在職全職

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

珍珠宮

呵呵, 到

水晶宮

你最快, 一定有特大套房呀
原帖由 phibow 於 10-1-22 09:41 發表
呵呵, 到

水晶宮

各位姊妹, 好決定今晚去邊樹食喎

phibow, 尋日同醫生傾完, 點講呀

侯爵府

好媽媽勳章

早晨啊!

我地又被迫遷呀?

侯爵府

好媽媽勳章

係啦, 醫生點講呢? 其實我覺得你未必一定要完全解釋比豆豆知"手術"既事... 有時佢地知道後, 真係會日諗野諗, 訓著覺都諗住, 但又對件事無幫助.... 倒不如唔好要佢驚定先啦~

今晚呢... 各位, 我仲要d痰, 所以有d cough, 你地怕唔怕呀?
原帖由 tattat 於 10-1-22 09:45 發表

珍珠宮

good morning

搬左都唔知 tim

水晶宮

係呀, 唔緊要啦, 只會越搬越大, 越大越靚呀
原帖由 叉燒媽咪 於 10-1-22 09:46 發表
早晨啊!

我地又被迫遷呀?

珍珠宮

原帖由 叉燒媽咪 於 10-1-22 09:48 發表
係啦, 醫生點講呢? 其實我覺得你未必一定要完全解釋比豆豆知"手術"既事... 有時佢地知道後, 真係會日諗野諗, 訓著覺都諗住, 但又對件事無幫助.... 倒不如唔好要佢驚定先啦~

今晚呢... 各位, 我仲要d痰, 所以有d co ...

我都覺得係架,唔好以為佢地唔知呀!

娘娘,冇問題 wor,我家都有病中嘅小朋友啦!

水晶宮

黎啦, 什麼都不怕呀.

不過呢, 我真係要早dd走, 唔可以太夜呀

珍珠宮

原帖由 tattat 於 10-1-22 09:45 發表

政府醫院..........都真係差D
醫生冇咩點講, 只係話小手術, 都好安全, 剛做完會有少少疤痕, 大大下就會唔覺, 最大問題係驚一次做唔好, 因為眼角係比較難去發現仲有冇眼睫毛, 不過就會再睇下情況
而個手術做太約一小時, 醒返冇嘔冇發燒食到野就可以出院
家下等麻醉師打電話約時間返去傾麻醉程序

珍珠宮

但唔比佢知, 完全冇心理準備下, 佢會癲GA WOR
其實我地都同佢講左佢下星期五要去做手術, 佢仲叫我幫佢問醫生可否帶公仔陪佢做TIM
不過佢就唔多LIKE叮叮成日提佢要做手術LOR

痰我都有WOR

水晶宮

ic, 咁都無計, 做左到時睇下係咪改善到, 畢竟佢先得5歲, 再深落去對佢真係有影響;

我媽上次又好彩, 個醫生講解詳細, 之前我媽唔肯做, 佢就係咁講個利弊比佢知.

仲有,每個人對麻醉藥反應唔同, 最好帶定個lemon比佢聞下.

我生2次都唔同, 等1次就凍, 凍到c下c下; 等2次就超頭痛呀
原帖由 phibow 於 10-1-22 10:02 發表

醫生冇咩點講, 只係話小手術, 都好安全, 剛做完會有少少疤痕, 大大下就會唔覺, 最大問題係驚一次做唔好, 因為眼角係比較難去發現仲有冇眼睫毛, 不過就會再睇下情況
而個手術做太約一 ...

水晶宮

原帖由 phibow 於 10-1-22 10:07 發表

但唔比佢知, 完全冇心理準備下, 佢會癲GA WOR
其實我地都同佢講左佢下星期五要去做手術, 佢仲叫我幫佢問醫生可否帶公仔陪佢做TIM-------
不過佢就唔多LIKE叮叮成日提佢要做手術LOR-----可能佢都有ddd驚啦

痰我都有WOR ...

侯爵府

好媽媽勳章

ching & tat, thanks, 甘今晚見啦~

係啦,大家d小朋友今日點呀?

我今日下午會早少少走... 去c家clicnic 照u-sound呀! 對上一次照已經係20wk既結構性, 真係忙到無時間...

原帖由 tattat 於 10-1-22 09:55 發表
黎啦, 什麼都不怕呀.

不過呢, 我真係要早dd走, 唔可以太夜呀

珍珠宮

原帖由 phibow 於 10-1-22 10:02 發表

而個手術做太約一 ...

政府醫院真係一時時架!咁做手術o個個係咪就係e個醫生呀?如果係,希望佢係手勢唔好似講野咁馬虎啦!

預祝豆豆手術成功!

珍珠宮

原帖由 tattat 於 10-1-22 10:11 發表
ic, 咁都無計, 做左到時睇下係咪改善到, 畢竟佢先得5歲, 再深落去對佢真係有影響;

我媽上次又好彩, 個醫生講解詳細, 之前我媽唔肯做, 佢就係咁講個利弊比佢知.

仲有,每個人對麻醉藥反應唔同, 最好帶定個lemon比佢 ...

咁割眼皮又真係一個非常小手術, 每隻眼介一刀再聯針, 大人可以係疹所做TIM, 只不過佢係小朋友一定要全身麻醉, 所以先係醫院做

珍珠宮

原帖由 叉燒媽咪 於 10-1-22 10:18 發表
ching & tat, thanks, 甘今晚見啦~

係啦,大家d小朋友今日點呀?

我今日下午會早少少走... 去c家clicnic 照u-sound呀! 對上一次照已經係20wk既結構性, 真係忙到無時間...

...

係 wor,今晚去邊架?

去見奶黃飽咁好呀?幫我同佢say hi!

珍珠宮

原帖由 phibow 於 10-1-22 10:20 發表

咁割眼皮又真係一個非常小手術, 每隻眼介一刀再聯針, 大人可以係疹所做TIM, 只不過佢係小朋友一定要全身麻醉, 所以先係醫院做

嘻,係咪同割雙眼皮一樣?不如順個便咯.......

珍珠宮

原帖由 tattat 於 10-1-22 10:12 發表

不過佢就唔多LIKE叮叮成日提佢要做手術LOR-----可能佢都有ddd驚啦

比著你都驚啦,
不過佢驚係因為未試過, 唔知會點, 好忐忑不安

首頁

尾頁

跳至