在職全職

跳至

首頁
12345...83

尾頁

侯爵府

今朝bk勁short,我都係搬定屋先:mrgreen:

預祝大家新春大吉,恭喜!恭喜!

侯爵府

各位,新年搬新屋呀

原帖由 tupytupy 於 10-2-11 09:09 發表
今朝bk勁short,我都係搬定屋先:mrgreen:

預祝大家新春大吉,恭喜!恭喜!

侯爵府

heiyee媽,酌b今朝問我:"幾時再去heiyee屋企呀?"

睇來,酌b真係好唔願走囉:lol

侯爵府

好,去做野先,跟住要接酌b呀,88!

大宅

我第一個報到先!

大宅

酌媽,

我都知道逸希的優點...佢就係要求自己高的性格令佢看事物會好容易太執著, 不過我好欣賞佢好學的性格! 凡事都要有次序計劃個隻, 佢到依家都係會同你講我"我要看完書先做XXX" "畫完畫先做XXX" "做完功課先XXX", 每日都會問你今日的節目如何, 佢到咁上下就去做/問你做XX未呀?

總之, 大家都各有好同要學習的空間, 大家FTM努力啦!

大宅

汶媽,

你仲未開估喎!

侯爵府

我返來lu,太子勁多人,我拿拿臨同酌b返來,唔想再逗留o係條街度呀

侯爵府

我都好欣賞逸希的好學性格,因為我絕對係唔好學的,所以好羨慕有呢d恩賜的人

係,逸希真係好執著,所以要習慣同佢多溝通,多d建議比佢,盡量唔好比佢太轉牛角尖。:)

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-11 14:32 發表
酌媽,

我都知道逸希的優點...佢就係要求自己高的性格令佢看事物會好容易太執著, 不過我好欣賞佢好學的性格!

總之, 大家都各有好同要學習的空間, 大家FTM努力啦! ...

侯爵府

oh,係喎,汶滔媽,我估$5.2k

你快D開估啦

大宅

酌媽,

你家中係咪都擺晒酌B做的新年手工同圖畫呢?

我地四處都係, 有"開門大吉", " X花", "全盒", 學校之前做的揮春, 今日自己又畫左揮春...
我又買左D揮春, 水仙花, 餃子, 年糕, 少量糖果, 忽然覺得屋企好有過年氣氛!

侯爵府

我仲未諗到有咩情人節禮物送比酌爸呀.......大家有無D咩窩心小提意呀?

其實14號果日都好busy喎,年初一又係sunday又係valentine's day,我果朝同酌b返崇拜/主日學,之後就去同酌婆拜年,會食埋dinner架喇,咁查實真係無咩時間同酌爸慶祝o下喎

侯爵府

哈哈,係呀mavis,

開門大吉貼左o係門度
桃花x2 (畫班+學校各1)貼左上白板度
全盒(今日新鮮出爐)擺放o係餐台
喜x羊+美x羊(都係今日出品)都係擺o係餐台
英文班的tiger mask當埋擺設
學校的老虎仔頭"cool"酌b得閒就會戴住

今日我買埋盤"5代同堂"(係酌b話要買,佢話heiyee屋企都有:lol )
揮春就早前o係church買左,一早貼好晒
聽日一早同酌b買乾果放全盒
我就未買水仙花,要等爸爸買

但就都係覺得我屋企無咩新年氣氛,我諗應該係欠缺酌婆手寫揮春

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-11 14:43 發表
酌媽,

你家中係咪都擺晒酌B做的新年手工同圖畫呢?

我地四處都係, 有"開門大吉", " X花", "全盒", 學校之前做的揮春, 今日自己又畫左揮春...
我又買左D揮春, 水仙花, 餃子, 年糕, 少量糖果, 忽然覺得屋企好有過年 ...

大宅

HEE...我都無諗TIM, 只係諗左如果係屋企食飯就煮咩.

往時都係爸爸又諗多過我的, 如果你又要DINNER之後先返, 就不如看下"聖X娜的情人節小蛋糕啦", 可以等酌B瞓左, 你地兩個自己浪漫一時啦...呢個係舊年逸希爸諗的小心思! 另外, 我自己就好鐘意寫咭 (有信在內)的, 看下你覺唔覺得老土啦!

原帖由 tupytupy 於 10-2-11 14:45 發表
我仲未諗到有咩情人節禮物送比酌爸呀.......大家有無D咩窩心小提意呀?

其實14號果日都好busy喎,年初一又係sunday又係valentine's day,我果朝同酌b返崇拜/主日學,之後就去同酌婆拜年,會食埋dinner架喇,咁查實真係無咩時間 ...

大宅

都好多好靚啦!
酌婆的揮春....一定好正, 留左個靚位貼未?

原帖由 tupytupy 於 10-2-11 14:56 發表
哈哈,係呀mavis,

開門大吉貼左o係門度
桃花x2 (畫班+學校各1)貼左上白板度
全盒(今日新鮮出爐)擺放o係餐台
喜x羊+美x羊(都係今日出品)都係擺o係餐台
英文班的tiger mask當埋擺設
學校的老虎仔頭"cool"酌b得閒就會戴住 ...

侯爵府

嘻嘻,寫信我以前都有架,但而家大家咁熟,懶得寫:lol

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-11 15:05 發表
HEE...我都無諗TIM, 只係諗左如果係屋企食飯就煮咩.

往時都係爸爸又諗多過我的, 如果你又要DINNER之後先返, 就不如看下"聖X娜的情人節小蛋糕啦", 可以等酌B瞓左, 你地兩個自己浪漫一時啦...呢個係舊年逸希爸諗的小 ...

大宅

酌媽,

記得一件小事....你係咪都鐘意看日劇架?
有"木村"的MR. BRAIN好好看呀! 我看左啦, 一共8回都好好看, 好緊張的, 你可以上網看啦, 我都係上網追的!

侯爵府

:)

酌婆本身寫字已經好靚,佢又有學書法,所以寫得唔差架,不過佢今年好忙,所以唔寫喎

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-11 15:07 發表
都好多好靚啦!
酌婆的揮春....一定好正, 留左個靚位貼未?

侯爵府

oh,thanks!!

係呀mavis,我好鍾意煲劇架,其實我咩劇都追的,好睇我就o岩架喇 等我上網搵來睇先

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-11 15:20 發表
酌媽,

記得一件小事....你係咪都鐘意看日劇架?
有"木村"的MR. BRAIN好好看呀! 我看左啦, 一共8回都好好看, 好緊張的, 你可以上網看啦, 我都係上網追的!

侯爵府

呀,係呀,mavis,我有隻手指o係你度,麻煩你初5帶埋比我啦,thanks!

首頁
12345...83

尾頁

跳至