自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我大囡時D床圍比佢成日攞黎玩, 結果好快無用, 而家細仔我都無用床圍, 我個人覺得唔用床圍好D, 因BB床响我床隔離, 用左床圍遮住我睇唔到BB囉:mrgreen:
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

全會安全啲, bb 大小小會好反瞓, 周不時會周圍瞓下!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我囡囡九個月大... 初初我地都係用半圍,但係佢五、六個月開始識得四圍郁,瞓覺時d手手腳腳成日出左個床外面,所以要用全圍黎保護佢。

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

同埋而家冬天, 天氣會凍, 全圍可以擋住d冷風吹到bb, 所以我都覺醒全圍好d!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 lyhv 於 2009-12-11 12:06 發表
同埋而家冬天, 天氣會凍, 全圍可以擋住d冷風吹到bb, 所以我都覺醒全圍好d!

同意!

別墅

畀面勳章

係全圍好D,果日我個B隻腳申左出來,係到大叫,因佢隻腳夾左係木欄中間,真係全圍安全D

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 monkey妹 於 2009/12/11 11:58 發表
我大囡時D床圍比佢成日攞黎玩, 結果好快無用, 而家細仔我都無用床圍, 我個人覺得唔用床圍好D, 因BB床响我床隔離, 用左床圍遮住我睇唔到BB囉:mrgreen:

所以我三個仔囡都無用過!

首頁

尾頁

跳至