美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家 大肚婆可唔可以 搽指甲油、做水晶甲、樹脂甲的 呢?你哋知嗎?請分享。

大宅

最好唔攪任何嘢啦, 始終有化學成份

子爵府

陪月勳章

GEL甲ok, 因為係天然又冇味, 我都有做腳, 但其他嘅唔好整la, 最好搵間專做gel甲嘅, 咁就唔怕聞到d水晶水味

男爵府

我以前十幾歲時做指甲學徒,
我見D客大肚都黎整甲,
搽甲油同整水晶甲既少,整GEL就多.....
我見過有個客第二日開刀,今日先整腳甲~

我陀仔時整過一次GEL,因為要擺酒結婚...
之後咁多個月都無整,
話就話唔怕,但我個心"仍"住所以都係無整~
我怕自己既心情會影響BB.....

別墅

天然無味嘅指甲油就唔怕用啦,我而家8個月啦,仍然有用(因反工有需要),幾好架,又容易打理,又可以做花甲,唔錯!

http://www.pristine.hk/2009/Product.php?bID=15

大宅

回覆 5# 心靈 的文章

how much for the 環保指甲水?

別墅

我買嘅時候係$48/pc

等待驗證會員

大肚都整甲...係要小心選擇甲油...

不過有一個美國牌子叫SPARITUAL....非常好用, 並且非常安全添 ....用後不會令到指甲變黃

最重要係安全到孕婦都可以用...係尖沙咀Harbour City FACES / Harvey Nichols / Pacific Place Seibu 可以找到.

原帖由 jackie1986 於 09-12-15 18:07 發表
我以前十幾歲時做指甲學徒,
我見D客大肚都黎整甲,
搽甲油同整水晶甲既少,整GEL就多.....
我見過有個客第二日開刀,今日先整腳甲~

我陀仔時整過一次GEL,因為要擺酒結婚...
之後咁多個月都無整,
話就話唔怕,但我個心" ...

首頁

尾頁

跳至