跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有家長的小朋友讀緊這所學校, 可以分享一下這間學校如何嗎? i.e. 教學, 老師, etc. 正替仔仔決定是否報讀這間學校?

大宅

你好,我有2位小朋友讀這間幼稚園,我喜歡這間學校是因老師給我覺得很親切,很有經驗,特別是幼兒小組的梁老師,很會教小朋友,我大同細都是她教,平時有事都會找她給意見,她人很直,很關心小朋友,是一位好老師,而這學校是推行品德教育,幼兒班下學期又有eq班參加,高班時有小提琴學,那位老師都是很好的老師,真是值得介紹給你參加.

複式洋房

sin 請問咁你覺得個教學內容如何呀?程度深, 還是淺呀, 你依家小朋友讀緊小學未呀, 咁銜接小學讀得辛苦嗎? 可以跟到進度嗎? 其實當日 interview 我都覺得d老師都幾好咁, 而校長都好nice.. 只係我最唔清楚就係個教學, 所以就好煩惱

原帖由 sin 於 10-1-6 10:22 PM 發表
你好,我有2位小朋友讀這間幼稚園,我喜歡這間學校是因老師給我覺得很親切,很有經驗,特別是幼兒小組的梁老師,很會教小朋友,我大同細都是她教,平時有事都會找她給意見,她人很直,很關心小朋友,是一位好老師,而這學校是推 ...

大宅

畀面勳章

想問下間學校係咪得好少學生?

大宅

原帖由 kahim314 於 10-1-8 17:25 發表
sin 請問咁你覺得個教學內容如何呀?程度深, 還是淺呀, 你依家小朋友讀緊小學未呀, 咁銜接小學讀得辛苦嗎? 可以跟到進度嗎? 其實當日 interview 我都覺得d老師都幾好咁, 而校長都好nice.. 只係我最唔清楚就係個教學, ...

我有一個已上小學,而另一個還在讀,我覺得課程適中,銜接小學完全沒問題,整體小朋友在小學都很受老師歡迎,因他們自我照顧能力都很好,其實你不用太緊張,有些朋友的小孩讀的幼稚園很多功課,英文都很深,個個星期要溫書,又要默書,但又唔見得在小學好好,反而怕了讀書,而合一堂的小朋友暫時未聽過有這情況(同班).
雖然人數少,反而老師照顧好些,我就是喜歡這點.

大宅

回覆 5# sin 的文章

咁想問下依家你個小朋友去左邊間小學呢?

首頁

尾頁

跳至