跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問曹公潭有冇行山徑行去川龍? 謝謝.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

在曹公潭对面的村屋后面 引水道,有条小路可以行上川龙的 ,大概30-40分钟.

男爵府

謝謝.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

是曹公潭戶外康樂營對面的"朗逸峰"後面?
我就住在這些屋村已經幾年, 都是行大路上川龍, 原來有小路, 好想知道點行

原帖由 LWMQWLD 於 10-2-24 15:21 發表
在曹公潭对面的村屋后面 引水道,有条小路可以行上川龙的 ,大概30-40分钟.

淡淡的來, 好好的去 ....

大宅

原帖由 bplus 於 10-2-28 00:08 發表
是曹公潭戶外康樂營對面的"朗逸峰"後面?
我就住在這些屋村已經幾年, 都是行大路上川龍, 原來有小路, 好想知道點行

是 的,在 朗 逸 峰 后 面 有 小 路 上 的 ,你 可 以在 十 米 80路 小巴站 ,顺 着 楼 梯 上 引 水 道 ,(或 在 前 面 引 水 道 路 口 入 )再 往 前 行 ,见 到 道 小 桥直 上梯 级 就 可 以 行 到 川 龙 了 ......

男爵府

原帖由 LWMQWLD 於 10-3-3 00:12 發表

是 的,在 朗 逸 峰 后 面 有 小 路 上 的 ,你 可 以在 十 米 80路 小巴站 ,顺 着 楼 梯 上 引 水 道 ,(或 在 前 面 引 水 道 路 口 入 )再 往 前 行 ,见 到 道 小 桥直 上梯 级 就 可 以 行 到 川 龙 了 ...... ...

請問"在十米80路小巴站 ,顺着楼梯上引水道", 上到引水道後係咪向水塘方向行? 行幾耐到小橋? 謝謝.

大宅

原帖由 bbrma 於 10-3-3 22:59 發表

請問"在十米80路小巴站 ,顺着楼梯上引水道", 上到引水道後係咪向水塘方向行? 行幾耐到小橋? 謝謝.

是 往 水 塘 方 向 行 的 ,大 概 行 5分 钟 就 可 以 到 小 桥 了 .

首頁

尾頁

跳至