單親天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

各位好, 比個位黎發下up 風

一直以來, 我都唔想離婚, 感覺好以離婚之後, 頭家就散了, 我一直死忍, 一直扮傻, 一直不聞不問, 我一直以為這是個最好的方法, 心想, 好老婆我做硬了, 哈哈...事情當然沒有我想像中禁順灘啦, 煩擾我多年的婚姻, 終於今日要在法庭見啦...

離開法庭的那一刻, 只係覺得好肚餓, 我好奇怪, 自已真的沒有一點"拿著拿著", 因為之前一晚, 都好唔開心, 好想喊, 但今日, 唔知點解, 只係有餓的感覺...

我到了7仔買飽食嗰陣, 只係有一個好邪惡的諗法, 由於實在太邪惡, 故此不作交代, 今晚.... 無mood"主"飯, 同呀仔去食意粉, 感覺沒有異樣... 太好了, 我頭家無散到... 真的沒有...

男爵府

你諗得通就好啦,
同囝囝開開心心咁渡過來緊既每一日啦.
暑假.....咁就過咗一半啦.

公爵府

原帖由 維豬豬 於 10-2-10 03:50 發表
你諗得通就好啦,
同囝囝開開心心咁渡過來緊既每一日啦.

嘩... 你做咩仲唔訓呀, 我仲好high呀, 因為今日係法庭外面條走廊閙人, 依家仲好high呀.

侯爵府

環保接龍勳章

閙完舒服晒未呀?

吾好為左D衰人攪到自己吾開心....
多D同亞仔去行吓街..食吓飯....吾介意還可約大家出黎一同食KA.....

昨天是否好痛快收場呀!

原帖由 catfitfit 於 10-2-10 03:54 發表

嘩... 你做咩仲唔訓呀, 我仲好high呀, 因為今日係法庭外面條走廊閙人, 依家仲好high呀.

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

大宅

原帖由 catfitfit 於 10-2-10 03:37 發表
各位好, 比個位黎發下up 風

一直以來, 我都唔想離婚, 感覺好以離婚之後, 頭家就散了, 我一直死忍, 一直扮傻, 一直不聞不問, 我一直以為這是個最好的方法, 心想, 好老婆我做硬了, 哈哈...事情當然沒有我想像中禁順灘 ...

fitfit,

唔開心要講出嚟, 千奇唔好收收埋埋.
My God bless you ar.
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

公爵府

原帖由 vane 於 10-2-10 08:20 發表
閙完舒服晒未呀?

吾好為左D衰人攪到自己吾開心....
多D同亞仔去行吓街..食吓飯....吾介意還可約大家出黎一同食KA.....

昨天是否好痛快收場呀!

...

好多謝vane的流言...嘻嘻, 閙完人, 好爽呀...
啲小朋友就咪學啦, 不過有啲人真係要xyZ@#...佢..
噚日連個官都叫我收吓啲火, 問我做咩發皮氣...
我就用發哥那句: 我大聲唔代表我無禮貌呀法官閣下...
雖然當場比呀法官話幾句, 但都係好爽呀, 噚晚4點幾致訓, 到依家仲好high, 噚日我係要用"閃燃"嚟形容呀...

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Catfitfit:

你真係得呀!我都要讚好!

我都搞緊手續,文件已經收齊晒。之前、我都有負住這個罪名生活,前妻、朋友和外家都指住我係拆散整個家庭的原凶。從來冇人來了解和安慰我,我非常之歎受獨自一人去承受所有。我一直冇去爭仔女既管養權,佢地既生活費都照畀。但係我收到呈請書後,我先知我一直都係衰人。前妻用不合理的行為作離婚理由,當中佢講咗好多大話。原來一個人可以咁固執和絕情!借咗個位呻tim。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

侯爵府

環保接龍勳章

呢度係開放比大家出黎呻吓,吹吓水....
大家都可以找到快樂

原帖由 alfreday 於 10-2-10 11:38 發表
Catfitfit:

我都搞緊手續,文件已經收齊晒。之前、我都有負住這個罪名生活,前妻、朋友和外家都指住我係拆散整個家庭的原凶。從來冇人來了解和安慰我,我非常之歎受獨自一人去承受所有。我一直冇去 ...

公爵府

原帖由 alfreday 於 10-2-10 11:38 發表
Catfitfit:

我都搞緊手續,文件已經收齊晒。之前、我都有負住這個罪名生活,前妻、朋友和外家都指住我係拆散整個家庭的原凶。從來冇人來了解和安慰我,我非常之歎受獨自一人去承受所有。我一直冇去 ...

呀Sir,
你好, 我嘅離婚過程係非常之邪惡, 唉... 唔係個個都好似謝賢同"敵"波拉, 你可以講我好執著, 但係真係做唔到, 甚麼"再見亦是朋友"sorry, 真係唔得, 朋友有好多種, 一個背棄過我同個仔的人, 又點可以做朋友, 我呸, 可能有人會講, 嬲一個人好辛苦, 係, 我知, 真係好辛苦, 就好似六四一樣, 我.... 不敢忘記.

一個人可以成年唔返工, 目的就係想在法官面前扮窮, 終極目的是逃避比生活費個仔, 講緊係每個月2500大元, 哈哈... 我真係唔夠佢玩, 賣樓分錢仲要我backpay返之前的生活費比佢, 哈哈, 好野.

我真係傻到以為佢無野做, 無錢, 我真係同佢講, 你無錢, 都無計, 我一定買... 當... 借... 我都同你養大個仔, 我仲傻到叫佢放心去過佢嘅新生活, 點知, 唔洗一個月, 佢可以在大陸買左部30幾萬嘅車, ....

師兄,各位, 對唔著, 我真係嬲到"閃燃"呀, 失禮曬, 唔好怪

侯爵府

環保接龍勳章

catfitfit ,

你真係要教吓我點樣可以""火D""黎對付D衰人 ....

我未問你,見完官最後結果..是好是壞呀?

原帖由 catfitfit 於 10-2-10 10:52 發表

好多謝vane的流言...嘻嘻, 閙完人, 好爽呀...
啲小朋友就咪學啦, 不過有啲人真係要xyZ@#...佢..
噚日連個官都叫我收吓啲火, 問我做咩發皮氣...
我就用發哥那句: 我大聲唔代表我無禮貌呀法官閣下...
雖然當場比呀法 ...

公爵府

原帖由 vane 於 10-2-10 12:50 發表
catfitfit ,

你真係要教吓我點樣可以""火D""黎對付D衰人 ....

我未問你,見完官最後結果..是好是壞呀?

唉.... 呀vane, 其實, 我...只係一隻... 好細... 好細嘅"庵春"
當時我都係只係好大聲噤架炸, 其實係我一激動, 我隻耳鼓就會脹, 好似潛左水, 好自然咪講野好大聲, 唉... 連自已都唔知架, 咪好以好惡死羅...

我最後爭取到:
1. $27,000在2月28日一次付清, 以後唔洗比
2. 呀仔補習費佢照比
3. 買完樓不用backpay返生活費

別墅

原帖由 catfitfit 於 2010-2-9 10:49 PM 發表

呀Sir,
你好, 我嘅離婚過程係非常之邪惡, 唉... 唔係個個都好似謝賢同"敵"波拉, 你可以講我好執著, 但係真係做唔到, 甚麼"再見亦是朋友"sorry, 真係唔得, 朋友有好多種, 一個背棄過我同個仔的人, 又點可以做朋友, ...

哇!甘嘅Q 都念得出~ 有無賤d 啊距! 又一位賤男~

公爵府

原帖由 三月媽咪 於 10-2-10 14:26 發表

哇!甘嘅Q 都念得出~ 有無賤d 啊距! 又一位賤男~

唉.... 其實我聽到有人叫佢做賤男, 講真, 自已個心都好痛, 不境是夫妻一場, 當然, 佢無當過我係佢老婆, 唉.... 事但啦....

大宅

原帖由 catfitfit 於 10-2-10 15:52 發表

唉.... 其實我聽到有人叫佢做賤男, 講真, 自已個心都好痛, 不境是夫妻一場, 當然, 佢無當過我係佢老婆, 唉.... 事但啦....

Fitfit ,

File closed la.
Tomorrow is another day !
God bless you ~
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

樓主 你好犀利 可以咁 "硬淨"

我覺得自己好鬼無用 , 前夫經常拖欠我贍養費 , 我都只可以搵法援幫手追 , 到今時今日佢都仲爭我錢未還晒 , 我都無晒佢辦法 , 因為我根本已經無再同呢個人聯絡 , 完全唔知佢家下究竟係咩環境 , 我淨係知因為佢, 所以我地成日都無錢食飯

公爵府

原帖由 wing 於 10-2-10 16:09 發表
樓主 你好犀利 可以咁 "硬淨"

我覺得自己好鬼無用 , 前夫經常拖欠我贍養費 , 我都只可以搵法援幫手追 , 到今時今日佢都仲爭我錢未還晒 , 我都無晒佢辦法 , 因為我根本已經無再同呢個人聯絡 , 完全唔知佢家下究竟係 ...

唉... 我其實真係一隻庵春, 仲要係好細隻個啲, 當日發火閙佢, 一來係因為隻耳聽唔到自已把聲, 所以大聲左, 二來, 真係好似我地啲國歌歌詞一樣, 抱住敵人的炮火... 前進...前進...前進進...

其實那些錢又算是甚麼啦, 不過只係為啖氣, 唔底得佢扮無野撈, 博同情, 而我, 居然真係信佢, 仲同呀仔講...唉, 唔通真係叫佢出去搶番黎比我咩, 無錢咪慳啲啦, 唉... 真係蠢到極...

侯爵府

環保接龍勳章

你攞足彩+勝利了 我好登你高興 呀!...
現在你可以安心...你好好醫好隻耳...我等你去威KA...

原帖由 catfitfit 於 10-2-10 14:20 發表

唉.... 呀vane, 其實, 我...只係一隻... 好細... 好細嘅"庵春"
當時我都係只係好大聲噤架炸, 其實係我一激動, 我隻耳鼓就會脹, 好似潛左水, 好自然咪講野好大聲, 唉... 連自已都唔知架, 咪好以好惡死羅...

我最後 ...

公爵府

多謝你呀vane

其實我估如果無人激我, 我隻耳會好得快啲, 好想約你去旅行呀, 不過我隻耳仲未搭到機, 我估一上機, 我會死直...

別墅

原帖由 catfitfit 於 2010-2-10 01:52 AM 發表

sorry ==''

瑪瑙宮

環保接龍勳章

你隻耳做乜呀,我以前都試,唔知似唔似呢?
我嗰時隻耳聽野好似响個山洞裏面咁,有d野隔住左,聽人同自己講野好似好遠咁
原帖由 catfitfit 於 10-2-11 10:41 發表
其實我估如果無人激我, 我隻耳會好得快啲, 好想約你去旅行呀, 不過我隻耳仲未搭到機, 我估一上機, 我會死直...

首頁

尾頁

跳至