自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

嘩, 淨馬會 $ 都每戶5萬, 重未計其他 ~
真係可以搭機返鄉下 ~
或過肥年 ~

重想全港公屋單位任擇, 天啊 ~~

公爵府

好媽媽勳章

貪得無厭, 小心遭天讉
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

子爵府

其實塌樓又唔係政府ge責任, 政府成日都提醒人地要維修舊樓啦, 係d業主懶懶閒啫, d人明知層樓咁舊都貪平租黎住, 依家塌咗雖然係好可憐, 但都唔可以要人地幫到你滿意為止呱? 唔好以為人地幫你係"老馮"至得架, 做人要知足啊!

禁止訪問

大宅

係咪打算趁機發個新年財ar?

水晶宮

好媽媽勳章

我估佢地寧願間屋唔好冧都唔要呢舊錢

一間屋入面所有傢俬電器,衣物用品,加加埋埋呢個數似乎都係o岩o岩好,仲未計佢地租o既時候比左出黎o既按金.
有頭髮邊個想做"喇呢".我估唔會有人完全因為貪平而租呢類舊樓law.
我10年前都租過,$2000得幾十尺,樓下係時鐘酒店,我依家間房大過佢.
依家套房$2000都未必得.
都係搵唔到錢先要租呢d地方住.

雖然唔係完全關政府事,但佢地好多都係租客,更加唔關佢地事.
四川地震夠唔關我地香港人事啦,夠大把人爭住比錢佢地啦
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 patpat234 於 10-2-2 23:02 發表

一間屋入面所有傢俬電器,衣物用品,加加埋埋呢個數似乎都係o岩o岩好,仲未計佢地租o既時候比左出黎o既按金.
有頭髮邊個想做"喇呢".我估唔會有人完全因為貪平而租呢類舊 ...
呢句說話真係笑左出黎

又唔係業主, 租間咁嘅樓, 都唔慌有咩值錢野啦, 200萬50幾戶都唔夠, 佢地以為自己住開半山豪宅呀

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 patpat234 於 10-2-2 23:02 發表

有頭髮邊個想做"喇呢".我估唔會有人完全因為貪平而租呢類舊 ...
四川地震夠唔關我地香港人事啦,夠大把人爭住比錢佢地啦 <--自願捐同禁住搶嘅分別, 原來有人會mix up....

禁止訪問

男爵府

幾萬蚊..夠租過間屋啦~~唔駛住套房~~
就算住套房..仲可以住間新淨d..
跟住電器買過晒全新..有幾貴???

咁細既套房..跟本放唔落好多嘢
所以5萬..絶對夠數有突

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 牛精仔 於 10-2-2 23:13 發表
呢句說話真係笑左出黎

又唔係業主, 租間咁嘅樓, 都唔慌有咩值錢野啦, 200萬50幾戶都唔夠, 佢地以為自己住開半山豪宅呀

我都係咁話,租一間套房嘅人我諗唔會買部42"LCD睇掛.
可能佢地全個衣櫃都係LV咁就補唔番嘅

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

我意思係,如果佢地有能力就唔洗要租呢D地方,
同貪平唔同.
貪平係有能力,但因為要平所以先要租.

我對"貪平"o既理解係咁.

唔知你明唔明

原帖由 二少奶 於 10-2-2 23:17 發表
唔係貪平咁貪佢舊呀? 其實你想講咩呢?

水晶宮

好媽媽勳章

我唔知依家出面租金係點,我朋友舊年7月係土瓜灣租左間屋企,300尺唔夠要五千幾.
咁2個月按金一個月上期..

套房我估都應該要$3000 因為套房一般都貴過一個單位.地產佣.
基本傢俬,一床,一衣櫃,一個細電視架,細雪櫃,飯煲,水壺,仲有好多立立雜雜野,仲有d衫冇晒,就算唔係咩貴衫,2-3條牛仔褲,3-4件上衣,加多件褸,內衣褲...
5萬可以話一定足夠,不過有d野多多錢都未必買得返.

你搬過屋都知要洗幾多,大舊錢真係有得計,不過有d細數真係唔覺唔覺.

原帖由 cathycheng131 於 10-2-2 23:21 發表
幾萬蚊..夠租過間屋啦~~唔駛住套房~~
就算住套房..仲可以住間新淨d..
跟住電器買過晒全新..有幾貴???

咁細既套房..跟本放唔落好多嘢
所以5萬..絶對夠數有突 ...

水晶宮

好媽媽勳章

42"LCD ...佢地要聞電視唔係睇電視LU~~

原帖由 sukili1981 於 10-2-2 23:22 發表

我都係咁話,租一間套房嘅人我諗唔會買部42"LCD睇掛.
可能佢地全個衣櫃都係LV咁就補唔番嘅

水晶宮

好媽媽勳章

租果一刻無咩錢唔代表住落左無值錢野喎

原帖由 牛精仔 於 10-2-2 23:13 發表
呢句說話真係笑左出黎

水晶宮

好媽媽勳章

乜你唔知四川果班人都有"嚴"棄過其他國家送比佢地o既物資?
佢地咪又係一樣有要求.

原帖由 牛精仔 於 10-2-2 23:15 發表
四川地震夠唔關我地香港人事啦,夠大把人爭住比錢佢地啦

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

要知足才能常樂

複式洋房

其實唔係錢嘅問題, 係態度問題, 接受訪問講左一堆奇怪野果幾個, 真係...

首頁

尾頁

跳至