懷孕前後

跳至

首頁

尾頁
y

男爵府

我買開盒裝鮮奶,已經飲前拎出黎放一陣,但飲了後攪肚痛,試過放成盒鮮奶係煲到煲熱,但飲時仲係有啲凍,又唔咁煲咁耐,怕紙盒會爆,所以想知可直接放微波爐叮熱嗎(飲熱奶無事)

大宅

微波爐叮野,水份會被蒸發,d食物會唔會變質?
如果你係屋企飲,大可以成包倒入煲仔煲熱,如果係公司,可以用滾水坐熱

複式洋房

您要(滅)開個盒先好放入微波爐叮!
我自己每次叮650度分半鐘, 暖暖地!
y

男爵府

原帖由 buzzyear 於 09-12-11 20:09 發表
您要(滅)開個盒先好放入微波爐叮!
我自己每次叮650度分半鐘, 暖暖地!

唔該晒,但撕開紙盒,會唔會走失營養呢

男爵府

開左個口可以架﹗但唔好叮咁耐喎﹗好快熱架咋﹗不過... 孕婦係咪唔好食咁多叮叮野呀﹖我自己飲屋仔鈣思寶就係當我用煲烚完隻蛋後,用淨番既熱水座熱佢架﹗即係將成包鈣思寶放入個煲度,唔洗開火喎﹗座得佢十五分鐘都好熱架喎﹗

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 y 於 09-12-11 20:22 發表

唔該晒,但撕開紙盒,會唔會走失營養呢

try your best dont use microwave!
the microwave will distroy the nutrient in the food!
I read some book, it's like distroying 99% of nurtient~

首頁

尾頁

跳至