想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我睇左佢一共四次, 第一次去睇佢就話"你地二公婆都冇問題,好快會有BB" 開點調理身體的藥俾食, 因為第一次睇試先,第二次睇佢講來講去都係個幾句,我同佢講我去小便唔知點解去到好密, 佢話"咁好了, 我開點對懷週理有效的藥俾你, 當你有左BB咁來調理"第三次去睇佢我同佢講我依家唔止日頭去洗手間去得好密, 連夜晚都去到好密啊, 跟住佢又話"我今次開點主要醫腎的藥俾你食" 點知吃完仲慘,依家酸痛到連對腳都酸痛埋
腰後面左右二邊都好酸痛, 15分鐘要去一次小便, 未睇之前只係去小便密點, 點解睇左之後反而嚴重左, 仲要用左咁多錢, 唔知點解, 係咪唔夾呢, 就算唔夾都唔會去到咁嚴重掛, 哎....滿抱希望想要BB, 依家搞到仲灰,又要辛苦, 今日仲要痛到去北區醫院睇急証

禁止訪問

大宅

醫生幫我BOOK照下先知咩事, 未有結果,我真係好灰,依家, 我去彭師度睇連藥單都仲KEEP住架, 明天拿去俾西醫睇下, 不過有點藥唔係實質有名, 係佢地自己配方

大宅

可能彭ec d 藥唔夾你la...我同c6都係睇彭ec調理身體,再配合埋iui, 今次bingo 咗,我做咗4次iui la, 對上3次都fail, 今次配合彭ec 既調理就bingo咗,c6 d 丁丁都進步咗

中醫真係睇夾唔夾,我之前都睇過另一個中醫,係同事介紹,有3個同事睇咗都bingo, 但我睇咗大半年都係得個吉,佢成日話我唔夠高温,黄體唔夠,但我食完佢d藥,體温都係冇高到,高温期都係唔夠長

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

或者試下轉另一個中醫睇下. 始終都係人夾人.

侯爵府

所以有時看中醫都幾煩,拿自己的時間,身體和金錢來試下夾唔夾!我都試過越睇越差。好令人失望的!

大宅

我都睇咗2個CYCLE, 第一次睇佢啱啱流啡第2日,平時流到第5日會正式m嚟,點知嗰次係第9日先嚟m,從未試過><, 而且呢2個cycle嘅體溫,就算高溫期最高都只係36。4,以往都有36。5/6,高低溫期都唔明顯,流啡嘅情況完成冇改善, 所以上個月開始已經冇再睇佢啦, 我都明中醫要夾嘅, 所以又唔可以話佢唔好, 只係唔夾唧

大宅

tata,

唔記得恭喜妳添,其實我早2日已經知道妳bingo啦,不過我冇login入嚟留言,再次恭喜哂

原帖由 tata0409 於 09-12-11 18:00 發表
可能彭ec d 藥唔夾你la...我同c6都係睇彭ec調理身體,再配合埋iui, 今次bingo 咗,我做咗4次iui la, 對上3次都fail, 今次配合彭ec 既調理就bingo咗,c6 d 丁丁都進步咗

中醫真係睇夾唔夾,我之前都睇過另一個中醫,係同事介紹 ...

伯爵府

好媽媽勳章

話時話,我都覺得佢d補腎藥令我成日去vv,一飲完藥好快就好急......

別墅

我睇左3次, 暫時唔覺得有咩問題喎.
不過佢好識開解人, 令到我心情好啲.
因為我本身好唔惦, 西e又唔肯幫我iui/ivf
所以唯有試吓佢,希望佢幫到我啦

大宅

好媽媽勳章

我都係同你一樣呀~
但我覺得去vv係好, 因我有水腫
原帖由 小小郭夫人 於 09-12-11 21:08 發表
話時話,我都覺得佢d補腎藥令我成日去vv,一飲完藥好快就好急......

大宅

我都唸緊我放唔棄放棄睇佢好啊..~~
我同老公都一 齊睇左佢3個幾月1喇..~~
我係9月尾小產完搵佢調理的..~~

但而家愈睇得耐.真係覺得佢每次都係講同一番說話..佢明明之前以經同我講完之後次次都會再講一次..
好似背書咁...

而且我之前m前咪試過流啡..上個cycle流左10幾日啡都咪見紅..
到今個月都要黎m喇.但而家又遲左成week..~~
我都唔知繼唔繼續好..但睇左咁耐而家先黎放棄又唔想再o係出面搵第2個醫c了..!!

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

樓主
你腰2邊痛問題唔好忽視喎
唔理你係因為食左中藥而有
定係自己本身有其他問題
你的symptoms真係同腎/尿道發炎有d似
快d睇西醫check下啦

原帖由 cocoyee 於 09-12-11 17:41 發表
我睇左佢一共四次, 第一次去睇佢就話"你地二公婆都冇問題,好快會有BB" 開點調理身體的藥俾食, 因為第一次睇試先,第二次睇佢講來講去都係個幾句,我同佢講我去小便唔知點解去到好密, 佢話"咁好了, 我開點對懷週理有效 ...

別墅

原帖由 bipak218 於 09-12-22 15:30 發表
我都唸緊我放唔棄放棄睇佢好啊..~~
我同老公都一 齊睇左佢3個幾月1喇..~~
我係9月尾小產完搵佢調理的..~~

但而家愈睇得耐.真係覺得佢每次都係講同一番說話..佢明明之前以經同我講完之後次次都會再講一次..
好似背書 ...

你唔係話你感冒左好耐,中間都有段時間冇睇過咩?
m遲可以有好多原因,你好似係有卵巢多x症架喎。

有時我都覺得佢同一番說話會再講多次,不過都好難避免既,佢每日都咁多人,記唔到邊個打邊個已經講過都可以理解,你咪話俾佢聽佢已經講過囉,不過我都覺得好過十問九唔應果d。

ec係講夾既,如果你覺得唔夾咪轉過個囉。

首頁

尾頁

跳至