母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我餵大b時d奶係唔'騷'架,只會係做左冰奶之後先變'騷'!但咁胎細b出世後d奶就好'騷'!
我自己都聞到剛劑出嚟既奶好'騷'呀!
bb食完奶個口仔都好'騷'喎!
係咪我食左d咩令d奶咁'騷'?
有咩方法令d奶無咁'騷'呀?

禁止發言

子爵府

我都知放入冰格會令d奶變so,但今次我係即擠出嚟,d味已經係so,bb剛飲完奶既口仔都一陣so味!
我都唔敢放入冰格或雪櫃!

原帖由 fionalui0828 於 09-12-13 15:07 發表
if you put in the frig, but not the freezor, then the milk will not be fishy like if you warm it from the freezor, cos the breastmilk has some thing that will break down the fat and change the taste b ...

大宅

冬天時,人奶會變得油D以應付氣候需要。。。,咁就會騷D 架,,呢個系母乳的不可代替之處啦。。。

原帖由 littlecook 於 09-12-11 14:33 發表
我餵大b時d奶係唔'騷'架,只會係做左冰奶之後先變'騷'!但咁胎細b出世後d奶就好'騷'!
我自己都聞到剛劑出嚟既奶好'騷'呀!
bb食完奶個口仔都好'騷'喎!
係咪我食左d咩令d奶咁'騷'?
有咩方法令d奶無咁'騷'呀? ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊