論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無聽過菲傭申請去加拿大打工, 領事館要菲傭提供僱主入息証明?

男爵府

以前有僱主post 過, 工人突然辭職去canada打工, 佢先知工人暗地裡申請, 況且, 佢去打工同你無關係, 點解要攞你入息證明. 佢做任何私人嘢, 唔應該用你個人資料做證明. 千期唔好信工人.

男爵府

Tks 3509.
我都覺得無可能, 佢申請又唔係我申請, 但佢話係領事館要求, 雖然我都信佢, 不過我都係唔會比佢囉!

原帖由 3509 於 10-2-7 16:45 發表
以前有僱主post 過, 工人突然辭職去canada打工, 佢先知工人暗地裡申請, 況且, 佢去打工同你無關係, 點解要攞你入息證明. 佢做任何私人嘢, 唔應該用你個人資料做證明. 千期唔好信工人. ...

珍珠宮

我之前個工人就係apply左去USA打工, 但從來冇要過我一份文件架喎~~ 你米理佢....分分鐘係用黎惜財仔$架!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

叫佢唔好當顧主傻架啦, 佢去又唔係你去, 你比咗佢, 分分鐘比人借落一筆都唔知.....

公爵府

工人過去做野, 關現任僱主乜事? 如果係你請佢黎香港, 要入息証明都合理d丫~

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

減齡達人勳章

NO! they don't need the employer's financial statement, don't trust them!
原帖由 傻BB 於 10-2-7 23:59 發表

呃人都要睇對象 ...
你唔好傻啦~

男爵府

佢尋晚同我講佢搞錯咗, 係領事館要加拿大果邊既僱主入息証明, 唔係要我果份, 比埋份文件我睇, 一場誤會!

公爵府

請問你個工人係點樣申請去加拿大架, 會唔會好難...
原帖由 GaryF 於 10-2-8 13:35 發表
佢尋晚同我講佢搞錯咗, 係領事館要加拿大果邊既僱主入息証明, 唔係要我果份, 比埋份文件我睇, 一場誤會!

男爵府

我無問佢呀, 佢係我第一個工人當時再請佢時已知佢想在港申請去打工! 不過佢舊年9月先到香港, 依家好似話加拿大果邊已經有人請咗佢啦, 已驗咗身, 依家等緊批!

原帖由 rean_chau 於 10-2-8 14:33 發表
請問你個工人係點樣申請去加拿大架, 會唔會好難...

大宅

回覆 1# GaryF 的文章

請問知唔知要辛請幾耐,因為我知我個公主又剛交咗文件去,想知如果有僱主請佢需時多少,因佢個合約12月先完,唔知需唔需要預早請一個新的。

首頁

尾頁

跳至