自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

下周 47歲生日的羅嘉良,明天將再婚,與內地演員蘇岩在北京舉行婚禮。他日前更抽空與蘇岩遠赴荷蘭拍攝婚紗照,良辰美景,倍浪漫氣氛。嘉良早前更表明希望兒子羅裕 珹可以前往觀禮,不過其前妻方敏宜昨日拒絕向一對新人送上祝福,又指兒子忙於考試不會往觀禮,令嘉良好夢成空。

其他娛樂名人影片 羅嘉良和 34歲的內地演員蘇岩明日會在北京 Ritz Carlton酒店筵開 15席舉行婚宴,廣邀親友見證他們的喜悅。一對新人早於今年 9月 9日已在北京註冊結婚,取其長長久久的意思。嘉良對這次再婚信心十足,自言會珍惜身邊人,更希望與前妻所生的兒子羅裕 珹會出席其婚禮。下周三便是嘉良的 47歲生日,他計劃到時帶太太返山東濟南娘家食飯慶祝。
放大圖片
羅嘉良和蘇岩情深對望,幸福笑臉盡現眼前。
放大圖片
穿上婚紗的蘇岩和着上禮服的嘉良齊齊在風車前踩單車拍婚紗照,構思特別。
酒店綵排難掩興奮 一對新人早前在 blog上載致謝信:「我們共同勇敢的面對了生活,彼此努力的對待着工作,我們切身感受到大家為我們付出的關懷、支持和情感……在這個甜蜜的冬季,請分享我們最幸福的時刻。」下款自稱羅小良和蘇小岩。嘉良夫婦分別忙開工,近日才返回北京,他們昨日與擔任伴郎的馬國明等人到酒店為婚禮綵排,嘉良在電話訪問中難掩興奮心情,他說:「心情好開心,各樣嘢都好順利,呢幾日籌備婚禮都好忙。」至於婚後會否再造人,嘉良說:「順其自然。」
放大圖片
方敏宜獨力撫養兒子羅裕 珹,更禁止他出席前夫羅嘉良的婚禮。《壹週刊》圖片
放大圖片
羅嘉良與蘇岩日前在網誌上率先感謝 Fans對他們婚禮的支持。
前妻拒絕送上祝福 據知婚宴主要招呼雙方親友,嘉良母親和姊妹都會出席,而《富貴門》部份演員都會到場,薛家燕、陳敏之、馬國明、馬德鐘等會到賀,馬國明在電話中說:「新娘子真人比相片更清秀,我祝佢哋婚後可以甜甜蜜蜜。」薛家燕準備了金器做賀禮,她昨日說:「北京好凍,當地人習慣將婚宴提早到中午,我都係第一次參加中午嘅婚宴,好特別。」至於與嘉良 08年離婚結束十年婚姻的前妻方敏宜,一直與現年十歲的兒子羅裕 珹相依為命,昨日傍晚有人目睹她偕友在尖沙嘴逛街,記者昨日致電問她可知前夫明日在北京擺酒,方敏宜語調輕鬆的說:「我唔理佢啲嘢。」至於囝囝可會飛北京出席爸爸婚禮,方敏宜說:「我唔方便講,囝囝呢排忙緊考試,應該唔會去。」至於她可會給嘉良送上祝福,她決絕的說:「呢方面係佢個人嘅嘢,我唔方便談論。」
荷蘭拍婚照浪漫 嘉良早前與蘇岩應雜誌《時尚新娘》邀請,遠赴荷蘭拍攝結婚照,二人還因利乘便到了法國和德國度蜜月,並搜購了不少愛巢用品,收穫豐富。他們在荷蘭拍攝婚紗照,足迹踏遍當地美景,尤其他們在有大風車的草坡上踏單車,正好寓意他們婚後會一起邁上人生另一條道路。荷蘭素有鑽石之都美譽,鑽石代表永恒,這次嘉良和蘇岩選到荷蘭拍婚紗相,正意味着二人的愛和幸福如鑽石一樣永恒不變。雖然曾在劇集中多次扮演新郎,但嘉良這次跟至愛蘇岩拍婚紗照時,仍然真情流露,二人胸貼胸緊緊相擁如連體嬰,臉上的甜笑在荷蘭美景烘托下,更浪漫氣氛。採訪:林妃
小八卦:豪花 16萬搞婚禮 放大圖片
記者陶然婷北京傳真
羅嘉良再做老襯,豪花娶妻,他明午在北京 Ritz Carlton酒店舉行的婚宴將以西餐招呼到場親友,餐宴以人頭計算,每位 888人民幣,另加 15%服務費, 15圍酒席開支總數逾 16萬人民幣。昨日禮堂已開始着手佈置,現場放有手風琴和鋼琴,預備為一對新人奏樂。採訪:陶然婷
娛樂資料庫:初戀情人夫妻緣盡 放大圖片
《忽然 1周》圖片
羅嘉良與前妻方敏宜於夜校讀書時已相識,方敏宜更是他的初戀情人。直至 98年,羅嘉良憑《難兄難弟》封視帝後,便與方敏宜拉埋天窗(圖),惜婚後嘉良與宣萱及佘詩曼傳出緋聞,直至嘉良北上發展,夫妻感情轉淡,去年離婚。嘉良聲稱離婚不涉及第三者,但盛傳他 07年底已跟劇集《完美結局》的拍檔蘇岩撻着。有指羅嘉良離婚時留給前妻價值 1100萬愉景灣住所,但尚有 500多萬未供,方敏宜既要照顧兒子又要供樓,生活相當艱苦。

羅嘉良日前與蘇岩到荷蘭拍攝結婚照,二人相擁如連體嬰,大晒恩愛。《時尚新娘》圖片

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

佢老婆好慘, 跟咗佢咁耐, 仔都生埋...
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

單車相...好leung....

同埋男果個樣, 真係衰左好多....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咪係law.....這些男人.....不負責任~~~ :;pppp: :;pppp:

伯爵府

雖然而家離婚係好似好平常既事,但呢個男人以前我覺得on直直咁幾好仔,但估唔到連佢都咁,所以而家睇富貴門時我都冇咁鐘意佢!

男人都係靠唔住!
原來真係靚唔靚仔都係靠唔住!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

越睇越覺得佢樣衰

大宅

知唔知個"醜"字點寫架...仲大事宣揚...不知所謂:;pppp:

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

佢前妻真慘..又照顧仔仔又要供樓....唉..
離婚咪離婚..仲有咁多手尾俾佢老婆揹

大宅

我都覺得佢老婆好慘....

珍珠宮

大部份男人都係鍾意後生靚女架啦~ 呢個男人都唔例外~ 人會老, 米睇下個靚女靚得幾耐~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

老老實實,我覺得佢幾賤,唔好怪我咁講,
再婚本來唔係咩特別事,我係接受,
但係佢俾人o既感覺,好似拋妻棄子咁,
我真係好唔鍾意:;pppp:

伯爵府

呢條thread又係鬧爆佢!抵!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2796983-1-1.html

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

男人一有錢就會變,仲點會記得和他一起捱的老婆。這些男人不要就吧。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好心,當初係唔愛個老婆,就唔好懶偉大因為責任同人結婚生仔,害左個女人一世,仲有個仔,好似完全唔理咁,
正一賤男

子爵府

同意,無情無義~留返5百幾萬俾前妻供,早排咪報佢前妻要好慳,佢前妻就好慘~佢仲有面話想個仔觀禮,見到佢就憎~

原帖由 christy1012 於 09-12-11 12:49 發表
老老實實,我覺得佢幾賤,唔好怪我咁講,
再婚本來唔係咩特別事,我係接受,
但係佢俾人o既感覺,好似拋妻棄子咁,
我真係好唔鍾意:;pppp:

水晶宮

原帖由 豆丁 於 09-12-11 13:05 發表
同意,無情無義~留返5百幾萬俾前妻供,早排咪報佢前妻要好慳,佢前妻就好慘~佢仲有面話想個仔觀禮,見到佢就憎~

佢個仔都唔係好細啦,
佢到底有冇考慮個仔o既感受,
真係好意思:;pppp:

公爵府

正1"人渣良"

子爵府

佢係鍚個仔就5會留返5百幾萬俾前妻供la~變相佢地2母子好鬼慘,上次睇到報導佢前妻,都覺得佢前妻咁捱法好陰工~呢個男人真係無情無義~

原帖由 christy1012 於 09-12-11 13:07 發表

佢個仔都唔係好細啦,
佢到底有冇考慮個仔o既感受,
真係好意思:;pppp:

首頁

尾頁

跳至