自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

摘士多啤梨邊個士多啤梨園比較好,阿良要$50.00一磅.

洋房

在那裏

公爵府

畀面勳章

回覆 1# ching0410 的文章

我上年去錦田俱樂部都好大粒.

大宅

幾多月去最好?

伯爵府

上星期六去左阿良摘士多啤梨,好多又大又紅,真係好鬼死甜,隨手可摘,上網係$50.00一磅,去到$60.00一磅.

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

請問有無人去過呢2個 farms? 可以報下料嘛? Thanks!!

鶴藪有機盆栽蔬果
http://www.organic.com.hk/index.html

彩虹有機農莊
http://www.strawberry-farm.com.hk/

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

阿良係米淨得啤梨士多啤梨園,有冇野玩架?

洋房

鶴藪有機盆栽蔬果

我打過電話去問..
比左入場費之後如果要摘士多啤梨要另外比錢
$100 一個人 任摘
不過冇得拎走

大宅

原帖由 kit2004 於 09-12-31 12:00 發表
阿良係米淨得啤梨士多啤梨園,有冇野玩架?

係無野玩架, 今日去左, d士多啤梨都幾大粒, 個囡摘得好開心, 摘左2磅 都幾好味! 值得一去

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 ying2014 於 09-12-31 23:08 發表
鶴藪有機盆栽蔬果

我打過電話去問..
比左入場費之後如果要摘士多啤梨要另外比錢
$100 一個人 任摘
不過冇得拎走

咁貴?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 WaiWai媽媽 於 10-1-1 20:45 發表

係無野玩架, 今日去左, d士多啤梨都幾大粒, 個囡摘得好開心, 摘左2磅 都幾好味! 值得一去

請問1磅大概有幾多粒呀?

公爵府

畀面勳章

近排有冇人去過觀光士多啤梨園?? d士多啤梨得唔得呀??

伯爵府

原帖由 靚靚C9 於 10-1-1 21:38 發表

請問1磅大概有幾多粒呀?

好重秤嫁,你睇我相哥兩籃$219.00 $60.00一磅

禁止訪問

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我o尋日去咗"上水天光埔士多啤梨園",$48磅,又靚又大粒,摘咗$100!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

大宅

where is it? do you have a map? we will drive

原帖由 reego 於 10-1-2 10:40 發表
我o尋日去咗"上水天光埔士多啤梨園",$48磅,又靚又大粒,摘咗$100!

子爵府

今日打去問$45/磅,不過唔知點搭車去呢?

原帖由 reego 於 10-1-2 10:40 發表

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 yeeyeey2k 於 10-1-2 11:21 發表
今日打去問$45/磅,不過唔知點搭車去呢?

可能我記錯價錢!近金錢村巴士站,揸車去可泊係門口,上水火車站可以搭51P小巴去河上鄉會途經,如搭taxi應該唔駛$20,元朗就搭76K巴士!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

首頁

尾頁

跳至