自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有個東南亞朋友遅幾日會嚟香港玩, 想順便上埋深圳, 想問....

1.中國入境簽証係咪一定要响中旅社攪?
2.可否即日申請即日拎到簽証?
3.要準備咩文件?
4.大概幾多錢?

謝謝各位幫忙!
皆さん、こんにちは......我係居住於日本的C9仔.
閒時鐘意炒下股, 上網shopping.
願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

複式洋房

可以自己去華潤大廈那間中華人民共和國香港特派員公署遞表, 要兩三日先摞到,要護照身份證影印件,睇你辦一次,半年定一年多次往返,由400到600蚊不等。

水晶宮

奧運前外國人有LANDING VISA...唔知衣家恢復未...
少奶奶的身份,丫頭的命...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有快証, 我成日幫d鬼佬申請, d agent第2日就俾得返我
申請要去灣仔華潤大廈, 入口o係地下, 對住中環中心果邊
http://www.fmcoprc.gov.hk/chn/lsfw/wgrqz/

原帖由 katguan 於 09-12-11 05:43 PM 發表
可以自己去華潤大廈那間中華人民共和國香港特派員公署遞表, 要兩三日先摞到,要護照身份證影印件,睇你辦一次,半年定一年多次往返,由400到600蚊不等。 ...

伯爵府

如果只去深圳, 可以做落地簽證, 仲平好多, 你可以打去簽證處問下而家恢復左未。

男爵府

if i want to bring my bun to cheong lung, can we have landed visa?

珍珠宮

原帖由 Charlotte_mom 於 09-12-12 01:19 發表
有快証, 我成日幫d鬼佬申請, d agent第2日就俾得返我
申請要去灣仔華潤大廈, 入口o係地下, 對住中環中心果邊
http://www.fmcoprc.gov.hk/chn/lsfw/wgrqz/

為免混淆~~~
灣仔果度應該係中環廣場, 中環中心喺中環.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

首頁

尾頁

跳至