婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,thx!
sweetapplebb

男爵府

放心, 係正常的, 只要勤D換護墊就可以喇

別墅

其實懷孕期間, 身體有不少變化, 有些孕婦的皮膚變得較乾燥或常有敏感的情況出現, 可以試下轉用不同沐浴露, 用些較滋潤的, 睇睇會否有幫助。
當然可以問問婦產科醫生的意見.

CHRISRAVEN
原帖由 sweetapplebb 於 09-12-11 14:05 發表
如題,thx!

水晶宮

畀面勳章

可能係念珠菌喎, 睇下E生先啦, 好多mami
陀bb果時都會有, 我果時都係, 又係勁多分泌
(條底底濕晒), 去做產檢時E生比藥我塞
後尾生左呀仔之後就無再試過......

別墅

如果唔係有細菌, 就係可能你對某d食物有敏感!!!

我未有bb 前, 做過血液分析, 原來我對蛋同奶製品好敏感!!

我停左蛋同奶製品(包括cake, 芝士, 意粉......)一段時間就唔痕!! 之前仲勁check , 驗來驗去, 明明無細菌, 都好痕!!(係個中醫師建議, 佢話我似食物敏感)

無耐,身體好左, 健康左, 仲好快有左bb!!

所以如果唔係有細菌, 就要問下自己, 近來係唔係食多左, 一d 你平時小食既野, 家下食(份量)多左, 就會出事!!!

我知有人對橙都有敏感, 所以試下,了解一下係唔係食物問題!!如果係, 要停(個)類食物一段時間, 如果間中你又食番, 就會keep 住痕番!!

別墅

未講完!!!

你會唔會係, 因為你有左, 所以食左多蛋白質既野呀?? 可能你平時係食小小無問題既敏感邊原人!!

我以前唔知自己唔食得, 所以人地孕婦食得既野, 我都食, 第一次有左bb , 我飲左牛奶and 食左蛋(未有時我唔係咁食,所以唔知係一個問題), 當日2am, 個BB就無左!! (小產如果係因為食物, 就好對唔住自己個bb,雖然我唔可以100%係因為lee個原因, 但我唔想其他媽媽好似我咁)

所以人地食得既野, 你未必得架!!

所以大家都要小心d!!

首頁

尾頁

跳至