自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

事件由吉x島個姨姨講述:

事發地點: 荃灣廣場

事發經過:
八歲男仔自己入男廁, 媽咪把守住男廁門口, 但見囝囝遲遲未出, 期間見有個男人抱住個熟睡小朋友出嚟, 個小朋友套衫已被人換左, 好彩個媽咪機警即刻大喝個男人, 個男人即刻丟低個小朋友拔足而逃, 證實個小朋友係喺廁所被人整暈....

唉!!! 8歲咁大個都捉....真係好驚!!! 我都以為守住廁所門口會安全添... 我諗我以後會同呀仔一齊入傷殘廁, 無傷殘廁的話女廁都要入嘞... 希望各位女士體諒通融!!!!

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

又來

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 Leanna 於 10-2-24 14:02 發表

事發經過:
八歲男仔自己入男廁, 媽咪把守住男廁門口, 但見囝囝遲遲未出, 期間見有個男人抱住個熟睡小朋友出嚟, 個小朋友套衫已被人換左, 好彩個媽咪機警即刻大喝個男 ...

2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

公爵府

>.<好得人驚我成日都帶2b去果到

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

又來... 又係類似既 post (繼 姨媽傢私, 冒蜆惡園), 最後又係丟低個小朋友, 唉!!!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Leanna 於 10-2-24 14:02 發表

事發經過:
八歲男仔自己入男廁, 媽咪把守住男廁門口, 但見囝囝遲遲未出, 期間見有個男人抱住個熟睡小朋友出嚟, 個小朋友套衫已被人換左, 好彩個媽咪機警即刻大喝個男 ...

幾時發生?
個姨姨親口同妳講?
抑或妳都係聽人講?

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

其實我始終唔明點解冇人報警,因為呢排好多呢類事件,但單單都係經e-mail或網上流傳.
另帶 8歲男仔入女廁個小朋友自己都未必肯,因為佢地都識唔好意思,我依家都係成日提住個仔要小心,有咩事要大聲叫,另如果太靜既地方我會叫仔仔忍吓,去到多人啲既廁所先去.

別墅

女廁有獨立格,小男孩偷看到的機會很細.都不知點解咁多人介意.

子爵府

廁所入面整暈,仲要抱出來, 八歲應該都幾大件,抱住都礙眼喎,可信度低

只係唔係哩d post既動機係咩?

定係係事實只係以訛傳訛,內容變晒
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

別墅

同意.

係沙灘既更衣室連洗手間就唔好了.

原帖由 Ann18 於 10-2-24 14:13 發表
女廁有獨立格,小男孩偷看到的機會很細.都不知點解咁多人介意.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔信囉, 成日都有呢D嘢POST出黎, 講真, 香港D媽咪, 唔嘢小, 有呢D事, 點會唔報警.

除非係親身經歷嗰個出黎講, 否則請D人唔好再亂傳, 對香港形象都唔好啦! 大6就多呢D Case.

公爵府

畀面勳章

大宅

係吉x 島個sales姨姨親口講, 叫我地睇緊d 小朋友

男爵府

好媽媽勳章

有時我都好擔心架, 呀仔 9 歲, 已堅持唔肯入女厠, 所以都係响男厠門口等佢 ,,,細仔5 歲, 我都要佢跟住我入女厠架. 不過就,,,有一次佢問我點解個垃圾筒咁多血 (衛生用品)... 我突然一片空白, 都唔知點答佢...

複式洋房

請樓主confirm咗先好post, 無謂做成恐慌!

男爵府

原帖由 mycathy 於 10-2-24 14:15 發表
廁所入面整暈,仲要抱出來, 八歲應該都幾大件,抱住都礙眼喎,可信度低

只係唔係哩d post既動機係咩?

定係係事實只係以訛傳訛,內容變晒

我同意你所講,八歲都很高大,由厠所抱住出來都很奇怪.
睡著了的小朋友,又點會急呢?
如果是大人急的話,他抱住孩子,點會有手去除褲呢?

大宅

香港我就唔識邊個有親身經歷, 但我62個親戚真係喺東莞被人拐左個仔, 咁多年都音訊全無, 痛苦一世...

我寧願小心駛得萬年船!!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Leanna 於 10-2-24 14:22 發表
係吉x 島個sales姨姨親口講, 叫我地睇緊d 小朋友

雖然我啲小朋友都好大, 但我耐唔時都會行荃灣吉X島, 如果係真真係好恐怖.

大宅

咁猖狂=_="

男爵府

小心d好, 出呢d post起碼又令我地警覺性高左呀~
起碼知道呢個世界好多人用唔同既手段去達到自己個目的

首頁

尾頁

跳至