自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題!有無人同我一樣,唔係太鐘意去旅行呀??可能,我一直都係跟團,"morning call"+"密集的行程"實在太討厭,太辛苦......自由行會唔會好D?!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我識得有人好怕搭飛機

別墅

好媽媽勳章

我好驚瞓酒店

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 poorbelly 於 09-12-15 15:23 發表
如題!有無人同我一樣,唔係太鐘意去旅行呀??可能,我一直都係跟團,"morning call"+"密集的行程"實在太討厭,太辛苦......自由行會唔會好D?!

我同你心態一樣, 覺得holiday應該係好relax, 極討厭 "morning call"+"密集的行程"!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我山就好鍾意去旅行
不過
我覺得成件事最exciting係出發前pack行李同飛機起飛嗰剎那....hehe
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

水晶宮

畀面勳章

有 ~ 我都識人有搭飛機恐懼症,
真係會驚到喊咖, 唔係講笑......

.....

原帖由 靚靚C9 於 09-12-15 15:25 發表
我識得有人好怕搭飛機

男爵府

一d都唔怪, 我老公都唔喜歡旅行, 又其係跟團, 佢一定唔去!! 最多都係會同我自由行, 仲要成日留在酒店hea & sleeping.. 佢話要盡情休息! 不過佢會帶notebook 去旅行!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 premum2006 於 09-12-15 15:47 發表
我山就好鍾意去旅行
不過
我覺得成件事最exciting係出發前pack行李同飛機起飛嗰剎那....hehe
我反而最怕執行李,因為我c6完全唔理,我要執曬全家人要既野,我覺得好煩,又怕執漏野(我今日開始執喇,下星期一出發,好煩,一執開野先發覺有好多野未買)
同埋最怕每晚兩仔爺玩到累話訓就訓,啊仔細都算,隻衰佬都係咁,又要我執行李準備第2日要轉酒店......
起飛其實我都覺得幾正,不過次次都會按住啊仔心口,驚佢嚇親,但明明佢就唔驚有d過份保護
另外我最怕係....去到異地先黎病,特別係啊仔,好怕好怕

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都有"恐懼旅行綜合症"(==')
出發前pack行李
morning call
密集行程
驚搭飛機有意外
回程善後工作

男爵府

唔怪~
我都唔太鐘意去旅行,去都係主要因為陪老公去,因為我唔去佢就會搵其他人同佢去。

因為我係一個懶人。去旅行其實好鬼辛苦,就算自由行,我老公都會好早起身(最遲8點都會起身),跟住就去呢度個度,好有目的咁去。

可能平日返工辛苦,去親旅行又要就返星期六、日再請幾日假咁去,去旅行返來又返工,所以都好攰。又或者我仲未識得好好去享受去旅行的過程啦。

禁止訪問

子爵府

我都係因為懶, 所以唔鐘意去旅行, 自由行要自己安排行程, 好煩, 如果真係要去, 我寧願跟團, 唔洗我煩.
我係名副其實一名懶人.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 11# poorbelly 的文章

簡d hea d 既團咪得囉 ~~~

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Lovelybbs 於 09-12-15 17:19 發表
我都係因為懶, 所以唔鐘意去旅行, 自由行要自己安排行程, 好煩, 如果真係要去, 我寧願跟團, 唔洗我煩.
我係名副其實一名懶人.
我反而鐘意自由行,不過最好係自駕遊,咁就可以唔使比人趕鴨仔,又唔使拎住d行李周圍走,放係車度就ok~今次我地都係.....希望一切順利啦,不過真係唔好彩,咁岩遇正冷鋒到,出發果日都係得11,12度,凍死人喇......仲要今日我同啊仔已經病病地,黑仔黑仔~~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 karry 於 09-12-15 15:36 發表
我好驚瞓酒店

me 2

子爵府

好媽媽勳章

我都唔鐘意去旅行,由未有仔到有仔,d行李都係我pack,去前又要執呢樣果様,番黎又要還原 淨係呢個都一百個唔願.我又衰格,响酒店都要整整齊齊,個c6又哩fair,加多個仔,玩完一日兩仔爺沖完涼話之你一二三瞓著,我仲要善后,準備第朝既野
仲攰過番工好多倍,唔係想同個仔玩下,我情願番工架
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一啲都唔怪, 我同我老公都唔太鐘意去旅行, 短短地去幾日都ok既

依家睇完啲鬼故就更加怕住酒店

子爵府

morning call + 唔自由就唔鍾意
兩個都係我心肝定>3<

子爵府

原帖由 susi1024169 於 09-12-15 17:31 發表
我反而鐘意自由行,不過最好係自駕遊,咁就可以唔使比人趕鴨仔,又唔使拎住d行李周圍走,放係車度就ok~今次我地都係.....希望一切順利啦,不過真係唔好彩,咁岩遇正冷鋒到,出發果日都係得11,12度,凍死人喇......仲要今日我 ...
去邊樹呀
兩個都係我心肝定>3<

首頁

尾頁

跳至