跳至

首頁

尾頁

大宅

1月就三歲喇!阿B又唔係生得高大,洗唔洗咁乖買菲呢?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

可能我個女生得細粒, 一路都無人查過証 wor ..

我都唸緊使唔使同佢買 ticket ..
因為我個女真係好細粒
唔出聲好似2歲唔夠 ~

原帖由 ppww 於 09-12-11 15:37 發表

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 zoesychan 於 09-12-12 08:33 發表
可能我個女生得細粒, 一路都無人查過証 wor ..

我都唸緊使唔使同佢買 ticket ..
因為我個女真係好細粒
唔出聲好似2歲唔夠 ~

我女半年前曾被Disney問過個女幾大,仲叫我下次帶埋證件好啲 話佢一啲都唔似兩歲半
不過之後我都係無帶,佢地都無再查問過

大宅

醒目開學勳章

我同個仔去disney, 都從未有人問過佢幾歲同查証, 佢大約95cm 高.

禁止訪問

大宅

我囡未夠95CM,睇怕可以起碼厄幾個月.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 ppww 於 09-12-15 09:41 發表
我囡未夠95CM,睇怕可以起碼厄幾個月.

haahha...咁實唔會比人查, 放心放心.

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 VIVIANSHUM 於 09-12-15 00:33 發表
坐住bb車都唔係幾覺嘅!

上次就係坐BB車比人問,抱住無咁覺
我女被問時只around 93cmmouth:

禁止訪問

大宅

我正想12月尾同亞女去disney,我都諗住帶證件去,因我平時同亞女出街,d人都問我亞女係咪4歲呀!!亞女高有100cm啦,加埋佢好識講野,對答又快,唔知想呃多幾個月得唔得呢!!!因我想買全年,呃1年就一定唔得,四五個月都好呀!!
早幾天同亞女搭火車,出閘果陣個職員眼望望,佢望住亞女都有三四次,我跟住同佢講佢未夠3歲呀........

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 VIVIANSHUM 於 09-12-16 10:30 發表
吓! 不過我上次去時阿女就93CM左右,依家97CM都危危付,下個月就3歲喇! 重打算當日去食埋BUFFET,如果有咩衰咗,可能連食BUFFET都可比錢

食BUFFET賀生日,即等于話佢地知剛3歲 實要比錢 唔慳得啦 女女一歲同兩歲我都有去,真係幾happy

複式洋房

畀面勳章

我個女都好高大(96 cm), 未試過查佢証件.............

原帖由 ppww 於 09-12-11 15:37 發表

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

因為有annual pass, 差不多每個月都去一次.
最近兩次 (一次抱住, 一次坐bb車) 都有問.
上次問埋bb邊個月出生.

大宅

乜原來唔係3歲前唔使比$$, 係計高度? 我仲諗住下個月同正藍去賀生日 ...

男爵府

原帖由 yee79 於 09-12-30 17:24 發表
乜原來唔係3歲前唔使比$$, 係計高度? 我仲諗住下個月同正藍去賀生日 ...

我個女未夠3 歲就成日同人講佢3歲, 激死
我都想1月中左右去多迪士尼一次, 之前11月去住過, BB好開心架, 吾想走, 個時冇CHECK , 可能呀女細粒

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

aiya ... 今日同左阿女入去 ..
我個女好細粒 .. 我抱住佢入 ..

阿姐姐問我阿女幾多歲.. 我話2歲 ...
佢跟住即刻再問我咩年, 幾多月...
我快口up左07年, 1月, 再問我幾多號 ..
我話十幾號, 好彩阿女真係未到生日, 如果唔係就出事 ..
下次要話08年先得lor ...

大宅

迪士尼都好嚴謹喎!不過我最後都係無去續証,因為今年無優惠,舊年續証減一百架!,等遲d有優惠再考慮買,而且我在聖誕節時已經買咗海洋公園年票即入場玩,阿B無幫佢買,去了兩次阿B都係自己行入去,海洋好寬鬆,我哋年証入都唔係好睇,海洋較遠但平好多,只係$695已經係金咭,平迪好多好多,但阿B較鍾意去迪士尼,重點成日提話騎馬馬迪士尼好玩d,的確迪士尼騎馬馬大d&靚好多多多多.

大宅

今日去迪士尼我抱住阿B入,個職員問邊年邊月出世,
我話07年3月lor,跟住就照比我入,阿B上月學校幫佢度高係94cm.

男爵府

我個他96CM高, 佢生日之前1日同佢去住左晚, 第2日再入去玩都無人問我地喎

侯爵府

終於出新優惠, 買 pass 送多一張 入場券

由2010年3月19日至5月23日,貴為香港迪士尼樂園尊貴或優越「全年通行證」賓客,現可免費請您的VIP到樂園暢玩一天,共度難忘時刻;特惠「全年通行證」賓客,亦只需另加港幣$80,即可請您的VIP展開星級旅程

首頁

尾頁

跳至