單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地信唔信呀?

係我個名定係我小朋友個名唔好,搞到變單親,小朋友又多病痛,我又工作辛苦?唔順利?仲驚失業.

各位比多d 正能量我啦!!!!!!

大宅

唔好禁喇. 我比你仲差喇. 人總有三衰六旺.
我都有唔開心,禁又點丫. 未又係要面對落去.
開心D生活落去 (我自己都學緊) 我係呢到好多人支持我,
我而家都支持你 加油丫

侯爵府

哈哈~~~您係米想多了~~~

等待驗證會員

我覺得唔關個名的事,係都係關果人的事,
果人唔係指你同小朋友,係指你的另一半,我理解你現在的心情呀,好似咩嘢都係自己錯,但這只是另一半要走給你的下台階.千其唔好咩嘢都拿晒上身,你撫手自問呀,真係你錯咩?! of course -----NO.唔好中佢計啦.

有D咩嘢,只要時間一過,你淡然回首,又覺另一回事喇.
係BK上有班姊妹默默地支持住你呀,要加油呀,知唔知呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都覺得唔關你同小朋友個名事喎,而係個天一早就安排咗係咁,我囡囡個名係夾8字改架!依家呢條路放心行啦,個天安排好只好順住嚟行,會開心好多喇!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

原帖由 ChammyMAMA 於 10-2-25 09:30 發表
我都覺得唔關你同小朋友個名事喎,而係個天一早就安排咗係咁,我囡囡個名係夾8字改架!依家呢條路放心行啦,個天安排好只好順住嚟行,會開心好多喇!!

但係你同賤佬個名冇夾八字呢!

瑪瑙宮

無錯.....呢個都係個好經驗嚟!!
原帖由 meichi 於 10-2-25 10:10 發表

但係你同賤佬個名冇夾八字呢!

複式洋房

我個bb都初出世14日啦!現在真係好煩改名既問題,男友一直都對我好衰,但我入院生仔果幾日,突然改變,產房門口等我6個鐘,入院8日間,日日都黎睇我對我好好,成日都同我講想同我一家團聚,一百八十度改變,但係又要同我講條件,個bb一定要跟佢姓,如果唔跟佢姓就唔會理我地兩母子,第二,(因佢冇地方比我地住)佢要我買層樓比我地三個人一齊住,但佢就會比哂間屋既開支喎...我同所有屋企人同朋友講呢d野,覺得佢份人做既野都勁計較...一唔跟佢姓就可以當唔識我地兩母子...其實佢對我好,我賣層樓一齊住都冇所謂,但事實我成個懷孕過程都冇日開心過,佢對我衰到令我日日喊,一直到生時先對我好,佢見到我個bb就想同返我同個仔一齊...但點我都唔係咁想跟佢姓...現在我住左係媽咪度坐月,佢就日日send口訊問我會唔會同佢一家團聚,迫我答佢..(會既就先要跟佢姓)

大宅

南光坊天 :
你就真係諗清楚試清楚先好同佢係返埋一齊啦!個仔跟邊個姓係冇所謂lo,最重要你個男友是否真係真心真意對你和bb好.其他並不重要,不過,如果一個男人係好計較既都好麻煩,好似我隻賤佬咁,結婚要簽分產,對我一d 保障都冇,離婚只係比3000蚊贍養費,仲唔包佢讀大學,只係供到個女18歲為止就唔供.仲要謀住我d 嫁妝,賤佬話:我d 親戚結婚比我d 嫁妝都冇要你攞返啦!最重要係一定要迫我生個有啫啫的男bb,話生到仔為止..............直一the cheapest 男人.

大宅

多謝各位比正能量我呀!!!因為我個朋友幫我測過我個女個名話唔好,會好多病,會好孤單,又辛苦命.....總之好多唔好野啦,叫我快d 幫個女改名,又聽另一個朋友話佢個親戚個仔,改左個名,真係冇咁多病痛,

真係唔知改唔改好囉????

我都知命運掌握在自己手,但離婚後,事事不順利,個小朋友成5歲都成日病,個個月都有感冒,甚至引發中耳炎,氣管炎,鼻竇炎拼發症,搞到好唔開心,好大壓力,我周圍帶個小朋友睇e 生,個個e 生都e 唔好,食哂重藥都唔得,又要打埋針添,個個都破財,賤佬比個3000蚊邊夠洗呢,我又要交租,水電費,日常生活開支,食同住,其餘錢都洗哂去睇e 生,唉...........所以咪想同佢改名囉

我都有同個小朋友逢星期日去做運動,每天都有湯水,又去睇中e 調理,但都係身體咁差.............

大宅

原帖由 南光坊天 於 10-2-26 19:55 發表
我個bb都初出世14日啦!現在真係好煩改名既問題,男友一直都對我好衰,但我入院生仔果幾日,突然改變,產房門口等我6個鐘,入院8日間,日日都黎睇我對我好好,成日都同我講想同我一家團聚,一百八十度改變,但係又要同我講條件 ...

男人個個都係咁架啦~
而家先14日~42日拎都未遲~
42日未諗到都唔緊要,
打個電話預約左先最多可以一年內拎...
最多俾多$140!!
慢慢諗清楚啦!

瑪瑙宮

個都真係幾緊要架,咁不如你同囡囡改咗個名去啦,我囡囡揾黃大仙鉅叔架,$500/3個名揀!以前媽咪細佬有個同學仔,佢媽咪嫌佢太靜,就將仔仔個名其中一個字改咗,由俊變駿,就即刻生猛晒!!
原帖由 cikao 於 10-2-26 21:37 發表
多謝各位比正能量我呀!!!因為我個朋友幫我測過我個女個名話唔好,會好多病,會好孤單,又辛苦命.....總之好多唔好野啦,叫我快d 幫個女改名,又聽另一個朋友話佢個親戚個仔,改左個名,真係冇咁多病痛,

真係唔知改唔改好囉 ...

大宅

原帖由 ChammyMAMA 於 10-2-27 11:18 發表
個都真係幾緊要架,咁不如你同囡囡改咗個名去啦,我囡囡揾黃大仙鉅叔架,$500/3個名揀!以前媽咪細佬有個同學仔,佢媽咪嫌佢太靜,就將仔仔個名其中一個字改咗,由俊變駿,就即刻生猛晒!!
...

係真唔係呀?果位阿叔而家有冇擺檔呢?

瑪瑙宮

如果我係你我唔會揀呢個男人囉,淨係要你一個買層樓比佢住,已經係一個好大問題囉,我見你都可以買到層樓,咁養起個b都得啦,做咩要呢個男人呢??同埋層樓係咪要落埋佢個名先,如果要落我唔會買囉!!我比我個感覺係想因為個小朋友而返嚟攞你著數,你自己小心d啦!!
原帖由 南光坊天 於 10-2-26 19:55 發表
我個bb都初出世14日啦!現在真係好煩改名既問題,男友一直都對我好衰,但我入院生仔果幾日,突然改變,產房門口等我6個鐘,入院8日間,日日都黎睇我對我好好,成日都同我講想同我一家團聚,一百八十度改變,但係又要同我講條件 ...

瑪瑙宮

有架,我個囡個名都係揾佢地名架!!
原帖由 meichi 於 10-2-27 11:20 發表

係真唔係呀?果位阿叔而家有冇擺檔呢?

複式洋房

原帖由 ChammyMAMA 於 10-2-27 11:21 發表
如果我係你我唔會揀呢個男人囉,淨係要你一個買層樓比佢住,已經係一個好大問題囉,我見你都可以買到層樓,咁養起個b都得啦,做咩要呢個男人呢??同埋層樓係咪要落埋佢個名先,如果要落我唔會買囉!!我比我個感覺係想因為個 ...

唔係,我買樓一向都fullpay,當然唔會寫佢名,不過佢就冇乜錢同冇地方比我地住,所以開d咁既要求,但我亦過唔到我屋企人果關,我屋企人都唔讚成我咁做...不過住既問題都係其次,因為我都要買層比我同bb仔兩個人住,睇下加唔加入埋呢個男人,不過佢講最重要既係一定要跟佢姐...唔跟佢姓既,佢就講:如果佢對個個人都好,佢就會冇哂自專喎...其實我真係覺得佢對係人都好,只係對我一個人衰...我都知道一唔跟佢姓,佢就唔會再理我地兩母子...
諗返起我懷孕時,陀左兩個月時就打走我,陀到第7個月,佢都同我講,要我驗dna先肯應,到我陀到第九個月時,佢不停咁上友緣人既網,仲諗住識女人,上喊網等...
妳都講得岩既,我自己已經有足夠能力養仔,我冇需要靠個男人一個月比果d屋企開支同養仔開支,之前對我冇日好過,只係生得既時候先日日係醫院倍住我,我為佢流得太多眼淚啦!我再同住佢,就只會令我唔開心...
我係廣許華醫院開刀,已經麻醉左既一刻,我跟本完全唔痛,我個腦亦一片空白,但我既眼淚係不停咁流出黎,流到連醫護人員都問我有冇乜野問題...但當醫生講,bb出左世啦!抱左bb係床邊比我睇果刻,我既眼淚又突然停左...事後諗返起,我真係成個懷孕過程都好慘,比個自私既男人蝦得我好辛苦...不過唔開心還唔開心,我個bb健健康康咁出左世,有6磅1,有返bb做收成,我就停左眼淚勒...
我都會比錢人幫bb夾八字改名,係網上既網友亦介紹左兩個師傅比我,兩個都分別係500蚊有十個名,一個就係網上比知料佢,唔需要見面,令一個就係去廟街檔既師傅,如果再冇得選擇師傅既,我當然搵廟街果個啦,因為都叫有得見同有檔口,網上搵個唔知乜水人改,好似過唔到自己果關咁...

大宅

我當初都係為左段婚姻而走去改名, 但改左名咪又係離婚收場, 有d後悔當時搞咁多手續去改個名.....唉!!!

原帖由 cikao 於 10-2-23 21:42 發表
你地信唔信呀?

係我個名定係我小朋友個名唔好,搞到變單親,小朋友又多病痛,我又工作辛苦?唔順利?仲驚失業.

各位比多d 正能量我啦!!!!!!

複式洋房

原帖由 南光坊天 於 10-2-27 13:32 發表
唔係,我買樓一向都fullpay,當然唔會寫佢名,不過佢就冇乜錢同冇地方比我地住,所以開d咁既要求,但我亦過唔到我屋企人果關,我屋企人都唔讚成我咁做...不過住既問題都係其次,因為我都要買層比我同bb仔兩個人住,睇下加 ...

又係廢人一個?!
SUPPORT 你

首頁

尾頁

跳至