懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

各位mama可以俾d意見ma??? 我依家14wk幾,但仲心大心細緊....
政府 - 怕唔好,因為聽幾個朋友講過都係唔好
私家 - 我諗住搵巫醫生,不過真係比政府貴好多,但有朋友搵佢就話好好

thanks!

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

政府可以揀開刀嗎? 應該只係可以順產喎, 除非特別問題先可以開刀咋.

點都好, 我都係揀左私家開刀.

大宅

我都係揀左私家開刀 ~~~
我都係怕政府唔好同私人原因開刀比較適合我 ~~~

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我識有朋友.. 一知道政府肯同佢開刀, 就連c+嘅按金都唔要!
咁當然.. 要三十幾週先知啦! 唔記得因乜原因喇!

公爵府

我其實有左之後,血壓就高左好多,次次睇醫生都話我就快過界......我朋友就話政府多數都會幫我開刀,甘我就開始心大心細喇.....始終私家真係貴好多,但政府又好似唔係甘好......

如果去私家,20wk前要俾按金.....真係唔知點揀好.....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

應該唔會咁快同你講開刀, 講都唔好信十足, 個個醫生唔同, 除非你有好嚴重嘅病, 我有朋友血壓高都只係同佢催生咋!

原帖由 iceicedog 於 09-12-11 11:27 發表
我其實有左之後,血壓就高左好多,次次睇醫生都話我就快過界......我朋友就話政府多數都會幫我開刀,甘我就開始心大心細喇.....始終私家真係貴好多,但政府又好似唔係甘好......

如果去私家,20wk前要俾按金.....真係唔 ...

兒女是耶和華所賜的產業.所懷的胎、是他所給的賞賜。
詩 127:3

我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。
詩篇139:13-14

複式洋房

政府係無得揀開刀,個個人都要順產先,唔得先同你開刀...........我有個朋友有水榴,都唔同佢開刀呀
我自己第一胎時,生到死下死,我開左好耐都好唔到,因為盤骨細呀,宜至我生到生命有危險,佢地先行同我開刀.
我今次第2胎,政府等到35週先同我講唔同我開刀.

別墅

有無人知政府開刀生幾多錢?

複式洋房

原帖由 tracyho0000 於 09-12-11 12:17 發表
政府係無得揀開刀,個個人都要順產先,唔得先同你開刀...........我有個朋友有水榴,都唔同佢開刀呀
我自己第一胎時,生到死下死,我開左好耐都好唔到,因為盤骨細呀,宜至我生到生命有危險,佢地先行同我開刀.
我今次第2胎, ...

你係邊間政府醫院生呀?唔係第一胎開刀,第二胎有得揀既咩?我下年生第二胎,第一次產檢,已經講左想今胎開刀,醫生話應該無問題,但要等30週先知幾時到我開刀

大宅

我fd就話政府醫生接生接得多, 醫生同姑娘都多經驗, 唔使怕, 咁又好似係wor~ 好多人都話廣華係幾好ga~ 我都係o係政府生, 想留返多d錢放係囝囝度~ 不過冇得比你選擇開刀ga, 真係好驚順產既, 咁就焗住係私家生lu~ 不過我有朋友係c+開刀, 半身麻醉, 佢話清醒咁比人開刀個心都好寒~

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 sweetcutecat 於 09-12-11 11:55 發表
應該唔會咁快同你講開刀, 講都唔好信十足, 個個醫生唔同, 除非你有好嚴重嘅病, 我有朋友血壓高都只係同佢催生咋!

血壓高, 可以食藥
唔得嘅, 咪催生囉
中間有乜"問題", 再緊急開刀!
我就唔儕喇~

公爵府

我啱啱係c+開刀生, 感覺很好, 至於政府.....就算有得揀開刀生都咪攪, 單係服務同環境都5同啦

象牙宮

If u can afford of couse private hospital la.起榪生完吾會hurry give the baby to u and拆埋線先出完,政府我開完刀3日就叫我出院<because not enough bed>

大宅

我第一胎在私家開刀, 今胎PWH好快巳經同我約咗期開刀, 完全任我揀

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 961123 於 09-12-11 14:49 發表
If u can afford of couse private hospital la.起榪生完吾會hurry give the baby to u and拆埋線先出完,政府我開完刀3日就叫我出院

AGREED

大宅

你地好呀~~
我想問問係的家開刀生過既媽咪, 一共駛左幾錢(醫院+醫生費)??
我未有bb之前都諗定係私家開刀生的~~但今日去醫院問過~~佢話大約要6萬幾到~~唉~~好似好貴咁~~攪到我而家心大心細~~~

大宅

原帖由 摩登姑娘 於 09-12-11 14:18 發表
我啱啱係c+開刀生, 感覺很好, 至於政府.....就算有得揀開刀生都咪攪, 單係服務同環境都5同啦

你生左喇, 恭喜晒呀

大宅

原帖由 lovenlam 於 09-12-11 18:45 發表
你地好呀~~
我想問問係的家開刀生過既媽咪, 一共駛左幾錢(醫院+醫生費)??
我未有bb之前都諗定係私家開刀生的~~但今日去醫院問過~~佢話大約要6萬幾到~~唉~~好似好貴咁~~攪到我而家心大心細~~~ ...

你問邊個醫生同醫院呀 ?

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我個同事係政府開刀個傷口8吋
我個朋友係私家開刀個傷口就4吋
相差一倍,如果afford 得到,揀係私家開刀啦

公爵府

thx...我30号晚生, 3号出左院Lu, B仔6Lbs重....
原帖由 babeBBDoll 於 09-12-11 20:17 發表

你生左喇, 恭喜晒呀

首頁

尾頁

跳至