明天( 12日)起舉行兩場「雙子星演唱會」,回饋歌迷多年來的支持。
久未於報章雜誌露面的曾航生與李國祥合作舉行「雙子星演唱會」,兩人的首本金曲《再見亦是朋友》和《餘情未了》等,肯定令樂迷聽出耳油。曾航生早前與演唱會監製、女友梁安琪一同接受訪問,問到為何有與 KC合作的構思時說:「其實我自己好低調,但係見我哋嘅前輩都有咁多人欣賞,所以就出嚟做吓囉。」
放大圖片
梁安琪不滿男友曾航生作風低調,要他重投樂壇唱歌開騷。
放大圖片
李國祥近年甚少公開演出,早前與李樂詩在亞視節目中合唱,令樂迷聽出耳油。資料圖片
安琪挑戰何婉盈 梁安琪續說:「佢真係好低調,我睇唔過眼,一個咁好嘅歌手應該出番嚟囉。」她又說:「其實我係神秘嘉賓,家好辛苦練緊《再見亦是朋友》,壓力都幾大,但係要唔差過何婉盈唔難。」阿 Sam則指壓力頗大,他說:「梗係大壓力啦,平時唱歌同上台做騷係兩回事,做騷要有要求,又要同 live band夾,但係當玩吓啦,做兩場睇吓係點情況囉。」
李國祥慢工出碟 與曾航生相比, KC就輕鬆得多,他說:「最驚係啲衫唔靚,其實歌就揀好 o架喇,係未正式排囉,不過大家都咁有經驗,個表演應該輕輕鬆鬆,有乜嘢問題一坐低傾兩句就解決晒啦。」正準備投入男裝內衣生意的他又說:「家都係教吓學生,新碟一直有做緊,但係我同監製都係要求好高嘅人,大家都一早聲明唔好就寧願唔出住。」採訪、攝影:藍文浩場地:樂韻琴行

曾航生和李國祥都是靚聲之人,他們合作開騷,相信是樂壇後輩偷師學藝之時。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

曾生我覺得麻麻(無興趣), kc lee 我就喜歡!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

除咗餘情未了... 我仲鐘意摘星的晚上呀~~~

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 cy101 於 09-12-11 11:31 發表
曾生我覺得麻麻(無興趣), kc lee 我就喜歡!!!

Me too

禁止訪問

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

宜家d雜誌真係衰, 人地"以歌會友"唔得嘅, 又係咁負面講到人地"被迫出山"

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 胡太得叻 於 09-12-11 11:47 發表
(題外話)其實我覺得李國祥同張繼聰好似樣!不過李國祥唱歌真係好聽既!

張生戴咗有色眼鏡好似"白內障"

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

“摘星的晚上”, 好好聽呀!!
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原帖由 胡太得叻 於 09-12-11 11:47 發表
(題外話)其實我覺得李國祥同張繼聰好似樣!不過李國祥唱歌真係好聽既!

係呀係呀!
我一睇張相時仲覺得佢好面善
你唔講我都諗唔起佢同張繼聰好似喎!!!

男爵府

醒目開學勳章

KC ~~~

翡翠宮

畀面勳章

但係我憎梁安琪係篇訪問度單打何婉盈,乜野「但係要唔差過何婉盈唔難。」?

無論以音樂會監製或者女友既身分,呢句說話都顯得佢好冇風度。

公爵府

hashtag影視迷勳章

乜佢哋唔玩政界啦咩

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 mother904 於 09-12-11 13:21 發表
但係我憎梁安琪係篇訪問度單打何婉盈,乜野「但係要唔差過何婉盈唔難。」?

無論以音樂會監製或者女友既身分,呢句說話都顯得佢好冇風度。

That's exactly what I think.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都好憎梁安琪, 做 dj 時講野做作到 c, 講英文懶唔知點咁, 一到佢做節目我即時轉台. 曾生我都無興趣, 但 kc lee 確係幾正, 可惜當時都係講樣多過講實力.

子爵府

好媽媽勳章

中呀...作狀,無風度,懶係咩咁
但我唔講得係邊個
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

李國祥個樣同身形又keep得幾好喎

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我完全唔覺得曾航生唱功好, 更說不上才華!

我只覺得曾航生及梁安琪幾精, 識搵李國祥搭檔, 相信喜歡李國祥唱歌的有很多

珍珠宮

「摘星的晚上」好聽~
人就唔評論喇,但歌係好既
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

首頁

尾頁