跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔出年要開始報K1

梁李秀娛-大興啟思-兆麟聖彼得-雅麗斯-佳寶-易桂芳

呢幾間你地會點揀呀?

(易桂芳同大興啟思就要搭校車)

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 hicaca 於 09-12-11 13:06 發表
仔仔出年要開始報K1

梁李秀娛-大興啟思-兆麟聖彼得-雅麗斯-佳寶-易桂芳

呢幾間你地會點揀呀?

(易桂芳同大興啟思就要搭校車)

各花內各眼, 好難講, 最好你留意開放日, 冇開放日嘅幼稚園亦可以打去約時間參觀. 另外亦睇你有冇想小朋友入咩嘢小學.

e.g.梁李 - 有人覺得舊, 要用校外嘅藍球場. 但我就覺得佢好乾淨, 老師同嬸嬸都好nice, 好有愛心. (無開放日, 但有家長預約參觀)
大興 - 有人話佢nursery playgroup好, 亦有人話佢老師轉得好犀利, 冇咁時咁好. (注意: 元朗大興將會結束, 來年會調部份學生去大興)
易桂芳 - 想入保記的話 (有開放日)

大宅

Thanks Sensei, 我首選都係梁李秀娛, 大興同易桂芳因為要搭校車, 所以可能會報是旦一間做backup.

好彩BB出年先報, 後年先讀, 等我check下D開放日同參觀資料先.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 hicaca 於 09-12-14 00:23 發表
Thanks Sensei, 我首選都係梁李秀娛, 大興同易桂芳因為要搭校車, 所以可能會報是旦一間做backup.

好彩BB出年先報, 後年先讀, 等我check下D開放日同參觀資料先. ...

咁你一定要留意幾時開始接受報名, 因為報名表上的編號先後對取錄有一定影响. 第1日一早排隊取報名表會有幫助, 相反拿了之後慢慢填慢慢交表沒有問題.

大宅

原帖由 sensei 於 09-12-15 00:18 發表

咁你一定要留意幾時開始接受報名, 因為報名表上的編號先後對取錄有一定影响. 第1日一早排隊取報名表會有幫助, 相反拿了之後慢慢填慢慢交表沒有問題. ...

唔該晒呀! 我會打定電話問定幾時派報名表, 希望小朋友到時順利啦! Thanks so much!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我女女都係出年報...我會揀梁李秀娛...一來有小朋友讀緊...二來超近屋企...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 hicaca 於 09-12-15 08:47 發表

唔該晒呀! 我會打定電話問定幾時派報名表, 希望小朋友到時順利啦! Thanks so much!

佢會預早在校方網頁公報, 留意就得.

You're welcome.

首頁

尾頁

跳至