自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

佢問過家庭科醫生話怕佢有睡眠窒息,如果想去政府醫院check下,應該從乜途徑??如果睇c+又要睇邊科??有冇介紹??

別墅

我個女都係咁樣, 當時又係覺得佢好大鼻鼾聲(當時只是BB), 分別睇左幾個兒科醫生都話阿女有扁姚線肥大, 不過可以等佢大D先再觀察下...直至女女2歲鼻鼾聲一樣都好大聲仲成日反轉訓(好似青蛙), 跟住我再去找兒科醫生希望醫生能寫推薦信到瑪麗醫院跟進(因我知道瑪麗醫院有睡眠科)在瑪麗大約睇左1年左右....醫院醫生都建議女女做切除扁姚線及增值線手術, 因為醫生話如果扁姚線肥大會影響好多野eg: 會有睡眠窒息, 而有睡眠窒息又會影響心肺功能, 又會引起過度活躍症,計而影響讀書及以後發展....等等, 所以我都決定比女女做左個手術, 手術已在今年6月進行非常理想...現在女女都訓得好好間唔中都有鼻鼾不過已經冇以前咁大聲lur.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 B媽-Blue 於 09-12-11 15:32 發表
佢問過家庭科醫生話怕佢有睡眠窒息,如果想去政府醫院check下,應該從乜途徑??如果睇c+又要睇邊科??有冇介紹??

有冇試過換過個啱小朋友嘅枕頭呀 ?

如擔心有睡眠窒息, 坊間有d 儀器幫父母keep住警覺架, 可以問下d bb shop。

珍珠宮

原帖由 hilton 於 09-12-11 16:32 發表
我個女都係咁樣, 當時又係覺得佢好大鼻鼾聲(當時只是BB), 分別睇左幾個兒科醫生都話阿女有扁姚線肥大, 不過可以等佢大D先再觀察下...直至女女2歲鼻鼾聲一樣都好大聲仲成日反轉訓(好似青蛙), 跟住我再去找兒科醫生希 ...

我囡 2-3 歲時鼻鼾聲都幾大,依家大大下反而少左有鼻鼾!

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

我朋友個囝囝曾經都有, 但佢係因為鼻水倒流既原因, 之後仲入埋耳仔, 攪到中耳炎, 所以要揾醫生睇清楚, 其實你可以睇普通科醫生, 叫佢寫轉介信比你就可以去政府到排, 最好你心目中想入邊間政府醫院, 就叫普通科個醫生寫個間醫院做抬頭

珍珠宮

畀面勳章

我囝囝間中有鼻鼾,醫生話佢係鼻敏感,塞住鼻哥先會咁...

公爵府

牛年勳章

原帖由 sinnacat 於 09-12-12 02:11 發表
我囝囝間中有鼻鼾,醫生話佢係鼻敏感,塞住鼻哥先會咁...

我果個都係, 好似吹喇只咁... 唉~
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

侯爵府

醒目開學勳章

我女之前都係好大鼻寒,以為鼻塞,用過通鼻貼唔得,帶女女睇醫生,原來係扁桃線偏大,醫生見意我女割左去.因為女女好易口龍發炎,跟住女女割左扁桃線,夜晚冇晒鼻寒聲,重冇只龍發炎,訓得好好,之前未割成日訓下醒下,好慘,

首頁

尾頁

跳至