論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

姐姐20號開始返去放14日假,3號返,岩岩撞到冬至或聖誕一日,元旦一日,咁佢返黎之後,我總數應該出多幾多日糧俾佢?因為3號係提前返黎.
唔該有冇人可以幫我計下啊?

大宅

畀面勳章

姐姐過左3個月未

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係放做足兩年果14日大假啊

珍珠宮

原帖由 sharon26788 於 09-12-10 22:26 發表
姐姐20號開始返去放14日假,3號返,岩岩撞到冬至或聖誕一日,元旦一日,咁佢返黎之後,我總數應該出多幾多日糧俾佢?因為3號係提前返黎.
唔該有冇人可以幫我計下啊? ...

如已完約, 你可以pay人工到19号, 另加14 working days 假錢, 到佢返嚟嗰日再開始計人工, 約同約中間嘅公眾假期可以不理, 同工人响一張約中間放假唔同.
記得14日假係工作日, 要用人工除26日X14, 而唔係除30日. (因每月只工作26日, 同計average日薪唔同, 計OT個d 就係除30日)
如果唔明, 打去勞工署, 佢會解你知!

教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

侯爵府

原帖由 SandraLo 於 09-12-11 22:15 發表

如已完約, 你可以pay人工到19号, 另加14 working days 假錢, 到佢返嚟嗰日再開始計人工, 約同約中間嘅公眾假期可以不理, 同工人响一張約中間放假唔同.
記得14日假係工作日, 要用人工除26日X14, 而唔係除30日. (因 ...

真係唔該哂啊,聽日打去勞工署問下先

首頁

尾頁

跳至