自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想知道紅棉道婚姻登記處泊車位置,同可以立刻上落車位置,請幫忙!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 小甜 於 10-2-4 19:30 發表
我想知道紅棉道婚姻登記處泊車位置,同可以立刻上落車位置,請幫忙!

如果你在紅棉道註冊,
可以有一間私家車免費入停車場泊車,
你交費宣誓時會比張咭你的, 結婚當日在咭上寫上車牌no.
可泊一小時.
而旅遊巴 / van 唔可以在斜路停,
要在對面馬路,
過隧道行到紅棉道(你book車問清楚地點)

大宅

Thanks!因為花車之餘還有一部24座,你意思要泊對面,行過去註冊處遠唔遠,因為有老人家同小朋友。
原帖由 crystal媽咪 於 10-2-4 20:29 發表

如果你在紅棉道註冊,
可以有一間私家車免費入停車場泊車,
你交費宣誓時會比張咭你的, 結婚當日在咭上寫上車牌no.
可泊一小時.
而旅遊巴 / van 唔可以在斜路停,
要在對面馬路,
過隧道行到紅棉道(你book車問清楚 ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 小甜 於 10-2-4 21:11 發表
Thanks!因為花車之餘還有一部24座,你意思要泊對面,行過去註冊處遠唔遠,因為有老人家同小朋友。

係呀, 都要過一條隧道, 你熟唔熟那邊 !?!?
要轉向右邊天橋那度落車, 都有小小遠.
小朋友都okay, 老人家要預留時間行一陣.

你可以而家假裝要租車, 問下d 花車租賃司機在邊度落,
或者佢有地圖可以show比你睇.

大宅

crystal媽咪:
我唔熟路,我會聽你講,打電話去問租花車司機聽打—下,多謝你幫忙!
原帖由 crystal媽咪 於 10-2-5 06:40 發表

係呀, 都要過一條隧道, 你熟唔熟那邊 !?!?
要轉向右邊天橋那度落車, 都有小小遠.
小朋友都okay, 老人家要預留時間行一陣.

你可以而家假裝要租車, 問下d 花車租賃司機在邊度落,
或者佢有地圖可以show比你睇. ...

首頁

尾頁

跳至