自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Hi,

和記上網會成日斷線, 咁100M係咪一樣會斷線呢?

Any comment for : 香港寬頻 對 和記寬頻

1) 香港寬頻 $99 bb100M + $20 電 話服 務 + $300 安裝費

2) 和記寬頻 $99 bb100M + $20 電 話服 務 + 免安裝費

thans!
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

水晶宮

畀面勳章

X 記我就一定唔洗錢都唔join
佢出名唔掂又多人投訴咖啦, 我幾乎所有
有用過X記嘅fd 無一個係唔鬧到佢c,
最終個個都轉hkbb or 網x行

....

別墅

100M係咪都咁衰?

原帖由 BonnieKam 於 09-12-11 09:27 發表
X 記我就一定唔洗錢都唔join
佢出名唔掂又多人投訴咖啦, 我幾乎所有
有用過X記嘅fd 無一個係唔鬧到佢c,
最終個個都轉hkbb or 網x行

.... ...
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

子爵府

原帖由 Able 於 09-12-11 12:38 發表
100M係咪都咁衰?

呢樣我唔敢講,我而家用緊X記o既家居電話,他們的SERVICE 勁唔得,SELL 果陣"托塔"都得,JOIN 咗之後就第二囘事。

例如又話幫我搞AUTOPAY 同埋 E-MAIL STATEMENT, 我連信用卡和所需資料都比咗他們,簽曬文件,突然有一天唔知點解他們CUT咗我條綫,我打去問,他們話因爲我過曬期無比月費,所以CUT SERVICE,要恢復的話要收接駁費WOR....

但係我之前係一張STATEMENT都無收過,無論E-MAIL和信件。。。他們說原來個SALES係無幫我搞過AUTOPAY & E-MAIL 收 STATEMENT, 攞曬我D資料係用來保障他們X記 IN CASE 客人無比錢就用呢D資料來"做野" WOR....

你想投訴咩,他們就比條投訴熱綫電話你,但係打去N次都無"真人"接聼。。。火都來

男爵府

畀面勳章

用咗HKBN 6年幾...咁耐都係試過3-4次斷線(因為系統提升)...CS服務又快又唔會成日打唔通

大宅

緊係HKBN....X記好差...after sales service 更差...

水晶宮

畀面勳章

X記送都米制, 想短命D就揾X記la:;pppp: :;pppp:

子爵府

原帖由 tanping 於 09-12-11 15:24 發表
X記送都米制, 想短命D就揾X記la:;pppp: :;pppp:

100% agree ...

水晶宮

畀面勳章

完全正確

....

原帖由 tanping 於 09-12-11 15:24 發表

珍珠宮

好媽媽勳章

絕對贊同!!!!
況且就算佢話係100m都唔一定有, 之前我個plan係30m, 但係到c父上來裝, 個c父話我座大廈其實得10m..
X記惟一可取係電話2字頭, 好過HKBN嘅3字頭, 3字頭好容易俾人以為係推銷電話.

別墅

香港寬頻全港已經鋪有光纖網絡, 和記寬頻no way, 俾你揀, 你會揀邊間?

男爵府

10000% agree, every day, every time cannot connect and slow, poor than 56K, we still have
four mths contract but need to forfiet and join
HKBN

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

非常同意...x記住宅電話都ok, 用咗6年只係斷咗1次線, 諗住用埋佢寬頻啦, 點知呢15個月都唔知幾, 不但經常斷線, 仲要受後服務勁差, 約咗師傅嚟整都可以唔見人, 打去投訴都無用, 我岩岩先打咗電話去登記香港寬頻bb100, 我拎願提早解約賠錢都唔用佢呀.....

子爵府

原帖由 newbiee 於 09-12-11 21:31 發表

絕對贊同!!!!
況且就算佢話係100m都唔一定有, 之前我個plan係30m, 但係到c父上來裝, 個c父話我座大廈其實得10m..
X記惟一可取係電話2字頭, 好過HKBN嘅3字頭, 3字頭好容易俾人以為係推銷電話. ...

雖然係2字頭電話號碼,但係他們給我的號碼天天有人打來騷擾,又有"爛仔"打來追數,煩死了!!搞咗幾耐先至改到新號碼。。。

水晶宮

畀面勳章

原帖由 2heiBBmama 於 09-12-11 23:16 發表

非常同意...x記住宅電話都ok, 用咗6年只係斷咗1次線, 諗住用埋佢寬頻啦, 點知呢15個月都唔知幾, 不但經常斷線, 仲要受後服務勁差, 約咗師嚟整都可以唔見人, 打去投訴都無用, 我岩岩先打咗電話去登 ...

成日斷線.佢D師傅又唔係撈ga.約好11點,當然no show la,3點打去話黎緊,當然等左全曰冇出現la,超爆慶.自已請假再约過la, 你老味,由朝等到晚. 都係no show. 我所有器官都搬左出黎鬧,真係慶到想喊ga.雖然係年幾前嘅事, 現在重記得當時嘅feeling ga.

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

多謝樓主開呢個TOPIC~~
我都考慮用香X寬頻定X記,
而家唔洗煩啦(有答案啦),
其實我之前都用過X記,
但就無你地講呢D情況,
但我用過X記既手機服務,
點知一唔同佢續約就.....
為左呢件事煩左成2個月.......

男爵府

點算好, 我就搬去黃埔, 果度淨得 pcc屈 & 鵝記, pcc屈我同佢反晒面割左席, 鵝記又咁好評如潮, 唔通真係迫我戒上網?

各位黃埔區媽咪, 仲有冇其他好提議?

別墅

IC, Thanks all!

原帖由 MRS.KAREN 於 09-12-13 01:16 發表
多謝樓主開呢個TOPIC~~
我都考慮用香X寬頻定X記,
而家唔洗煩啦(有答案啦),
其實我之前都用過X記,
但就無你地講呢D情況,
但我用過X記既手機服務,
點知一唔同佢續約就.....
為左呢件事煩左成2個月....... :ig ...

伯爵府

原帖由 newbiee 於 09-12-11 21:31 發表

絕對贊同!!!!
X記惟一可取係電話2字頭, 好過HKBN嘅3字頭, 3字頭好容易俾人以為係推銷電話. ...

家居電話唔係都可以帶號碼傳台架咩, 咁咪唔洗用佢 3 字頭囉.

首頁

尾頁

跳至