夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

侯爵府

好媽媽勳章

Are you all right? Be strong!
How old does your son?

原帖由 pipi331 於 09-12-16 01:27 發表
亞仔最近證實咗遲緩, c6接受唔到.
正苦醫生比亞仔做檢查, 我加訓練比亞仔 (錢我比, 我安排), c6都唔鐘意. 成日口黑面黑, 郁d就吵蝦拆蟹, 鬧亞仔 同埋 鬧我唔教仔, 講埋d不切實際又傷感情的癈話.
亞仔10問9唔應, 成 ...

大宅

好媽媽勳章

加油呀! 撐住, 囝囝好需要你的, 雖然係會好辛苦, 希望在明天

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係唔知點安慰妳, 個學習進度遲几多, 訓練後通常會有改善!!!

水晶宮

只是遲緩"姐", 有得教同進步的, 努力吧只有妳才幫到他, 他十分需要妳, 加油!

原帖由 pipi331 於 09-12-16 01:27 發表
正苦醫生比亞仔做檢查, 我加訓練比亞仔 (錢我比, 我安排), c6都唔鐘意. 成日口黑面黑, 郁d就吵蝦拆蟹, 鬧亞仔 同埋 鬧我唔教仔, 講埋d不切實際又傷感情的癈話.
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

加油..一定有路行..總有出路

水晶宮

你要加油,我囝囝都係發展遲緩足足比同齡遲2年,初初都會影响夫妻感情,同個人情緒,你試揾社工傾吓....

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係呀, 加油
原帖由 mickeywinnie3 於 09-12-16 11:01 發表
只是遲緩"姐", 有得教同進步的, 努力吧只有妳才幫到他, 他十分需要妳, 加油!
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

洋房

頂住呀.....點都係一家人。

子爵府

支持住, 請問點發現有唔妥?

複式洋房

天生我才必有用 ! dun give up. Be patient; if you have any problems, share with us in here.

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

在你的悉心照顧下, 你個仔一定會好快追得上的.

另, 關於C6的話, 佢嘈時, 你唔好反駁佢, 等佢心情舒緩後再同佢講返, 可能會好D.

象牙宮

yes,share with us in here...

大宅

加油呀~~~~

子爵府

Dear pipi331

我真是不懂說什麼才可以幫到你們。
如果我能祝福到你的,我一定會。 我心裡也為你難過。難過了很久,自從你一出這標題起,我就為你難過。只是,我真的不懂該說些什麼才對你們一家有幫助。

我自己都有一個有大腦麻痹症的女兒。她是嚴重的發展遲緩。四歲像4個月。見到你也有到教育王國的特殊教育裡去。想你也會讀過我和女兒的事。我不用在此說了。 只想讓你知道,你不用多說,我也明白你們的困難。

我只能憑我自家的經歷來介紹你最能幫得到你們家的夫妻關系,家庭關系等人與人之間的關系。

那就是:願我主耶穌所賜給的平安與你們一家同在!願你們一家接受祂的愛!

大宅

回覆 1# pipi331 的文章

竟然系呢度見到妳wor^^
點呀,仲未friend返?不如妳再行多一步啦,咁樣對大家都唔好ka,同c6慢慢傾下,你已經好大pressure了,呢個時侯,我地真係會focus曬係仔仔度,有d男人係好似bb咁ka,大细佬.......

唔好郁d想離婚,even你有$$$,都唔係一個解決方法啦,.........阿仔點都有d進步既,睇佢既進步大d...仲要改善既咪慢慢黎啦....

比d時間大家,有d男人係唔太易接受现實,慢慢傾.....

wish u merry christmas

複式洋房

加油呀! 這是個大考驗, 阿仔的今後係你手架! 比心機!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

努力,吾好放棄,難聽說話當唱歌,一隻手拍吾響,未接受现實先不停鬧人,鬧多幾次你吾理佢得自己把聲就冇mood再鬧。乜都會不過去!加油

別墅

如果只係遲緩,佢e家有o既徵狀係唔會世都係咁,只係小朋友需要成長同學習o既時間比一般人較長,要比較耐o既時間先可以有較顯注o既進步囉!

我有好幾個clinet都係發展遲緩,但因為媽媽好比心機教同安排訓練,去到4,5年級就經已追番同齡小朋友o既發展!所以你要比心機湊,記得帶佢做訓練呀!加油呀!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

加油, 我阿仔個時2歲半都係遲緩9個月, 老師教mud都唔入腦, 佢k3時mud都唔識, 不過我地成日陪佢睇書, 同埋c6成日同佢睇報紙, 初時都好困難,人地講1, 2次會識的野, 我要講成一千次, 好似都唔識...個時成日喉嚨痛, 不過后來我發覺當佢每一次掌握倒后, 跟住個d又好似易左d......

c6同我拗左好多年, 成6, 7年, 佢初時都覺得係我成日話阿仔有問題, 幼稚園比學校踢出來, 佢話最多讀第間, 不過, 管教的方法都係要大家慢慢隔合, 同埋時間係可以證明一d野, 增加一個人的人生經驗(包括教仔的方法).... 無人一生出就識教仔....比d時間佢啦.....

最緊要係您千其唔好放棄, 慢慢同個小朋友講下道理, 我個仔初時都好似唔多聽, 不過, 慢慢來啦....日子會有功....同埋您阿仔愈細, 愈係佢的黃金期去追返....

首頁

尾頁

跳至