想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實尿道炎係咪好普遍??
會唔會引致其他地方發炎,影響生育架??

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

醫生話人生都會有1-2次尿道炎, 食藥醫好,不會影響生bb,不過每次do完都要沖水,以免感染尿道炎.

男爵府

一般唔會影響生育, 但期間要多飲水

子爵府

係好普遍0架.....
唔會影響生育.....
有開會好易反發....
我10年前開始第1次有, 10年內一共都試過3,4次喇.....

老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

我就係以前成日返發~ 所以好驚....

不過護士都有教我dodo後要去尿尿同埋清潔下佢就會冇咁easy返發~
搞到我依家dodo完幾累都好,都要起身清潔

子爵府

係呀, dodo完要清潔...
尤其0的粗魯0既老公 (次次搞到赤赤痛甚至有血絲) 就更易感染....
所以最好快0的沖涼....
原帖由 ki_dede 於 10-2-4 16:10 發表
我就係以前成日返發~ 所以好驚....

不過護士都有教我dodo後要去尿尿同埋清潔下佢就會冇咁easy返發~
搞到我依家dodo完幾累都好,都要起身清潔
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

民房

我依家都係食緊藥, 上個月一開工就發炎啦..今個月咪小心D, 唸住do do 完澡涼 + 小便, 但都係出事, 好苦惱呀!....
原帖由 siufung 於 10-2-4 16:30 發表
係呀, dodo完要清潔...
尤其0的粗魯0既老公 (次次搞到赤赤痛甚至有血絲) 就更易感染....
所以最好快0的沖涼....

大宅

咁你dodo前有冇沖涼?!?!?

因為我都試過dodo後沖涼+小便都出事,
所以要再加埋dodo前都沖埋涼, 咁就未試過返發啦~

take care~

原帖由 greentea_cat 於 10-2-4 17:25 發表
我依家都係食緊藥, 上個月一開工就發炎啦..今個月咪小心D, 唸住do do 完澡涼 + 小便, 但都係出事, 好苦惱呀!....

民房

有呀, 通常兩個係沖完涼先do do呀, 但都出事....好灰心呀....
原帖由 ki_dede 於 10-2-4 17:37 發表
咁你dodo前有冇沖涼?!?!?

因為我都試過dodo後沖涼+小便都出事,
所以要再加埋dodo前都沖埋涼, 咁就未試過返發啦~

take care~

首頁

尾頁

跳至