潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢度有無人用呢隻牌子?

對呢隻牌子有咩comment?

別墅

我會覺得個袋比較重身囉~
但係D色真係好靚, 又易襯!
唔同SIZE都好靚!

男爵府

原帖由 mini_wonderful 於 09-12-11 14:55 發表
我會覺得個袋比較重身囉~
但係D色真係好靚, 又易襯!
唔同SIZE都好靚!

佢d袋全部都係用羊皮做, 價位都係7-14k中間有交易, 要買羊皮袋佢係唔錯既選擇?!

我都有d興趣想買翻個.........應該可以用好耐.........??

伯爵府

i don't have a Balenciaga, but i think it looks nice and trendy. this style is called motorcycle which is a very longlasting style. it launched a few years ago but still on sell every season with some new colours.

it's around 12500 for the hottest size. their pink, blue and the new woven multicolour ones are nice. i saw some mummies using them. they are very popular a few years ago. i think the difference of the newer and older versions are the studs.

大宅

我買咗大概半年,ok ,幾好用,個款其實都好幾年,但都晤覺out

大宅

原帖由 ibmabc 於 09-12-11 14:26 發表
呢度有無人用呢隻牌子?

對呢隻牌子有咩comment?

http://balenciaga.scene7.com/is/image/balenciaga/Partime_168028D94JT4401_F?wid=160&hei=130&op_sharpen=1&scl=25.5

Hi ibmabc,

我幾鐘意呢個brand嫁!早兩年香港勁hit,不過宜家熱潮稍退,但係呢個brand好多款都係長青款好易襯衫,所以台灣、歐美等地仍然好hit!我見有d外國人擁有十個八個唔同色添呀!香港仍有唔少人有用。

我個人認為值得買,如果你唔追新色嘅話,佢嘅袋係越用越有味道、可以用好多年嫁!(當然要好好保養啦!)
佢d仿舊處理過嘅羊仔皮好靚、好柔軟又夠輕(不過只限細釘,大釘就較重)。每季都出幾種唔同嘅顏色。最正係某幾個款(eg.First、City、Part Time等)有埋條長肩帶,可以有幾個背法,襯牛仔褲casual wear又型又夠"裇"性!可以話要斯文又得,型格又得!

我近期都買咗兩個,一個天藍色細釘City(即係中size。不過由於覺得唔襯自己,所以無用過就攞咗去寄賣lu。跟住就買返個紫色大銀釘City,超靚!我好鐘意^^)宜家已出咗2010新色,我又心思思想買多個嚟襯衫添@@

男爵府

係富貴門中我見郭可塋用過隻灰色好靚, 但Balenciaga wedsite找不到, 有冇人可以upload張相黎睇吓!$?

大宅

原帖由 ibmabc 於 09-12-11 16:19 發表

佢d袋全部都係用羊皮做, 價位都係7-14k中間有交易, 要買羊皮袋佢係唔錯既選擇?!

我都有d興趣想買翻個.........應該可以用好耐.........??

Hi ibmabc,
唔好意思!Balenciaga有d大size嘅款(eg.Weekender大釘、包釘)已加到成二萬喇,真誇張!
2010S/S又出咗新嘅型號(Sunday)不過呢d都唔係最hit嘅款,最hit嘅City、Part Time、Work等就大約$12500-$17xxx左右...

你鐘意就買啦買啦,呢個價位嘅袋嚟講,佢係好嘢嚟嫁!

男爵府

你地覺得呢隻直身款買唔買得過?

大宅

原帖由 ibmabc 於 09-12-11 18:07 發表
你地覺得呢隻直身款買唔買得過?

http://balenciaga.scene7.com/is/image/balenciaga/day_140442D94JT2577_F?wid=180&hei=131&op_sharpen=1&scl=25.5

呢個Day抵玩,專門店唔使一萬就買到,又夠輕!(仲輕過細釘City)不過,聽講由於個袋好深,所以搵嘢比較麻煩!佢只有一種背法,而且袋型較長,個人認為如果買就最好買深色,否則比較容易被牛仔褲或深色褲/裙染色。

希望幫到你啦!:loveliness:

別墅

我宜家係用緊個紫色大釘, 所以覺得好重.... =0=

大宅

我見水貨店有好多顏色可揀,咁請問巴黎世家既袋點分真假??

大宅

go to twist buy la
小玄玄於15-3-06在聖保祿醫院出生!!!

別墅

專門店早幾日返左粉紅色紅~~
只有landmark有貨, TST冇呀!!

男爵府

前幾日買左最新一季2010 Sping Summer出既袋, 因為平時幫親開某某站個sales買野而且係VIP, 所以勁抵呀! 原價$8500, 家陣佢比街客平d比我, $5900現金價, $6000蚊簽卡, $6300就24月免息分期

我自己本身勁鐘意白色袋, 差唔多買親既袋都係白色, 見佢呢隻色係白色底而且好sharp好搶, 睇中左一個月倒, 去過專門店得好小款得幾個色選, Twist仲多款多危過專店, 結果起某某站買左呢個全新貨

稍後我再影實物你地睇, 暫時睇住網上既圖片先

大宅

原帖由 mini_wonderful 於 09-12-12 10:24 發表
我宜家係用緊個紫色大釘, 所以覺得好重.... =0=

Hi mini_wonderful,

咁啱嘅?!我都有個紫色大釘wor。係就係重d,唯有袋少d嘢囉,無計,女人愛靚唔愛命嘛!@@

大宅

原帖由 Ling225 於 09-12-12 11:50 發表
我見水貨店有好多顏色可揀,咁請問巴黎世家既袋點分真假??

Hi Ling225,
我喺某大外國名牌討論區到學到點分真假Balenciaga ar,大致可從皮紋、手挽內則嘅釘、長肩帶嘅扣、袋內silver/leather tag嘅正反兩面等等嚟分辨。

如果你真係想知我可以比條link你睇吖:loveliness:

大宅

原帖由 ibmabc 於 09-12-14 18:24 發表
前幾日買左最新一季2010 Sping Summer出既袋, 因為平時幫親開某某站個sales買野而且係VIP, 所以勁抵呀! 原價$8500, 家陣佢比街客平d比我, $5900現金價, $6000蚊簽卡, $6300就24月免息分期

我自己本身勁鐘意白色袋, ...

Hi ibmabc,

再次恭喜你買到心頭好!

等待你嘅實物照分享喔!(最好有真人show la...hahaaa)

男爵府

有實物睇啦

大宅

got the colour black of work from twist
I like it so much!
小玄玄於15-3-06在聖保祿醫院出生!!!

首頁

尾頁

跳至