跳至
[2010年] 蝦食得嗎??

首頁

尾頁

大宅

蝦食得嗎??

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

有人話毒, 有人話多污染.

我都有食少少.

蝦頭/蝦膏一定唔好食, 因為含污染物會較多.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

去飮茶食點心好難避開, 食少少應該OK卦!

大宅

蝦蟹海鮮我全部都戒,唔想bb會有濕疹,所以去飲茶我唔會食有蝦既點心,而且我屋企人亦禁止我食

大宅

原帖由 popocat 於 09-12-11 21:28 發表
去飮茶食點心好難避開, 食少少應該OK卦!

大宅

蝦我照食架~
不過就唔會食好多~~~
如果真係咩都戎到足~~~
我地d大肚婆真係冇啖好食架~~
http://hk.myblog.yahoo.com/avrilstories

大宅

我都有食少少,因為我本身好鍾意食海鮮,不過我就無食蟹
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

KEE...我諗其實唔關事呀...因為我第一胎都介得好清....咩海產都唔食(除左魚)....芒果榴槤個0的食都食唔敢食...點知第一個都係有濕疹噢!...而且一食到有小小蟹既野就起風LAN....

所以今次我都無介得咁清LU....因為有0的人話...係肚仔道吸收小小...出黎對個種食物起敏感既機會會低0的...但係唔知係唔係真呢...KEE...

原帖由 annababe 於 09-12-12 00:00 發表
蝦蟹海鮮我全部都戒,唔想bb會有濕疹,所以去飲茶我唔會食有蝦既點心,而且我屋企人亦禁止我食

大宅

海鮮我都有食, 一件起兩件止, 我覺得都要比BB接觸少許海鮮, 等佢有適應能力, 等佢出世之後先接觸, 佢完全未接觸過反而到時接受唔到 (呢個係我自己嘅理論), 我亞媽陀我哋幾個都冇乜戒口, 我哋都冇乜問題啦, 所以我覺得可以唔駛戒得咁清!!

大宅

我都係有食蝦呀... 不過戒左蟹~
其他海鮮就冇咩特別戒囉~

大宅

Thanks for your info~~

男爵府

我都有照食, 但係唔係食得好多, 都係一隻起兩隻止, 但係蟹, 蜆, 蠔之類既海解就冇食

複式洋房

haha, 之前都有戒架,睇完呢個post就會放心食番少少啦~
有時去飲茶,蝦餃、燒賣、好多野都唔食得,好慘架!! 其實外國大肚婆乜都食架啦,但係又好少見外國BB有濕疹喎....

民房

haha, 我都係之前有戒架,睇完呢個post就會放心食番少少啦。
打邊爐唔食蝦真係更加無野食,不過都有人話頭3個月唔好食。

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都有食呀, 係crab唔食lor... 我姐姐陀bb果陣連crab都有食,bb一樣好健康

男爵府

大廚勳章

我只係戒左coffee, 其他野都會照正常食.

我生第一個時食蝦食蟹, 樣樣都會食少少, 皮膚好好, 無濕疹, 生第二個時好多野都無食, 因為食唔落, 點知第二個既皮膚差到爆, 又濕疹, 天氣乾D皮膚會裂... 好煩.

所以我今次會咩都食少少, 俾佢習慣下唔且食物, 無咁易敏感.

首頁

尾頁

跳至