懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

5week幾,今朝流啡+2滴粉紅分泌...
即刻去PWH急証,Dr話作小產,冇乜野!?!?!?照到胎囊!
但我非常擔心...有冇sis有經驗?

大宅

我懷孕初期都有流啡,休息左個幾月,冇事既,放鬆D.我依家39周啦,

大宅

休息多D就OK! 唔好咁擔心! 叫BB同你一齊加油啦!

複式洋房

不要這樣擔心
保持心境開朗最重要
我個陣時都係咁
連照都照唔到
休息多d 準時覆診就ok嫁啦

大宅

一定要休息多d,有d媽咪好難先會有,係初期有少少流啡都特登請成2-3星期假係屋企訓床,盡量少郁動去保住個胎

男爵府

唔洗太擔心呀﹗我8weeks時都係咁,見啡後仲見紅,有成五蚊銀咁多,咁入急症啦﹗照u/s,見到個胎囊有心跳,咁就ok喇﹗其實真係無咩野做到。第二日去私家度又照多一次,照到個胎有長(比起一week前),size比原來既預產期仲要大左少少添﹗於是個醫生就好放心喇﹗都係比三日病假我咋﹗話好多時初期既孕婦都係咁。又真係唔到你唔服,三日後真係無再流啡流紅喇﹗所以,我覺得你而家盡量瞓床,唔好咁操勞,等個胎黐實個子宮後,就ok架喇﹗

大宅

休息多D,盡量瞓床,放鬆D唔好唸咁多!

大宅

好多謝你地既關心,我會 bed rest喇
Dr 都比咗一個星期假我,3日後去覆診...
但之後就要繼續返工喇...
咁你地之前流啡,有冇食安胎藥?

唉~喺bk見到有好多sis bingo咗,但又小產...有d又冇心跳....真係搞到好擔心!!!!因為呢個B都得來不易...
求神拜佛佢耍爭氣,乖乖黐實啦~~~

大宅

其實我是剛流產的,見啡之後見紅就流產了,不過你唔好咁擔心,一定要瞓床,或者找相熟的中醫安胎都會好D

大宅

原帖由 icecream1405 於 09-12-11 22:22 發表
其實我是剛流產的,見啡之後見紅就流產了,不過你唔好咁擔心,一定要瞓床,或者找相熟的中醫安胎都會好D

係啦~我都諗緊係咪食中藥好過西藥...
咁你之前有冇食中藥安胎呀?

你都多d休息啦~好快又會bingo ga la~~

大宅

我初懷孕時,懷孕初期徵兆好勁,食左3劑中藥安胎,精神好多,之後一個月後流產,因為我係有食避孕藥既情況下bingo,所以我唸個b本身發育就不太好了....
而我sister懷孕初時都見紅,醫生都話驚唔得,後來中藥安胎+瞓床,現在小朋友7歲了好健康

大宅

唔記得講,我一流啡很快已見紅,即去看私家醫生,照u/s照不到心跳,醫生即寫紙去急証,都已照不到心跳

別墅

我之前小產了兩次,都係約8週幾無心跳.
今次bingo剛5週,昨晚開始間唔中有流啡,今日下午突然多了流啡,立即睇醫生,現在只照到胎囊,兩星期後覆診.
醫生話流啡的原因係早期懷孕個胎囊仲未著藏得穩,只要多些休息,不要郁動太多,個胎囊會自己黐穩.
所以我同你都要多些休息,不要粗勞,唔好太擔心,放鬆些唔好唸咁多,同BB一齊努力,兩星期後就會見到BB心跳.

大宅

我有朋友話,如果我冇食過安胎藥,可能bb一早就流產了

大宅

我同你一樣, 我上係食避孕藥既情況有左, 之後8wks就小產左, 過左9個月而家又有左. 你放心, 你都好快有. 加油!!

原帖由 icecream1405 於 09-12-11 22:54 發表
我初懷孕時,懷孕初期徵兆好勁,食左3劑中藥安胎,精神好多,之後一個月後流產,因為我係有食避孕藥既情況下bingo,所以我唸個b本身發育就不太好了....
而我sister懷孕初時都見紅,醫生都話驚唔得,後來中藥安胎+瞓床,現在小朋友7歲了 ...

大宅

瞓床,休息多D~~
My son Day Day is 4 years old

別墅

我想睇個位中醫要下星期五先有期.咁你食了幾多劑安胎藥?要否日日飲?你睇到幾時先唔睇中醫?

原帖由 icecream1405 於 09-12-11 23:02 發表
我有朋友話,如果我冇食過安胎藥,可能bb一早就流產了

大宅

原帖由 丘師奶 於 09-12-11 20:20 發表
唔洗太擔心呀﹗我8weeks時都係咁,見啡後仲見紅,有成五蚊銀咁多,咁入急症啦﹗照u/s,見到個胎囊有心跳,咁就ok喇﹗其實真係無咩野做到。第二日去私家度又照多一次,照到個胎有長(比起一week前),size比原來既預產期仲要大左少少添﹗於是 ...

如果瞓床時成日瞓左,瞓右, 瞓中, 有無問題? 個胎會唔會黐實個子宮? (因我瞓覺成日郁!)

大宅

dchanl

其實我未有打算要bb架,但意外bingo後到現在剛流產,就覺得其實都想要bb

大宅

我果時食左3劑即係3日藥

原帖由 whmk 於 09-12-11 23:14 發表
我想睇個位中醫要下星期五先有期.咁你食了幾多劑安胎藥?要否日日飲?你睇到幾時先唔睇中醫?

首頁

尾頁

跳至