親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

先謝謝幫助解答過我問題的媽咪,讓我plan得好好,過左一個非常開心的聖誕假期﹗

去左babyboss,動物園,陽明山,北投,飛牛牧場,通宵花海,大湖酒莊,小人國。

如果 plan 左新年or農歷年去玩,對以上地方有問題的,我可以幫忙解答。

大宅

好媽媽勳章

請問你有冇blog可睇呀???

原帖由 BB_Ling 於 09-12-30 20:46 發表
先謝謝幫助解答過我問題的媽咪,讓我plan得好好,過左一個非常開心的聖誕假期﹗

去左babyboss,動物園,陽明山,北投,飛牛牧場,通宵花海,大湖酒莊,小人國。

如果 plan 左新年or農歷年去玩,對以上地方有問題的,我可以幫忙解 ...

民房

新年後去可以嗎?..?

我bb一歲大帶她去有冇問題..水質可以嗎??是不是應該要帶水去..你去的地方是台北嗎..聽講新年去會落雨..你去的地方會開嗎??

別墅

係咪自己去定跟團,若果同三歲囝囝去啱唔啱玩??

原帖由 BB_Ling 於 09-12-30 20:46 發表

如果 plan 左新年or農歷年去玩,對以上地方有問題的,我可以幫忙解 ...

複式洋房

有blog,不過我有排先攪得店,成千幾張,起馬過年都未整到﹗所以出左post先,可以幫下有問題又就快過去玩過年的大家﹗
原帖由 DONUTBUBBLE 於 09-12-31 11:11 發表
請問你有冇blog可睇呀???

複式洋房

我個人覺得無問題,只系你無怕辛苦,如果識行bb會好玩d。我囡囡半歲大已經出門,不過水你一定要帶一枝熱一枝凍,去到hotel 再煲水or買蒸餾水,mix 埋你帶去d 水,讓他慢慢習慣,通常hotel每日都有兩支礦泉水,但我覺得一歲不太適合礦泉水。

我去左台北加苗栗。有個taxi司機話冬天台北系雨季,我玩時有兩日系有雨,我帶左raincoat比個女,大人無用傘都ok。我去的地方,有雨無雨都正常開放。

你可以帶定bb車雨檔。始終,天氣系好難估價,天文台都未必準,你又可以預計幾多?﹗

原帖由 chelsealo 於 09-12-31 13:40 發表
我bb一歲大帶她去有冇問題..水質可以嗎??是不是應該要帶水去..你去的地方是台北嗎..聽講新年去會落雨..你去的地方會開嗎??

複式洋房

自由行﹗我囡囡都系三歲,開心到極!!

babyboss 佢不太投入不過都好開心,又懂得自己揀工作做,佢中意做醫生同消防員,又去賣雪糕,賣完又有得食,開心到癲左。飛牛又非常開心,體驗到城市以外的生活。就算系上陽明山,見到花鐘松鼠佢都開心一餐﹗
原帖由 siusung 於 09-12-31 14:50 發表
係咪自己去定跟團,若果同三歲囝囝去啱唔啱玩??

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

呢D地方我全部都想去,係未要搭好耐車?

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 8# BB_Ling 的文章

你是租車定搭公車?

複式洋房

最遠從台北去飛牛2.5 小時,最近從台北去babyboss,10分鐘
原帖由 kitkitlo 於 09-12-31 17:29 發表
呢D地方我全部都想去,係未要搭好耐車?

複式洋房

從台北出法

babyboss - 打的

動物園 - 捷運 (提一提大家,如果動物園去深坑,再深
坑出市區如去信義區shopping,可以從深坑坐公車912出信義區 101,極快,不用20 分鐘 到)

陽明山 - 公車

北投 - 公車

以下租車,自駕︰
飛牛牧場,通宵花海,大湖酒莊,小人國。
原帖由 easybring 於 10-1-1 08:34 發表
你是租車定搭公車?

子爵府

我們幾個 5-7歲的小朋友在 30號那天到 babyboss一共玩了 八個職業, 但很可惜賣雪糕, 消防員及醫生無玩到. 時間上配合唔到.
我們還去了南方澳食海鮮, 住宜蘭民宿和在礁溪浸溫泉, 礁溪這地方唔錯, 值得下次再去. 也有去羅東夜市 .....
在台北時去了淡水, 買了很多小精品如文具, 只罩.....

這個行程我們也玩得很開心 .....

原帖由 BB_Ling 於 09-12-31 16:10 發表
自由行﹗我囡囡都系三歲,開心到極!!

babyboss 佢不太投入不過都好開心,又懂得自己揀工作做,佢中意做醫生同消防員,又去賣雪糕,賣完又有得食,開心到癲左。飛牛又非常開心,體驗到城市以外的生活。就算系上陽明山,見到花鐘松鼠佢 ...

大宅

我都plan緊新年去台北玩,請問可否pm行程給我作參考

謝謝 !!

大宅

pls
can you pm to me

複式洋房

你地會唔會在台北hotel 比 tips, 例如 : 送行李入房, 執房呀嬸.

大宅

畀面勳章

請問如果想買機票及酒店套票去台北旅遊四日三晚(兩大一小), 是否只買兩個大人的套票而小朋友就買機票即可以呢? 請指教。謝謝!
囡囡媽

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

請問babyboss大人可以一齊玩嗎?可以講邊旅行社book機票酒店同價錢嗎?

大宅

BB_Ling
我plan緊去台中和台北玩,會去飛牛牧場,稔緊去唔去大湖酒莊,請問大湖酒莊值得去嗎? 果度係唔係有strawberry farm? 今次有冇同亞囡玩煙花?

大宅

想問baby boss未足三歲可唔可以去架? 新年我會去玩啊,到時我個仔33個月大咋...木珊動物園有咩景點必去同有咩野要注意啊?我都想要份行程參考喲~~~

男爵府

我都係啱啱返黎, 12月31號去左babyboss, 如果未夠三歲都可以入, 雖然好多都寫住要三歲以上先入得, 不過我眼見到有小朋友未夠都入去玩, 不過就呆居居咁, 如果小朋友咁細真係唔值得帶佢地去, 因為真係未識玩, 其實大d入去先玩到嘢, 起碼要識聽一半, 先明白遊戲點玩, 大人入去都要買票, 任務係影相同幫佢地安排下一場職業時間, 因為每場職業都有分時間, 有d一日只有三四場, 如果plan得好, 佢地就可以玩得多d, 亞女 就六歲半, 果日差唔多十一點玩到散場, 玩左十一個職業, 佢好開心, 我地就上網訂票, 怕去到冇票買, 我們香港人有八折, 去到俾返護照佢睇就可以
木柵動物園其實有d流, 可能係國家動物園關係, 不過門票好便宜, 有小朋友都可以去下, 去完就搭的士去豆腐老街食下嘢咁囉

首頁

尾頁

跳至