懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

回覆 2# 摩登姑婆 的文章

禁止訪問

伯爵府

我產假期間完全冇瘦到, 跟住醫院本書仔做條腰運動都冇效. 反而返咗一個月工, 就瘦咗6lbs, 我係咩運動都冇做的. 而家腰同 hip 都條咗9成, 如果可以再修多一吋就perfect 喇, 唔得的話我都覺得已經 ok 架喇. 而家係個肚腩仲有4吋囉.

大宅

肚腩點修好呢?

大宅

看到你地有得修腰就開心啦...我完全修唔到
我係開刀的,出院後至今完全修唔到身,反已仲上升了 10 磅...激死我
我有跟住本產後書做運動...唔 WORK, 我係全職 MAMA, 全人奶, 之前姑娘講飲人奶修身會好快,我完全都唔覺...我囡囡飲完奶後我好快就肚我,我現在每日都係食 2 餐,中午食面比較多,到6 點就一定要食包,晚上一定要食2大碗飯,每日都飲魚湯,又要飲下豆奶/鮮奶...前日同囡囡去健康院打針,自己磅下竟然去到 60KG, 我之前係55KG以下,食小 D, 又怕冇奶水, 冇營養比囡囡, 食多D 又怕愈來愈肥...我胎 BB 都沒有那麼肥...自己都唔想照鏡...點算

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我生左個幾月, 而家好多褲都著唔到, 只可以著 d 鬆身既褲, 仲有成 10 lbs, 條腰仲有3 吋, 我又 lazy做運動, d 人話餵人奶可以瘦, 但瘦左一排就唔會再瘦落去架啦, 我之前仲以為會變番以前咁樣添..

禁止訪問

萊卡兒d修身衣

大宅

開完刀兩個半月, 你地覺得可以玩呼拉圈嗎??

我餵人奶, 冇節食冇運動, 返返去以前個磅數啦, 不過大脾同patpat, 肚都仲好差幾寸...

大宅

原帖由 Yoio 於 10-2-10 14:28 發表

我餵人奶, 冇節食冇運動, 返返去以前個磅數啦, 不過大脾同patpat, 肚都仲好差幾寸...

我都係呀, 磅數就已經返去未生前, 但係仲有個小肚攬, 可能係肚皮鬆左, 比較難收返緊, 做yoga有冇幫助收緊返呢?

大宅

嘩!好羡慕。我都係開刀,生完後都3個月,但我覺自己肥咗多過瘦咗。我都有餵人奶,但就唔瘦。個肚仲好似有咗兩、三個月,唔知有乜方法可以減到!

原帖由 Yoio 於 10-2-10 14:28 發表

大宅

好媽媽勳章

我生完後去左做經絡,我開頭做左3次都可以著返以前的褲,但未扣到褸,再做多2次就扣到同EXTRA係背薄左,同最開心係我有手痺的問題都冇埋!你地都可以試下,我都依家都KEEP住做,咁當然冇之前生完做得咁密啦!個師傅係有料到!

民房

經絡??? what's this ?

複式洋房

hi alohababy...
請問你果個師傅係響邊架...可唔可以share一下...thanks.

原帖由 alohababy 於 10-3-1 14:19 發表
我生完後去左做經絡,我開頭做左3次都可以著返以前的褲,但未扣到褸,再做多2次就扣到同EXTRA係背薄左,同最開心係我有手痺的問題都冇埋!你地都可以試下,我都依家都KEEP住做,咁當然冇之前生完做得咁密啦!個師傅係有料到! ...

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我是開刀的, 未做到運動住...
準備左呼拉圈, 打算3個月後開始玩, 希望到左6個月可以去做瑜珈

別墅

咁你地減唔減得返好似未生之前咁?
我未有BB果陣23吋腰,,E家40吋/.\,,又有媽媽背,,個PAT又大左,,條腿又粗左,,我真係好怕生左之後成個肥師奶咁,,聽人講生完半年之後都減唔晒GE話就好難變得返之前咁,,係咪真嫁???真係擔心死我..

大宅

可唔可以講解下經絡係嘜,同點做ga??

原帖由 alohababy 於 10-3-1 14:19 發表
我生完後去左做經絡,我開頭做左3次都可以著返以前的褲,但未扣到褸,再做多2次就扣到同EXTRA係背薄左,同最開心係我有手痺的問題都冇埋!你地都可以試下,我都依家都KEEP住做,咁當然冇之前生完做得咁密啦!個師傅係有料到! ...

大宅

好媽媽勳章

係全人手全身做,經絡講過我聽,但好多名詞我唔記得啦,最終係work因個師傅手勢好到位,唔同淋巴按摩!佢整我手痺的問題係最痛,但痛完之後,就冇再出現,以前訓覺都痺醒,以加冇啦......除非果段時間我又成日抱b啦!瘦左同薄左已經keep到依家!有d artist都上去依度做,我都係撞過2次ja!

別墅

唔該可唔可以介紹個師傅俾我識...

首頁

尾頁

跳至