親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

要同12位親戚(大部份是50歲的AUNT & UNCLE, 只有4位是廿幾歲)去墾丁自由行 4日3晚, 佢地叫我編行程! 但是我都未去過, 我完全沒有頭緒! 佢地只是講一定要去之前亞蘇介紹的出火特別景觀區!
請問有冇人可以幫手呢!

侯爵府

環保接龍勳章

去到墾丁,自駕或包車到出火,如果玩煙花,最好預先在恆春購買定....因為去到先購買會貴好多...
日間的出火

晚上的出火,可玩煙花

原帖由 Imagist 於 09-12-11 01:00 發表
要同12位親戚(大部份是50歲的AUNT & UNCLE, 只有4位是廿幾歲)去墾丁自由行 4日3晚, 佢地叫我編行程! 但是我都未去過, 我完全沒有頭緒! 佢地只是講一定要去之前亞蘇介紹的出火特別景觀區!
請問有冇人可 ...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Imagist
要看你住邊到,有咩年紀人,
想去那些地方先方便訂程喎

如果你住墾丁個面,又無包車,只靠巴士
最好在早上/中午去看出火咯,
晚上去真係好玩d既,但一定要自備電筒
因未到達出火區前一段路無咩燈光嫁

如果你包車,咁唔使太担心行程
只要你講你想去咩地方
包車司機會幫你訂好行程嫁啦

如果自用巴士,就要看準巴士時間
因為有d車好耐先有一班嫁

子爵府

醒目開學勳章

請問大家我是否叫包車會好些呢? 因為有14人, 搭公車會好煩! 請問大家有沒有介紹呢? 怎樣收費呢? 同埋在高雄機場搭什麼車去墾丁會最好呢?

thanks!

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

你可參考以下兩條link, 決定玩高雄後墾丁或掉轉也可

http://www.wretch.cc/blog/mdav93/21231093

http://www.beauty-kaohsiung.com/kaohsiung_car.htm

侯爵府

sfll
人多搭公車好麻煩...
我地上次24人去係包一架20人車
另加一私家車
返去揾揾有無之前d包車資料比你

子爵府

醒目開學勳章

有間租車公司答覆我代駕小巴價錢.

高雄機場到墾丁要 $5500

另包2日車每日10小時是要 $18000 (不包停車場費)

ok嗎?

侯爵府

呢個係NT$價嘛?
我記得有網友講過高雄機場到墾丁
計一人大約係NT$300?
若包車一架車入好似係NT$2000?左右
但我係自己租私家車的...
一日約為HK$400左右-可座5人
你可以參考一下

停車場係墾丁唔係好貴...
也可同民宿商量泊車問題
好似重要包埋司機d餐嫁
但你比錢佢食佢地都OK

原帖由 Imagist 於 09-12-17 18:10 發表
有間租車公司答覆我代駕小巴價錢.

高雄機場到墾丁要 $5500

另包2日車每日10小時是要 $18000 (不包停車場費)

ok嗎?

子爵府

醒目開學勳章

您好! 我想搭墾丁列車(台88快速道路)到墾丁呢! 請問在高雄小港機場可以搭嗎? 在那裡購票呢? 現在是否可以買到特惠促銷價:75折優惠=$550元/套 ? 我是會住在高山青飯店的, 請問列車會在這裡有下車站嗎? 如沒有, 請問距離遠嗎?

謝謝!

大宅

2018復活節勳章 醒目開學勳章

原帖由 010 於 09-12-17 15:55 發表
sfll
人多搭公車好麻煩...
我地上次24人去係包一架20人車
另加一私家車
返去揾揾有無之前d包車資料比你

我都想知點包車,thx!!!

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆 6# 010 的文章

人多唔會搭公車啦!
Imagist 應該自己再在其他旅遊forum search多一些料,再加埋bk媽咪嘅意見。
Imagist 你地幾時去呀?

首頁

尾頁

跳至