自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有咩辦法? 我巳41,女性, 有得救嗎?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 咕咕豬 於 09-12-11 13:27 發表
請問有咩辦法? 我巳41,女性, 有得救嗎?

I want to know too

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我暫時未脫髮, 白頭髮就好多

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

試下平時食"白米飯" 改為食黑米, 對脫髮有幫助.

男爵府

原帖由 Rabbit小小兔 於 09-12-11 15:58 發表
用霸王!棟R......呵呵...
講笑,我都有脫髮問題,可能壓力大,
我試過有排成日飲花膠湯,都可以改善到,不過一唔飲就甩番,我係用平平地既花膠bo既。 ...

霸王.......不防一試........我阿嫂話姪仔(16歲)........唔知係咪讀書壓力大.........髮腳有好多白髮........後來跟佢老豆用霸王(黑色lable)後.........白髮真係小咗........我自己用深綠色霸王.........用完一支(大支裝)後........分界線原有幾條白髮都唔見咗........不過........都因人而異........但不防一試囉.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有無人聽過"何首烏+黑芝麻"粉? 我依兩日都係搵緊依個問題嘅解決方法, 但我無脫髮, 只是有白頭髮!

男爵府

霸王......... 我用緊, 唔得!

複式洋房

原帖由 lyhv 於 09-12-11 16:19 發表
有無人聽過"何首烏+黑芝麻"粉? 我依兩日都係搵緊依個問題嘅解決方法, 但我無脫髮, 只是有白頭髮!

係自制係有得買 ??

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 IMAX 於 09-12-11 16:40 發表

係自制係有得買 ??

有啲人話藥材鋪會有, 但我只是在討論區看到, 未敢亂試!

別墅

好媽媽勳章

我都係好多白髮(真係仲多過我阿媽),上星期見到個1年無見的朋友,佢都係多白髮,但無見1年,佢多到幾乎全白,佢都係40左右咋,我好驚自己1,2年後好似佢咁,我老公就叫我睇中醫調理吓!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

白頭髮除咗染仲可以點? 我都想知!

禁止訪問

畀面勳章

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都有呢個煩惱!

珍珠宮

畀面勳章

仲有一個方法,我成日都用既,就係"抆"走佢,好慘呀!!!
原帖由 DoReMi媽媽 於 2009-12-11 21:58 發表
白頭髮除咗染仲可以點? 我都想知!

等待驗證會員

少就可以掹走啫,咁多點掹呀??

大宅

好媽媽勳章

我阿仔16歲都開始有脫髮問題,我都好擔心,都唔知比d咩佢食好?
快樂可人兒
:-DResults:

侯爵府

2024年龍年勳章

我都有好多白頭髮, 是一年比一年多, 不過我仲有幾年先40
HELP !

男爵府

平時唔好諗太多野, 早d訓, 做多d運動, 睇中醫調理, 應該都ok既

首頁

尾頁

跳至