懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

已刪除

已刪除

伯爵府

哈哈... 我的專業人士朋友通常都忙到無時間言念野... 如果你真係有心魔, 睇下心理醫生or多些與好朋友傾偈會有幫助!

幸福當然唔係必然, $$唔代表幸福, 多$有多$的散法, 少$有少$的儲法, 兩個人的相處係一個學問, 幸福要雙方來經營, 你地都係甘幾三十歲, 岩岩開始咋... btw, 你係專業人士, 有自己的經濟能力, 怕咩老公會點點點wor...

放鬆d啦! 你地應該生多幾個, 到時你地就會有真正精彩豐盛的人生啦!

複式洋房

呢 D 係咪產前抑鬱呀?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

將來o既事冇人知,又何必諗咁多呢!
最重要都係珍惜現在所擁有的!
既然,呢一刻你覺得自己好幸福,
就好好去享受吧!
如果連呢一刻o既幸福都被你o個o的「唔知會唔會發生o既事」而蓋過晒,咁你就享受唔到真正o既幸福了。

就係幸福唔係必然,所以你先要更加珍惜!!
多o的去感恩!
而唔係一味諗呢o的自己control唔到o既事!

希望你可以諗得通啦!

伯爵府

原帖由 baby_hc 於 09-1-21 10:40 發表
呢 D 係咪產前抑鬱呀?

產前都咁亂言念, 產後會更加 ...

你都係去睇下精神科or心理醫生好些!

大宅

好媽媽勳章

你嗰d幸福都係好普通野姐, 正常應該係咁架, 如果有咗bb老公都唔鍚, 就慘啦, 你咁都諗得一餐, 咁徐子淇嗰d咪跳樓都唔掂 , 你咁諗下就會開心d架啦

瑪瑙宮

好媽媽勳章

真係超正呀, 羨慕 c 人啦

原帖由 baby_hc 於 09-1-21 10:26 發表
我怕我太幸福...

我而家二十八歲,老公三十歲,我地兩個都係專業人士,月十加埋十幾萬,香港同英國都有屋,又有四架車,生活無優,幾乎要乜有乜... 我地個 BB 下個月出世喇,我同老公都好開心好期待... 我哋兩個一直都好相愛, ...

大宅

呢個世界大把不幸的人,連開飯都成問題。

生活無憂無慮的妳,可苦要自尋煩惱,如果妳認為這是問題所在的話,那麼,好好享受妳的happy problem。

男爵府

原帖由 baby_hc 於 09-1-21 10:26 發表
我怕我太幸福...

我而家二十八歲,老公三十歲,我地兩個都係專業人士,月十加埋十幾萬,香港同英國都有屋,又有四架車,生活無優,幾乎要乜有乜... 我地個 BB 下個月出世喇,我同老公都好開心好期待... 我哋兩個一直都好相愛, ...

如果你真係好驚自己有 d 野係唔 under 你control而流走...咁不如你同自己做定 d plan ..幾年會有 d cash 出返黎果 d 呢..咁錢...你就唔駛休啦...咁人...人與人就好難講架啵...咩都會變...係咪..

別墅

人生是這樣的, 你無既時候想擁有, 有既時候怕失去, 認真有趣 ! 我用我經驗同你講世上除耶穌以外, 別無他法, 請別希望在別處得著平安與滿足 !

大宅

baby_hc
我雖然無你咁幸福,但也自覺(所有朋友家人都覺)好幸福,我都有試過諗類似既野,有時驚老公會俾人搶走。可能都係產前易亂諗野。
但我開始驚生左之後(3月尾預產期),我會更易亂諗野,因為我會全職湊bb,唔返工,我怕受不了壓力,又未試過。

大宅

好媽媽勳章

baby_hc
唔好將無發生既野放大黎睇,咁會比自己好大壓力架,既然你話你老公咁錫你,咁咪享受呢個過程,無謂諗咁多野,開開心心做個靚媽咪....
仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

男爵府

醒目開學勳章

baby 你自覺幸福但不懂感恩,你離想法成熟還有一段距離。其實,你應該好好對你身邊的人,另外,有能力應照顧貧窮的人。不要,係度幻想今時今日嘅社會仲有冇童話故事個種王子同公主永遠快樂地生活在一起嘅戀愛。

大宅

我怕我太幸福...

你mama教你...我就係我baba教我,佢作為一個男人,佢話我要為自己打算,大家可以為生活有一個pool既錢,但自己一定要有自己另外既錢;萬一有咩事,唔好話個男人做錯事,就算當佢忽然去咗或大病,你要一個人担起個家,一時間最可靠既就係自己個袋既錢...明唔明...

你有自己錢,唔代表你唔信佢唔愛佢...兩樣野嚟...

大宅

yes, 你應該用你有的時間&精神,去維繫&計劃將來!
坐以待斃無用架,如果有可能,生多幾個啦,你地生活環境比較好,相信小朋友都唔會差得去邊,到佢地大個咗(或你地依家)仲可以幫助呢個社會其他有需要的人添…

原帖由 sunggie 於 09-1-21 12:39 發表
你mama教你...我就係我baba教我,佢作為一個男人,佢話我要為自己打算,大家可以為生活有一個pool既錢,但自己一定要有自己另外既錢;萬一有咩事,唔好話個男人做錯事,就算當佢忽然去咗或大病,你要一個人担起個家,一時間 ...

等待驗證會員

del

別墅

一個成熟既人唔應該胡思亂想, 更應該知道世上冇王子公主, 有起有落先係人生, 有經歷先係你地最重要既野, 既然都咁好, 仲有有咩好怕.

大宅

Agreed.
原帖由 sunggie 於 09-1-21 12:39 發表

你mama教你...我就係我baba教我,佢作為一個男人,佢話我要為自己打算,大家可以為生活有一個pool既錢,但自己一定要有自己另外既錢;萬一有咩事,唔好話個男人做錯事,就算當佢忽然去咗或大病,你要一個人担起個家,一時間 ...

別墅

我真係十分同意你既講法

真係成熟既人應該會懂得幫人同感恩

而唔係怕失去

原帖由 venusnjoo 於 09-1-21 12:34 發表
baby 你自覺幸福但不懂感恩,你離想法成熟還有一段距離。其實,你應該好好對你身邊的人,另外,有能力應照顧貧窮的人。不要,係度幻想今時今日嘅社會仲有冇童話故事個種王子同公主永遠快樂地生活在一起嘅戀愛。 ...

別墅

又係啵~~~

原帖由 manyu0826 於 09-1-21 11:28 發表
你嗰d幸福都係好普通野姐, 正常應該係咁架, 如果有咗bb老公都唔鍚, 就慘啦, 你咁都諗得一餐, 咁徐子淇嗰d咪跳樓都唔掂 , 你咁諗下就會開心d架啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至