論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

今朝我要問工人借錢呀~~

事原係我忘了放底$800比工人轉交調音(Piano)師傅, 剛才係公司才醒起, 立刻打返去,博一博睇下工人有冇$800 cash係身, 佢竟然話有, 我心諗, 我都係得$300 cash係身咋, 唉~~

大宅

畀面勳章

邊個話工人無錢
食住洗都係顧主比

水晶宮

小菜姐乜你今雲邊嚟得庶咁失策呀,小心姐姐起你’釘’呀!

Btw,阿姐姐係咪就離返鄉下呀?上次好似聽你講過°係唔係佢諗住回鄉前要買野返鄉下呀?

珍珠宮

原帖由 IgnatiusWong 於 09-12-11 12:35 發表
小菜姐乜你今雲邊嚟得庶咁失策呀,小心姐姐起你’釘’呀!

Btw,阿姐姐係咪就離返鄉下呀?上次好似聽你講過°係唔係佢諗住回鄉前要買野返鄉下呀? ...

其實我一向都係好大懵架~ 今次直頭"瘀"啦~~

佢26/12返去過年....佢近排都不停咁買野架啦~ 一袋一袋咁入屋, 跟住一袋一袋咁出去~ 黎HK打工, 滿載而歸幾happy~

公爵府

好媽媽勳章

小菜姐姐, you are not alone....
我工人有時都要墊錢幫我買餸
因為新居位置偏遠, 一上咗巴士, 就唔會再經過柜員機
我同我工人講笑, 你可能係你班姊妹之中, 唯一一個要確定自己有錢在身的工人 - 阿mum唔知幾時又話冇錢, b仔連麵包都冇得買~~

大宅

如果你見到個工人用名牌手袋(唔止一個)同著有品牌既高跟鞋/長boot(多對) 出街, 再出埋部新手提 & Notebook.... 加埋見佢洗自己既內衣/under係ck既...唔知會點諗? 我就試過啦! 我就覺得自己真係好窮囉, 連個工人都不如! 買咩野都要計住數, 仲話慳得一枚得一枚...

珍珠宮

原帖由 225333 於 09-12-18 17:11 發表
如果你見到個工人用名牌手袋(唔止一個)同著有品牌既高跟鞋/長boot(多對) 出街, 再出埋部新手提 & Notebook.... 加埋見佢洗自己既內衣/under係ck既...唔知會點諗? 我就試過啦! 我就覺得自己真係好窮囉, 連個工人都不 ...

超~~ 我覺得全部係A貨囉~~

侯爵府

好媽媽勳章

我米又係要問阿姐借錢, as阿女今日返埋放假 唔記得擺低校車錢, 今朝要佢幫我比住先, 660元都有, 我銀包連6草都冇, 今晚仲要記住禁番錢比佢, 唔係佢斑馬黎林我油tim ar
原帖由 Siuchoi 於 09-12-11 09:44 發表
今朝我要問工人借錢呀~~

事原係我忘了放底$800比工人轉交調音(Piano)師傅, 剛才係公司才醒起, 立刻打返去,博一博睇下工人有冇$800 cash係身, 佢竟然話有, 我心諗, 我都係得$300 cash係身咋, 唉~~ ...

首頁

尾頁

跳至